Привет на всички!
Нов съм във форума и това ми е първата тема и мнение. Собственик съм на това Лупо от януари 2011 година. Живея на село, карам рядко, но разстоянията пък са големи, общо взето 90% е извънградско. Като го взех (снимката е от тогава), гореше 4,2 л./100 км. Миналата година го смъкнах до 3,5, а зимата е 3,6. Предполагам стана с правилен избор на гуми, масло. Повече едва ли ще смъкне, тъй като има повече екстри, които тежат, а разхода от 3 на 100 е смятан за базовия модел, който дори е нямал серво, но пък имал функцията старт/стоп, която при мен липсва. От началото на тази година го "пенсионирах" или по-точно, изкарах от движение, тъй като взех Октавия Грийнлайн, на която също имам да й смъквам разхода. Лупото стои резерва. Има някой друг кусур за оправяне, но като цяло съм доволен, тъй като за 7 години не съм имал някакви сериозни проблеми с него. 3-цилиндровия мотор се тресе и трака, като Камаз, да не казвам като Прага, няма добра шумоизолация, но пък ми спести много кинти за гориво и като сменям гумите сезонно, едната джанта с гумата (на снимката) мога да я държа с един пръст.
Вътре става и за дълги хора, седалките стоят много ниско до пода, а тавана е висок. Няма климатик, фабрично все си има радиокасетофона,