Здравейте колеги. Работата по мотора върви доста добре, бавно но славно мисля.
Ето колата на колела готова в очакване за цялостно заваряне на кръпките и разпънките по коша. Лошото време забави заварянето,но сега е топло и да се надявам в близката една седмица да заваря всичко.

Ето и след 3-4 дни по 2 часа работа на ден два от смукателите са вече оформени, чакам да доставят клапаните за да ги замеря с точност и да видя колко да портна и в основата на клапана. Има още много работа, следва дооформяне и заглаждане с центробежна шкурка. В понеделник ще получа смукателните клапани и до края на другата седмица да се надявам че и четирите смукателя на главата ще са портнати и загладени.
Клапаните ще са от Форд Ескорт. Смукател 40 мм., изпускател 34 мм.(моите бяха 36 на 30 мм.). Новите клапани са по дълги но ще ги скъся и ще нарежа каналите за закопчалките на ново, приятел го е правил така че му се доверявам, все пак неговата кола върви доста добре без проблем, пък и друг вариант просто няма.
Общо взето до сега върви добре , портовете на смукателя ми започват от 40 мм. към 36 мм. до основата на клапана(за сега мисля е трябва да е толкова, чакам клапаните).
Надявам се че за изпускателя ще се справя, понеже там има малко проблем, има лек завой заради отворите за болтовете на главата(изглежда че са ги заобиколили, да се надявам че няма да пробия нещо

)
Междувременно чакам един приятел да довърши фланците за смукателния колектор, от към главата и към карбураторите.
След благополучно поставяне на всичко по главата, ще пусна една стружка на блока с буталата, също и трябва да разширя леглата за клапаните върху буталата. Така че ще мисля колко да е стружката, понеже като разширя леглата, горивната камера ще се увеличи и компресията мисля че ще намалее, а аз не искам това, в момента е 11 атмосфери (ако не бъркам мерната единица)на цилиндър и искам толкова да си остане.
Ето и малко снимки , повече другата седмица след завършването на портовете на смукателя. За сега е това, има още много работа, но живот и здраве дано за Узана поне да стане че най сетне да посетя един събор с моята каручка