Golf MK2 Edition One

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Re: Golf MK2 Edition One

Мнениеот iliankocov » Пет 19 апр 2013 13:54

Така... да разкажа малко за джантите. Явно са ми били на късмет. След като отидох веднъж до София, а след това се върнах с празни ръце, вторият път вече бяха налице. Момчето тоя път излезе стабилно и ми свали малко от цената, даже ми даде 4 капачки от RZ. Веднага последва внимателно измиване отвсякъде, защото бяха много зле. Последва сваляне на абсолютно всички болтчета и поцинковане. Бордовете излетяха към Варна за полиране (благодаря ти още веднъж Оги :bowdown ), а средите бяха боядисани в цвят на Фолксваген от 2003г.(ако някой иска, мога да намеря номера, че сега не се сещам). Естествено не мина и без проблеми - първо намирането на тънки вентили, които така и не намерих, а разпробих дупката с 3мм и натиках стандартни вентили, и второ - един ден преди Крушуна ги закарах на гумаджия и се оказа, че от почти всяко болтче изпуска въздух. Бяха размонтирани и намазани стабилно отново и сутринта на 13 април(събота) се наложи да сглабям и да тръгвам за Крушуна. Затова се позабавих малко. В крайна сметка в момента само една от джантите пак изпуска и трябва да бъде прегледана от къде точно спада, но това не е проблем. Стига толкоз писане :mhihi
Edit: вече и 4-те джанти са оправени и от нито една не опуска :screwy
Изображение

Изображение

измиването :mhihi
Изображение

резултатът от измиването
Изображение

Изображение

горе - долу се виждат в какво състояние са
Изображение

Закупих и гуми Marangoni Zeta (по - нагоре в темата е споменато за тях)
Изображение

и почти нови Barum, които сложих отпред и мисля, че не сбърках
Изображение

в деня, в който получих бордовете
Изображение

снимани са в деня на сглабяне на джантитеИзображение

тук са с боя на 3-4 часа
Изображение

Изображение

тук сложих работната пътека и започнах да ги пълня със силикон
Изображение

Крайният резултат (благодаря Сашо :bowdown )
Изображение

И още една страхотна снимка
Изображение
Това е за сега. Да кажа само, че вчера раздвижих ръчната, че беше запекла яко.Вече няма да се излагам. Че се сетих да напиша - ако някой ме пита случайно колко пари са ми излезли джантите - точно 4(четири) цифрена сума с полиране, поцинковане, изправяне и боя. В момента по боята има точно една забележчица, че изпуснах ключето докато завивах болтчетата, 2 забележки по болтовете и няколко незначителни по бордовете :Mr Green Fun Търсят се 2 Лога BBS щото липсват. :Mr Green Fun В момента търся спирачен кит за отпред 256 или 280мм. Вече търся и таван с шибедах без значение какъв цвят. Поздрави!

edit: Преди време за пореден път се ровех из темите на Жоро Делчев и показвах на баща ми как е наредил на един картон болтчетата от едни от джантите му(не помня кои бяха). Той ме погледна и ми каза - "Бацее ти кога ше направиш нещо толкова красиво? Виждам как на 2-то болтче си се отказал". Е точно тези думи ме накараха да си играя може би 2 или 3 часа, за да направя и моите под същия "конец" както бяха при него :mhihi

Последна промяна от iliankocov на Пон 29 апр 2013 11:15, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
microelement
Автомобил: Audi B5
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот microelement » Пет 19 апр 2013 15:40

Тънки вентили и всякакви други други редки гумаджийски консумативи продава фирма "Бас вулк" и "Атек машина"
и двете фирми имат дистрибуторска мрежа за цялата страна и техни бусове минават на няколко дни навсякъде.Гумаджийте при които си ходил просто не са искали да купят тънки вентили защото при дистрибутора са на лев и нещо бройката а стандартния е 30 стотинки.
Иначе евала за колата получила се се страхотно,имах възможноста да я видя на Крушуна.Жалко че не можахме да се запознаем :beer

Потребителски аватар
eminem94
Автомобил: Audi A4 B5 Avant
Двигател: AVG
Контакти:

Мнениеот eminem94 » Пон 22 апр 2013 17:22

Една снимка от мен на страхотния Голф:

Изображение

Потребителски аватар
GTI1.8
Автомобил: Golf mk2 GTI
Двигател: PB 1990

Мнениеот GTI1.8 » Пон 22 апр 2013 17:25

Видях я на Крушуна много хубава 2-ка,поздравления на собственика. :bowdown

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Пон 22 апр 2013 20:27

eminem94 написа:Една снимка от мен на страхотния Голф:

Изображение

:bowdown :bowdown :bowdown Страхотна снимка!

GTI1.8 написа:Видях я на Крушуна много хубава 2-ка,поздравления на собственика. :bowdown

Благодаря колега!

Потребителски аватар
Vantage
Автомобил: Golf R 2017
Двигател: Variant 4motion

Мнениеот Vantage » Пон 22 апр 2013 20:36

И 4-ката ми харесваше, но тази още повече. Малко са хората, които имат желание да се грижат по такъв начин за тези "стари кошници". Продължавай все така. :th_up

Потребителски аватар
tsonkov2805
Автомобил: Vw Golf GTI
Двигател: PB 1990

Мнениеот tsonkov2805 » Пон 22 апр 2013 20:52

Оооо Да , 4-ката беше много добра ! :th_up

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Вто 23 апр 2013 8:31

Vantage написа:И 4-ката ми харесваше, но тази още повече. Малко са хората, които имат желание да се грижат по такъв начин за тези "стари кошници". Продължавай все така. :th_up

"Старите кошници" са на 1/2 от годините на повечето собственици,или са равни на тях.При някой даже колите им са по-големи от тях :mhihi Така,че ако се гледат както колегата си гледа неговата,спокойно ще ни надживеят :smile

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Сря 24 апр 2013 12:34

toshara написа:
Vantage написа:И 4-ката ми харесваше, но тази още повече. Малко са хората, които имат желание да се грижат по такъв начин за тези "стари кошници". Продължавай все така. :th_up

"Старите кошници" са на 1/2 от годините на повечето собственици,или са равни на тях.При някой даже колите им са по-големи от тях :mhihi Така,че ако се гледат както колегата си гледа неговата,спокойно ще ни надживеят :smile

aaa ние сме си набори бе :Mr Green Fun не напразно номерът е 1990 :Mr Green Fun :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Съб 27 апр 2013 17:55

Vantage написа:И 4-ката ми харесваше

tsonkov2805 написа:Оооо Да , 4-ката беше много добра ! :th_up

жалко, че 4-ката в момента се продава, продават се и джантите, които са в друг цвят - нещо подобно на този на BBS - а... Иначе машинката наистина беше страхотна, дано някой я вземе и се вози още дълго време с нея :confused

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Пон 29 апр 2013 10:45

Няколко дни е хубваво времето и реших да сложа отново BBS-a и да го поразходя из града :18

Изображение

Изображение

Изображение

Таванът е свален, чакам да ми се изпрати плат, а много скоро ще има доста хубави работи :12

edit: Купувам сервизна книжка за голф 2.
Купувам също и гореспоменатото радио Gamma от голф 2. Изискването е да е в добър външен вид. Ще се ползва само за украса! :a045 Подробности - Лично Съобщение!

Последна промяна от iliankocov на Пон 06 май 2013 14:21, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Пон 06 май 2013 12:58

Отдавна не съм качвал снимки с развитието на колата, така че мисля, че днес е време. Не е много, но е от сърце :Mr Green Fun
- Най - после оправих гадния, провисен и хванат с кабарчета, таван. Благодаря на колегата Огито Ангелов, че ми изпрати страхотния плат, с който почти нямах проблеми. Като за първи път се получи добре. От начало се бях много стреснал, че няма да стане нищо, че тавана излезе на няколко парчета, но после с помощта отново на Баща ми, всичко си дойде на мястото. Тавана беше залепен със силикон за авто стъкла, а липсващите парчета(основно покрай сенниците) бяха изградени с полиестерна смола. Всичко това го правех за първи път и не се надявах нещо сполучливо да излезе. В крайна сметка съм доста доволен от резултата. Е, има дребни забележки, но като за първи път - толкова :)
- Второто нещо, за което съм безкрайно щастлив е, че си намерих дълго търсеното капаче за колоната, барабар с нея. Жалко, че колонката, която е оригинална, не става на моята букса, но ще търся друга. Важното е, че по интериора всичко е почти готово. Остава да си намеря Касетофон GAMMA и да изпера мокета отдолу. С това приключвам на 100% по интериора.
- Третото и може би най - хубаво нещо е, че си намерих спирачен комплект за "без пари". Става въпрос за супорти Lucas 54 с 280мм диск. Тези дни смених лагерите на шенкелите. Избрах марката "Swag". Супортите са боядисани оригинално в червено и точно това ме спря да ги поцинковам. Дисковете са почти свършили, накладките имат още доста живот в тях и се чудя дали преди Калояново да не ги сложа и да направя няколко "отсечки" с тях, та да знам поне защо ги хвърлям :mhihi Снимки ще сложа малко по - натам.

Стига толкова писане :mhihi

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

тук се вижда, как моята букса е по - голяма от тази на колонката. От другата страна (от ляво в кората на вратата) има правоъгълна кутийка с малко по - малка колонка и тежи доста повече от тази :dontknow
Изображение

И между другото - една снимка на двигателя след един месец :mhihi
Изображение

Потребителски аватар
richko25
Автомобил: VAG
Двигател:

Мнениеот richko25 » Пон 06 май 2013 13:09

Страхотен автомобил :th_up

Потребителски аватар
Жоро Делчев
BBS Collector
Автомобил: Golf GTI16V
Двигател: ABF 1994

Мнениеот Жоро Делчев » Пон 06 май 2013 15:13

Страхотно развиваш автомобила :bowdown VW Aktiv системата има усилватели в колонките на вратите може би заради това не пасват буксите :)

ПС:Моторния отсек радва адски много :)

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Пон 06 май 2013 16:11

Жоро Делчев написа:Страхотно развиваш автомобила :bowdown VW Aktiv системата има усилватели в колонките на вратите може би заради това не пасват буксите :)

ПС:Моторния отсек радва адски много :)

Първо Благодаря :th_up Второ - тя и тая система се води AKTIV и също е свалена от голф 2, но по - нисък клас (1.3 двигател)
От там ли да идва разликата?
п.с. Всеки ден проверявам "проекти", за да видя дали не съм пропуснал нещо :beer

edit: сега се разрових малко из интернет и разбрах, че съществуват няколко типа колонки. Номера на моята колонка е 191 035 403 B
Ако на някой му се намира да свирка :beer

Върни се в “Моят Volkswagen”