Golf mk1 Cabriolet

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Re: MK1 Cabriolet>

Мнениеот Gigabyte » Вто 12 юли 2011 22:01

На първо време мисля да му сменя ламбда сондата ,да сменя маслата на скоростите и хидравликата и след това едно регулируемо окачване ,за да застанат джантите както трябва ,защото в момента съм с едни калпави предни меки пружини и на всеки завои или малко повече натоварване жули яко. Също предницата е по-висока от задницата и е адски грозно mhihi Иначе спокойно ,мразя тунинг мрежи и пръскалки :mrgreen:

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Вто 12 юли 2011 22:29

Gigabyte написа:На първо време мисля да му сменя ламбда сондата ,да сменя маслата на скоростите и хидравликата и след това едно регулируемо окачване ,за да застанат джантите както трябва ,защото в момента съм с едни калпави предни меки пружини и на всеки завои или малко повече натоварване жули яко. Също предницата е по-висока от задницата и е адски грозно mhihi Иначе спокойно ,мразя тунинг мрежи и пръскалки :mrgreen:

То тва си влиза като ремонт по-скоро. :wink: ..давай все така, голфа ти е трепач!

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Вто 12 юли 2011 23:01

Е то са си ремонти :) Важното е колата да е добро състояние пък труфенето когато може :mrgreen:

Потребителски аватар
Stenly
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stenly » Сря 13 юли 2011 15:43

Само окачване и НИИИЩО друго. Окачването да не е китайски боклук инвестирай в марково дори и да не е койловер.
Още не съм ти простил,че изхвърли перфектно купе от единица ГТИ на отпадъци.. да си знаеш :lol:

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Сря 13 юли 2011 21:22

Страхотен голф колега! Сега виждам темата и ще я следя с интерес! Колегите казаха погоре - едно окачване му трябва и друго нищо... ти си прави изводите! Успех от мен ;)

Потребителски аватар
420
R.I.P. High Roller
Автомобил: Golf Mk1
Двигател: DX

Мнениеот 420 » Съб 30 юли 2011 16:38

Stenly написа:Само окачване и НИИИЩО друго. Окачването да не е китайски боклук инвестирай в марково дори и да не е койловер.
Още не съм ти простил,че изхвърли перфектно купе от единица ГТИ на отпадъци.. да си знаеш :lol:

+1 :seeex

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Нед 31 юли 2011 22:04

Едно фото ,което вчера направих :)

Изображение

Иначе днес си сложих оригиналните за колата GTi пружини и стойката стана съвсем друга ,а и стабилността също :) От този ми ремонт излезе на пръв поглед да сменям един маншон ,семеринг от който тече яко масло от скоростите и маслото на скоростите. Чудно ми е ще се пооправи ли хъркането при превключване от 1ва на 2ра скорост или си треба смяна на синхронизатор :x

Някой също ако може да хелпне откъде мога да намеря оригинален плат ,че едната ми седалка (борда отстрани) е за правене :|

ПС: Стига тва читаво GTI :) Собственика беше починал ,а при циганска рода идете дирете вие роднини и наследници на спряна от движение кола с починал собственик :screwy :) Купето и двигателя висяха пред нас 1ГОДИНА ,никой не ги оцени и след многото ми забележки да махна таратайките пред нас си отиде :)

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Чет 25 авг 2011 21:04

Малко напредък по ремонтните действия по голфа :)
Сложих предното GTI-ско окачване. В момента е като лагерница отпред вече :) Височината ме задоволява за сега ,както и стабилността и засега coil-овете остават на заден план ,докато не си отидат тези .

Изображение

Изправих изкривените вежди(от търкането на гумата) ,защото старите пружини бяха някви много меки и високи и тотално ос... калниците :|

Също си купих и някои глезотийки за голфа ,както и някои належащи части

Изображение

-препарат за уплътненията на Car Plan
-Шампоан на Nigrin
-Зелен Turtle Wax
-Десния маншон ,който беше за смяна, семеринга и капачката за лявата полуоска(на скоростите)
-Ламбда сонда универсална на Bosch с 3кабела
-Трансмисионно масло 75w90

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Чет 26 апр 2012 16:08

Отдавна не съм писал в темата ми ,защото и няма някакво развитие. От средата на март ,голфа най-после го подкарах всекидневно. Карам си го из града (никъде не съм ходил все още извънградско ,защото с дизеларата ми е по-евтино и нямам сметка с кабриото). Минават ми някакви зли мисли след бала да слагам ГИ ,защото не се издържа вече ,а и с моите "доходи" ,няма как :) Зимата смених старият плеър с Alpine IDA X311RR ,преди 1месец ми изгоря amp-а и все още не е възстановен ,нищо че мина вече през сумати майстори... И такам ,за сега само карам с хубав разход в нашия град от 12-13 на 100 и си мечтая за нещо по-икономично mhihi mhihi Eто някоя и друга снимка:

ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Потребителски аватар
Gigabyte

Re: Golf mk1 - Cabby <3

Мнениеот Gigabyte » Нед 06 май 2012 19:28

Тези дни оправих усилвателчето. Сега започвам леко по-леко приготовленията за бала ,ще я попастирам да лъсне малко и ще изпера салона да блесне.

Намерих си решетка от старите(с малките ребра) с 2фара. Трябва ми едното ъгълче(не помня кое от двете беше) на решетката ,че едно имам ,но другото липсва ,както и щипките за захващане на решетката(дето се навива болтчетата в тях) :drinking: За след бала имам някои планове за него ,но то останаха 2-3 неща свързани с много пари - гюрук и окачване mhihi

p.sqrov
Автомобил: VW T3
Двигател: DJ 2100

Мнениеот p.sqrov » Чет 24 май 2012 13:37

гофчето е страхотно пич продалжавай се така да се грижиш за него
:bowdown

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Чет 24 май 2012 16:14

Кабриото е супер :) А как ли ще му седи примерно бежов гюрук в комбинация с бежов салон ?

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Нед 03 юни 2012 12:40

Изминаха и тежките ми бални дни :drunk mhihi Ето някои снимки от тогава:

Изображение
Изображение
Изображение

Смених и маслото с Yacco 15w50. Преди 3 дена сложих и газов инжекцион AG Compact и за сега съм доволен ,вече не е блян да измина с 20лева повече от 50км :mrgreen: mhihi

Потребителски аватар
SlaB
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот SlaB » Нед 03 юни 2012 21:02

викаш друго си е mhihi

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO