11 дни сбъдната мечта..

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: 11 дни сбъдната мечта..

Мнениеот Vlad777 » Пет 23 мар 2012 9:35

Няма никакъв смисъл да се опитваш да я поправяш тази кола. Дори и 30000 лв да струваше не зная дали ще си заслужава да се прави ремонт - купето се е усукало нелечимо чак в предния край...

Имай предвид, че разпродаването на части отнема изключително много време - за справка разгледай Продава > VW Автомобили на части и виж по колко време им седят обявите на хората. Освен това трябва да имаш условия за това - гараж, инструменти, време...

Най-добрият вариант е да обиколиш няколко морги и да разпиташ какви пари ще ти дадат за този автомобил в това състояние директно - те да си го разглобяват и продават и колкото вземеш - толкова.

И тук във форума има търговци, които можеш да попиташ - пак в раздела за автомобили на части.

Потребителски аватар
masiven
Автомобил: Passat B6+Passat CC+Seat+Yaris
Двигател:

Мнениеот masiven » Пет 23 мар 2012 9:41

Важното е че всички са добре!

От това кола не става повече, прекалено е усукана, а и парите необходими за качествен ремонт, далеч не си заслужават. Следваща спирка-автоморга.

Потребителски аватар
Tihon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tihon » Пет 23 мар 2012 9:44

Хубава кола. Следващата ще ти е още по хубава. Просто не е било писано да сте заедно. Коли и пари се сменят, живот и здраве - не. Сменяй я и продължавай натам.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пет 23 мар 2012 10:03

... И аз съм на мнението на колегите, че колата е тоталка и няма смисъл да я правиш. А колкото до това къде си претърпял проишествието, в събота ходих към Боровец да карам борд сутринта и пътя на места беше с лед, имаше даже и 1 катастрофирал сигурно по същия начин като теб(аз карах с 40 и пак превъртаха гумите на моменти), изобщо не си правите сметка по тия завои как карате... кви са тия 100км/ч :screwy ти мислиш ли за човека който возиш и за другите участници в движението... аман от несъобразителни шофиори който се мислят за Шумахер по завоите... На тази отсечка има много проишествия трябва да се внимава, а не да се кара с 100км/ч сори за коментара, но ако се замислиш съм прав. Добре че сте живи и здрави, а пари се изкарват и ламарини се купуват.
Поздрави и дано си вземеш нова любов и нея да я караш по съобразително! :012:

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 23 мар 2012 10:06

За съжаление , както казаха колегите , не отдължавай мъките като се занимаваш повече с тази кола :( . Отърви се от нея и събирай пари за друга . За съжаление и на най-разумния и опитен шофьор може да се случи такава беля . Слава Богу , че само тенекета са пострадали !

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пет 23 мар 2012 10:24

milmar написа:За съжаление , както казаха колегите , не отдължавай мъките като се занимаваш повече с тази кола :( . Отърви се от нея и събирай пари за друга . За съжаление и на най-разумния и опитен шофьор може да се случи такава беля . Слава Богу , че само тенекета са пострадали !

Незнам дали скоро си минавал по отсечката София - Боровец, но ако си опитен и разумен шофиор определено няма да караш бързо по този път. А това че на всеки може да поднесе е така, но с колкото по голяма скорост си толкова по фатално може да е. Да не говорим че по пътя има доста мокри участъци на места има свлечени камъни и дупки, аз лично от малък минавам този маршрут и доста често виждам какви ли не самоубийци - участници в движението по пътищата, този участък не бива да се подценява, виждал съм какви ли не коли в дерето включително и ML-и G- класи който уш са с 100 кила електроники, блокажи и т.н. но и това явно не ги е спасило в момента в който са се направили на чичо Шуми! И аз карам бързо от време на време, но не забравям, че не карам кола от рали шампионата и съответно на такива участъци трябва просто да се има 1 на ум!

Потребителски аватар
stefarata
Автомобил: Ford S Max MK1
Двигател: TDCI

Мнениеот stefarata » Пет 23 мар 2012 10:44

колата я забрави, бягай към църквата и пали свещ, и си хвани светец за тази случка :!:

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Пет 23 мар 2012 10:59

То кога се катури каруцата,пътища много...Ся и да си чешем езиците,лед,сняг,скорост,гуми,задкормилно устройство няма смисъл...
Не се занимавай с тая кола,ще хвърлиш маса пари,а тя каквото и да я прават-няма да е същата,ако ще и по конец да и мерят линията...Повърви пеша,нека преминат емоциите и другия път умната :012: Защото колегата,който е бил в насрещното с нищо не е виновен,че катастрофиралия е бил идиот(не визирам точно теб),с галоши и една камара фактори!
Айде със здраве! :beer

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 23 мар 2012 11:00

не знам за каква любов говориш, ама да се завъртиш на сух път не е лесно.
радвай се че си жив, и си опичай акъла.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Пет 23 мар 2012 11:49

zografski написа:
milmar написа:.... За съжаление и на най-разумния и опитен шофьор може да се случи такава беля . Слава Богу , че само тенекета са пострадали !

Незнам дали скоро си минавал по отсечката София - Боровец, но ако си опитен и разумен шофиор определено няма да караш бързо по този път. .....

Прав си , така е , но моят пост не беше насочен към теб , започнах го и го писах преди да постнеш твоя . Както и да е , исках да внеса яснота :) .

Иначе , колегата навярно си е направил изводите , колата е жестоко осукана , не е бил лек удъра . Аз не съм минавал по тоя път , а и няма значение по кой път караме , важното е да е със съобразена с условията и опита ни с конкретната кола (а и въобще :) ) скорост :да: .

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Пет 23 мар 2012 11:59

Намираш една Англичанка обръщаш я с частите от твоята и каквото ти остане го продаваш :beer

Потребителски аватар
stoi4o.d
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoi4o.d » Пет 23 мар 2012 12:58

Ех,жалко колега,поне си жив и здрав :beer
Продавай на части,ще вземеш доста пари :да:

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Пет 23 мар 2012 13:00

KirilGeorgiev написа:Намираш една Англичанка обръщаш я с частите от твоята и каквото ти остане го продаваш :beer

В случая колегата е прав. Аз бях тръгнал да пиша точно същото.

Потребителски аватар
eos
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот eos » Пет 23 мар 2012 14:20

Скоро и аз ходих към Боровец, ямите са нечовешки :horror:

Потребителски аватар
hristodj
Автомобил: golf 3 kombi
Двигател: AHU 97
Контакти:

Мнениеот hristodj » Пет 23 мар 2012 14:52

Търси в коли на части.Има един колега разпродава една англичанка червен металик.С доста добър вид мисля беше.
п.п.намерих я
viewtopic.php?f=57&t=302920&hilit=%D1%81%D1%82%D0%B0%D1%80%D1%82%D0%B5%D1%80+%D1%82%D0%B4%D0%B8

Върни се в “Моят Volkswagen”