Re: Jetta mk2 Automatic iliankocov

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Re: Jetta mk2 Automatic

Мнениеот iliankocov » Пет 26 юли 2013 22:02

Та аз не съм тръгнал да я продавам, че да крия забележките. Дори след време ако искам да я продам, ще гледам те да са сведени до минимум. Колата наистина има доста забележки, преди малко разгледах предницата и десния амортисьор е заминал, както и 2-та накрайника. Ще се свалят и носачите, за да се подменят тампоните и ако има нужда ще сменя и шарнирите. Следващото нещо, което ще оправя е централното на тая кола, че в момента не стига ток до машинката, а тя си работи. Малко по - натам ще оправя предната броня, че е направо тотал и ще сложа черните джанти от голфа. В действителност има забележки, но успоредно с голфа ще оправя и джетата. Поздрави!

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Пет 26 юли 2013 23:08

Колата изглежда много добре. Много се радвам.

А за забележките, не мисля че съм крил нещо ;) В обявата написах и то специално тука в този форум, че отпред отдясно окачването е зле. Централното и алармата си бяха така като я купих, предната броня ме блъснаха преди 2 седмици, но Илиян я видя на място още в Бургас, не съм го крил.Както и всички други външни забележки.. Не съм я продавал само на снимки. Но пък мотора, кутията и салона са перфектни, ръжда никъде няма. С газта не ми каза кво е станало, аз до последно нямах проблеми, явно и е дошло времето..

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Съб 27 юли 2013 3:12

Mishonti написа:Колата изглежда много добре. Много се радвам.

А за забележките, не мисля че съм крил нещо ;) В обявата написах и то специално тука в този форум, че отпред отдясно окачването е зле. Централното и алармата си бяха така като я купих, предната броня ме блъснаха преди 2 седмици, но Илиян я видя на място още в Бургас, не съм го крил.Както и всички други външни забележки.. Не съм я продавал само на снимки. Но пък мотора, кутията и салона са перфектни, ръжда никъде няма. С газта не ми каза кво е станало, аз до последно нямах проблеми, явно и е дошло времето..

Успях да я запаля на газ, не знам каква беше причината, но 10 секунди работи като все едно няма гориво и с помпане на газта в един момент се изфорсира и се оправи. Това стана вече като си бях във Враца, до преди това не искаше. Иначе съм информиран за всички забележки, не виня никого, пък и кола без забележки - на магазина или в гаража :mhihi Просто реших да вдъхна живот на още една класика, но този път без много вложени средства искам да покажа, че пак може да изглежда добре :th_up

Потребителски аватар
kiro rachnata
Автомобил: vw
Двигател: бензинов

Мнениеот kiro rachnata » Съб 27 юли 2013 18:16

Tя СИ изглежда мн.добре, поне на снимките :smile .

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Съб 27 юли 2013 19:54

Предницата е оправена. Равносметката:
- 2 сменени накрайника - избрах TRW, въпреки че не съм слагал никога такива, а ползвам MOOG.
- Оправена ламарина на дясното колело, че стържеше в диска
- Прочистване и обилно гресиране на шарнирите, а след това нови маншони, че бяха тотал.
- Сменени маншони на вътрешните накрайници.
- Оправени отново(тоя път се надявам за повече време) пластинки на накладките.
Тампоните са добре, остава ми само един амортисьор отдясно да сменя и колата е бетон.
Утре ако нямам работа ще сваля левия калник, че има вдлъбнатина, за да го изпъна и ще опитам да изчистя филтъра за газта, че ме очакват нови 500км път. Утре може да кача някоя снимка, че днес не ми беше до снимки, че бях целия в грес :mhihi . Поздрави!

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Вто 06 авг 2013 18:50

Днес сложих джантите от голфа и мисля, че добре се получи Предните гуми са 195/50/15, а задните 205/50/15.
Има и още доста работи, които трябва да се оправят, но всичко с времето си. Поздрави
Изображение
Изображение
п.п. търся предна кора за вратата (сива е) както и водачът за предното стъкло, че нещо моя тропа доста гадно.

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Пон 14 окт 2013 16:35

Така. Та понеже Малчо не беше доволен, че няколко страници чете само за едно обслужване, нека отново да напиша какво се случва с колата. Засега :mhihi по външния вид няма нищо съществено, защото колата се кара всеки ден. Не можах да се справя с проблема с паленето на газ при студен старт и реших да си паля на бензин, тъй като там пали веднага. Преди няколко дни смених въздушния филтър, защото беше много зле изцапан от маслените пари (естествено ги изолирах), почистих карбуратора и измих хубаво пластмасата на въздушния филтър. Вчера взех маслен филтър, днес пластмасата на щеката на маслото, и вече съм със сменено масло. За масло ползвам доброто старо Castrol-че 10w40 за дизел, защото съм много доволен от него, от години го ползвам, пък и имах едно останало в гаража.
Остава ми да сменя десния амортисьор, защото много почна да ме дразни, маслото в скоростите(ще търся майстор, който разбира как се прави, защото аз не разбирам) и ремък и ролка.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Това е за сега. Поздрави! :)

Потребителски аватар
chochov_w
Автомобил: vw mk3
Двигател: гти

Мнениеот chochov_w » Чет 24 окт 2013 20:21

с приятна ежедневка си се сдобил :th_up

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Пет 25 окт 2013 0:06

Маслото се точи от долната пробка и после през десната пробка отстрани се налива докато не протече(2л). Не се излагай :mhihi

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Пет 25 окт 2013 7:26

Снимай кората,мога да те сдобия със сива с черна горна част :smile

Потребителски аватар
GTI1.8
Автомобил: Golf mk2 GTI
Двигател: PB 1990

Мнениеот GTI1.8 » Пет 25 окт 2013 9:27

Ах ти маймуно колко си доУен. :11

Евала играч честита да ти е джетовицата и определено за пореден път ме зарадва. :th_up

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Съб 26 окт 2013 21:27

От днес вече колата е със сменени предни амортисьори + горните тампони. От десния мога да си направя помпа, за да си помпам гумата на колелото :mhihi . Проблемът с трудното палене е разгадан. Оказа се, че колкото и копчета да има вътре (за черпене), нито едно от тях не им работи. Сега съм по старият метод - отварям предния капак, гледам маслото :mhihi и натискам 2-3 пъти копченцето на изпарителя и паля с пипането на ключа. :gruebel друго не се сещам, но предполагам, че напред във времето ще има и още работи. Поздрави!
GTI1.8 написа:Ах ти маймуно колко си доУен. :11

Евала играч честита да ти е джетовицата и определено за пореден път ме зарадва. :th_up
Ти сега ли разбра бе? :D
chochov_w написа:с приятна ежедневка си се сдобил :th_up

Благодаря.
Gigabyte написа:Маслото се точи от долната пробка и после през десната пробка отстрани се налива докато не протече(2л). Не се излагай :mhihi

Така направих Уе... и се чуда що побира 6.5л :D

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Съб 26 окт 2013 21:36

Ми като видях темата разбрах,ти обади ли ми се да ми кажеш нали съм ти казал че искам отчет за всичко!

Абе какво викаш докарал дъжда в канавката ? :Mr Green Fun

Потребителски аватар
iliankocov

Мнениеот iliankocov » Съб 26 окт 2013 21:37

GTI1.8 написа:Ми като видях темата разбрах,ти обади ли ми се да ми кажеш нали съм ти казал че искам отчет за всичко!

Абе какво викаш докарал дъжда в канавката ? :Mr Green Fun

В коритото на реката бе! Тихо, тихо. Трай!

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Съб 26 окт 2013 21:38

А.. ти за наденицата ли ме питаш ? Вчера взех пенсия!

Извинявай за :spam2

Върни се в “Моят Volkswagen”