Както вече упоменах, предстои профилактика на летите джанти, летни гуми, и някои заигравки с муцуната, но уви, пропускам да споделя приятното си впечатление от чипа на Brezel, а то е много просто, и за да е още по просто ще го изразя в цифри.
Със ОЕМ контролера-горе долу бива, гори си нормално, върви си нормално-12л/100км-градско 9л/100км-дълго.
Със Чипосания контролер-пак бива, гори по - малко, върви осезаемо повече, 10,5-11,5/100градско 7/100 дълго.
Това последното сигурно ви учудва, но е факт. За първи път през живота си имам кола която гори 7/100, и то газ, или смесено да речем 9/100 и направо съм втрещен. Дано да е за добро. Гледам и на други им горят така пасатите, ма ми е малко странно, щото досега всичките ми коли, така да се каже са били маааалко лакомки, аз даже още като го взех пасата се учудих че гори малко...а сега
Не знам точно, какво, аджеба се случи, но уви случи се и е факт. Вярно, за по-яко, смених възд филтър, нещата дето има там в изпарителя и разни мини филтърчета и анджъклами, но не вярвам да е само от тях разликата, просто ми се струва че с тоз чип колата тръгна към убаво. Времето ще покаже. И за да не съм офф, мисля си лятото да мина на 16ки, но се пита в задачата колко широки и с къв офсет, имайки предвид че съм със стоковото окачване, и честичко товаря разни работи-та в задачата се пита:
205/55/16 при офсет 35-38, и широчина на джантата 7инча или пък 195/55/16/ако има такъв размер по разпространен/, или пък да си остана със 15ките/195/60І55/15/???
Вярно ли е, че с дисковите спирачки отзад, моста е по-широк отколкото с барабанните??