Покрай университета май не ми остава много време за бачкане по голфа, но затова пък имам време да поръчвам чаркове :)
Пуснал съм темичка за фарчета хела, машинки, разни кори из интериора и крепежи. Машинките и едната кора за багажника ги намерих, сега остана и да си ги получа. Смятам на този етап да си остана с оригиналния интериор като има тук-там забележки да се оправят и може би ще потърся и една седалка или поне една калъфка същия цвят като моите, че левия борд, нормално на шофьорската седалка, е под всякаква критика.
Ето и какво свърших тези дни и какво предстои да се направи:
1. Ще поръчам идната седмица STP изолация за вратите, задните панели, тавана и най-вероятно и за багажника
2. Попадна ми изгодно един 4-канален усилвател, за който от доста време съм се замислил да слагам:

Най-вероятно ще го монтирам в левия панел под задния прозорец на специална поставка. Цялата аудио система, която съм замислил да правя в общи линии ще е "стелт" - вграден бас зад задния десен калник, компонентна система 5.25" GZ за предна линия и един ден ако ми стигнат парите и още една компонентна система GZ 4" с адаптор за задните кори, но ще го обмисля в последствие. Всичко трябва да изглежда в абсолютно сток вид и да е напълно функционално без да заема излишно пространство
3. Сваляне и подготовка на тавана за претапициране

4. Ревизия на механизма за чистачките на предния джам, както и подготовка за боядисване на самите рамена на всички чистачки

След леко "съветване" с главния и едно трупче като подложка се случи това:

Успях да махна и бронзовата втулка на по-запеченото раменце...

5. Почистване на "баш" - ключалките

6. Махане на захабените огледала:
- Не е голяма философия, става с малка и права отвертка. Просто внимателно се подпъхва под чоповете на самото огледало и с не голямо усилие се маха.

7. Интериора - разкостен ...

8. Прилича на коледа, но е по-добро

Пайтак ново лостче за чистачките с MFA и машинки Hella за фаровете благодарение на колегата
GAZARA :

9. Предстои рециклиране и на големите фарове. За сега търся още 2 читави стъкла и по възможност още една тапа хела за H4-ката

Чудя се с помощта на един приятел дали да не направя нещо като блог, в който подробно да бъдат описани всички процеси по сваляне, ремонтиране или ревизиране на отделните чаркове по колата с подробни обяснения и снимков материал, но за сега само се обмисля. Мога и тук да поствам повечко снимки при интерес, но като гледам май такъв особен няма ...
До 1-2 седмици трябва да занеса и малко чаркове за галванизиране, че и хромиране. За сега всички крепежи по интериора са подготвени, както следва да подготвя ключалките на вратите, чопа на багажника и заключващия механизъм за предния капак, но проблемът е, че не знам къде във Варна да ги закарам нещата и по-важното да се направят качествено. Ако някой има идеи съм отворен за предложения
От тук насетне следва да подготвя купето за пребоядисване, но това най-вероятно ще стане като се постопли малко, за сега само ще си набавя необходимите материали пък и така или иначе трябва да имам достатъчно време да помисля какво точно и колко черно ще е черното, което мисля да се пръска отгоре. Трябва да потърся и едни халогени преди да обработя и предната броня.