The yelloW One 16V 9A ! lock

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Jouzev94
Автомобил: Golf MK II GTI
Двигател: 9A+KR+ABF....

Re: Голф мк2 тунинг разработки

Мнениеот Jouzev94 » Вто 12 мар 2013 20:29

spar4o написа:Айде и аз да се намешам в спора с решетката. Само като идея ще вметна една две картинки да видиш дали няма да ти хареса.Различно е, малко разправия е но е определено нещо което не е виждано. Ето за какво говоря.

Ето тази ми е любимата снимка

Изображение

Изображение

Изображение

колега тва с решетката е добро но вярно е много разправия ама викам да взема да им угодя да си взема една чиста решетка без емблема,че тука ще ме направят на нищоо...

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Вто 12 мар 2013 20:30

stefan4o написа:Какво не им харесвате на мрежите пък? Така комарите вместо да се размазват по решетката и труповете им да гният там, ще изгарят от двигателя, понеже ще се залепят директно на него и така ще се получава нещо като онези древните ритуали с изгарянето на починалите icon_idea

хахаха тва като сарказъм ли да го приемам или като нова идея :D

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Вто 12 мар 2013 21:27

Да с решетка без емблема ще е доста добре. Аз самият съм се запътил натам-към ОЕМ визията.

ПС: сетих се че тази решетката горе цялата в ребра където е мисля че може да се направи по-лесно като капаците на фаровете не се отварят нагоре ами е една цяла решека откалник до калник, а фара да е мръснах леко назад зад самите ребра и свети зад тях.Само незнам как ще се отрази на видимостта тая простотия.Дали ще излиза достатъчно ветлина през пролуките между ребрата.

Поздрави и чакаме снимки! :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Вто 12 мар 2013 21:34

В Плевен имаше една Голф 2-йка направена по този начин с фаровете зад решетката и изглеждаше убийствено (май не се вдигаха решетките, вече не помня със сигурност) и като съм го виждал с пуснати фарове изглеждаше като с по-големи габарити заради наклона на ребрата... Успех колега! :drunk

Потребителски аватар
PeshoVW
Автомобил: VW Golf II
Двигател: EZ
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Вто 12 мар 2013 22:36

Тази решетка от снимките на колегата си е такава оригинално, смисъл не е хоум-мейд... и излиза с около 2 пръста по напред над бронята, от страни формата и около 5/10 см разстояние посока шофьора и има форма като на калника която се налага отгоре. Но не знам точното и име, а на нея тези капаци се прибират в страни и се откриват фаровете. Подобно както е при някои американки.

Ето да не кажете, че говоря празни приказки...
Всъщност те май са два вида освен тази, защото има едни които не са така... като тази да се слага отгоре. А може би просто я напъхват вътре между калниците, но на тази червената стърчи отвън, то се вижда като се вгледаш. Имам още доста снимки на такива решетки, но сега не ми се търсят.
Изображение

Потребителски аватар
microelement
Автомобил: Audi B5
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот microelement » Сря 13 мар 2013 17:38

nokiangage написа:В Плевен имаше една Голф 2-йка направена по този начин с фаровете зад решетката и изглеждаше убийствено (май не се вдигаха решетките, вече не помня със сигурност) и като съм го виждал с пуснати фарове изглеждаше като с по-големи габарити заради наклона на ребрата... Успех колега! :drunk

Да.Беше една бяла двойка с 2/3 врати и аз я помня,доста добре изглеждаше.Решетката и беше изцяло home made :th_up
Сега към автора на темата...колата си е твоя и ще правиш с нея каквото решиш,аз предпочитам да остана безмълвен. :neutral
П.С. Градивна критика - пише се халоген а не халуген
и се пише долу а не доло
Просто не се стърпях...не се заяждам,сигурен съм че много колеги са ги забелязали,ако не са много лошо :confused

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Сря 13 мар 2013 21:56

microelement написа:
nokiangage написа:В Плевен имаше една Голф 2-йка направена по този начин с фаровете зад решетката и изглеждаше убийствено (май не се вдигаха решетките, вече не помня със сигурност) и като съм го виждал с пуснати фарове изглеждаше като с по-големи габарити заради наклона на ребрата... Успех колега! :drunk

Да.Беше една бяла двойка с 2/3 врати и аз я помня,доста добре изглеждаше.Решетката и беше изцяло home made :th_up
Сега към автора на темата...колата си е твоя и ще правиш с нея каквото решиш,аз предпочитам да остана безмълвен. :neutral
П.С. Градивна критика - пише се халоген а не халуген
и се пише долу а не доло
Просто не се стърпях...не се заяждам,сигурен съм че много колеги са ги забелязали,ако не са много лошо :confused

За правописните грешки много се извинявам,но честно казано някой от нещата съм ги писал от телефона а там не се заглеждам много много какво пиша надявам се да бъда извинен :) а относно до колата да както казах всеки има право на свой стил :)

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Сря 13 мар 2013 22:03

Колеги днес бях в една автоморга и си харесах воланче и тези пръчки/щракалките,защото моите бяха в окаяно състояние и не работеха ето малко снимки за покупката 10 лв. всичко :D
Прикачени файлове
20130313_131314.jpg
ето стария волан и тези глупости :D
20130313_131223.jpg
ето как изглежда новия вече монтиран :)

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Пет 15 мар 2013 22:32

Та колеги относно двигателя някой с някакви идеи принципно мисля направо да взема някой блъснат голф и да си свалям каквото ми е нужно това е най-добрия вариант :)

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Нед 17 мар 2013 8:55

Има мотори за по 500-600лв с инсталация във форума, а другия вариант е ударена кола.
Преди да слагаш мотор се погрижи за спирачките, ако отпред си с 239мм, ще са недостатъчни , поне 256мм (KR-PL) или 280мм от G60, отзад предполагам си с дискове, ако не си, търси.

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Нед 17 мар 2013 15:17

negodnika написа:Има мотори за по 500-600лв с инсталация във форума, а другия вариант е ударена кола.
Преди да слагаш мотор се погрижи за спирачките, ако отпред си с 239мм, ще са недостатъчни , поне 256мм (KR-PL) или 280мм от G60, отзад предполагам си с дискове, ако не си, търси.

имам приятелчета из моргите казал съм им да ми търсят цяла кола та на това се надявам,колкото до спирачките не знам точно какъв размер са сменях дисковете още когато взех колата,че нейните бяха в оскъдно състояние сложих същите каквито бяха вентилиран тип,но за размер ....

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 17 мар 2013 16:39

Ако са оригиналните - те са 239мм. 256мм започват да се монтират мисля само в моделни години 1990 и 1991, ако не ме лъже паметта и то само при 16-волтовите Мк2-ки. Като гледам колата е с малкия прозорец, би следвало да си с вентилиран 239-милиметров диск.

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Нед 17 мар 2013 17:53

И ето малко от работата днес :) утре е ден за купуване на боя,но имам запитване къде трябва да пише номера на боята защото претърсих цялата кола ако не ще трябва да нося парче от боята за да направят такава...в вторник или сряда мисля да започна с свалянето на старата боя от калника ако капака ми е готов може да започна с китосването
Прикачени файлове
20130317_121855 (Medium).jpg
20130317_144011 (Medium).jpg
докато махах калника беше най-забавно някой идиот го беше точковал за прага
20130317_144024 (Medium).jpg
малко по-оскубан ;d лоша гледка,но за всичко се искат жертви :D
20130317_144043 (Medium).jpg
20130317_153220 (Medium).jpg

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 17 мар 2013 17:59

Ако ти седи стикерът в багажника, там пише код на боята.

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Нед 17 мар 2013 19:16

stefan4o написа:Ако ти седи стикерът в багажника, там пише код на боята.

проблема е ,че няма стикер :D :banghead

Върни се в “Моят Volkswagen”