Моят Passat B5

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Night_elf
Рошаво мазало
Автомобил: Vw Golf V
Двигател: 1.9 TDI BKC

Re: Моят Passat B5

Мнениеот Night_elf » Пет 25 апр 2014 12:23

Стойка за телефон не слагай, смятам ги за доста грозни :stumm :mhihi
Цвета на салона ми харесва, много й ходи :Mr Green Fun
Отдели още някой лев за фолио, ще стане много добре :)

Потребителски аватар
DaDiablo
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот DaDiablo » Пет 25 апр 2014 16:03

Ти честно ли си махнал едната духалка, за да си държиш телефона там? :no

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Пет 25 апр 2014 19:40

Да и аз съм за идеята да сложа фолио на прозорците,но искам да е качествено,а те както знаем сага цена,за се нямам средства но по нататък със сигурност ще сложа фолио.

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Чет 11 дек 2014 23:14

От много време не е писано в темата.
По-малкото мнения темата се очертава от безинтересните.
Но реших все пак да пиша какво се случва с колата.
По колата са сменени някой части,предните носачи(старите повечето се оказаха с добро състояние,само един,два бяха се скапали,така че,занапред имам резервни),сложих нова аларма за по-голяма сигурност,подготовка за зимния сезон както си трябва.Също така пастирах колата,като за първи път резултата е задоволяващ,но си видях доста грешки и следващия път ще я лъсна повече.Искам да отбележа че всичко по колата си правя сам,това е смяна на части,инсталиране на музика,инсталиране на аларма и така нататък.Причината е че това ми харесва сам да си правя нещата. Закупил съм някой екстри ,следва монтиране,но засега ще ги запазя в тайна.
Ето и няколко снимки.

Последна промяна от terek на Пон 23 фев 2015 23:38, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Мнениеот borislav_mladenov » Пет 12 дек 2014 10:09

Пасата ти е лачен, браво :) А салона е перфектния цвят просто. За елипсите това е супер добра идея, аз на моя съшо съм ги направил така и свирят много добре дори без усилвател. При теб сигурно е още по приятно. Дори с тези елипси мисля че няма нужда от ковчези в багажника

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Пет 12 дек 2014 12:55

Личи си че се грижиш за колата. По рано писа за фланците, какво направи с тях, сложи ли? Ако не си то от зад според мен 20 мм би застанаха добре.
За да се получи прилична стойка бива да я смъкнеш по на долу, било то с регулируемо окачване или по бюджетен вариант с пружини ФК 60/40
Хубаво фолио са 3м или Ллумар, над 100 лева им е цената за количество за пасата.

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Пет 12 дек 2014 18:38

borislav_mladenov написа:Пасата ти е лачен, браво :) А салона е перфектния цвят просто. За елипсите това е супер добра идея, аз на моя съшо съм ги направил така и свирят много добре дори без усилвател. При теб сигурно е още по приятно. Дори с тези елипси мисля че няма нужда от ковчези в багажника

Благодаря!Качеството на музиката е доста добро,по принцип пътувам повече на дълъг път с 5 човека в колата, и доста пъти се е случвало да ме помолят да намаля музиката понеже баса е силен отзад,но на мен лично сега отпред не ми харесва че се губи баса и оригиналните говорители идват слаби ,за напред мисля да сложа двукомпонентна система и тя ще е през усилвателя ,ето тази съм харесал http://aval-bg.com/22/Hertz+ESK+165L.5

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Пет 12 дек 2014 18:55

yarek написа:Личи си че се грижиш за колата. По рано писа за фланците, какво направи с тях, сложи ли? Ако не си то от зад според мен 20 мм би застанаха добре.
За да се получи прилична стойка бива да я смъкнеш по на долу, било то с регулируемо окачване или по бюджетен вариант с пружини ФК 60/40
Хубаво фолио са 3м или Ллумар, над 100 лева им е цената за количество за пасата.

Първо за окачването ,бях си харесал едни пружини и почти бях ги взел,но след като повечето километри са ми извън града заслужава ли си спрямо комфорта? И по голямата причина е че,прага на гаража ми е доста стръмен и ме страх да не опира.
При положение че колата не е смъкната ако сложа фланци добре ли ще стоят, и какви фланци трябва да сложа отпред и отзад гумите са 225/50/17 аз си мислих да пробвам с 12мм отпред и 20мм отзад.
Обмислям фолио да сложа лятото, 3м или Ллумар ,цената мисля че беше 260 лева .

Потребителски аватар
borislav_mladenov
Автомобил: VW Passat B8
Двигател: 2_0 TDI 150

Мнениеот borislav_mladenov » Пет 12 дек 2014 19:32

пружини ако търсиш или ако решиш аз продавам моите eibach pro 30/30. в темата имам снимки на колата с тях, става много прилично и возията не се променя толкова много, иначе става една идея по стегната и стабилна :)

Потребителски аватар
yarek

Мнениеот yarek » Пет 12 дек 2014 19:42

Карам 3 летни сезона с пружини 60\40, не е като стоково окачване ама не и като лагерна количка. По стегната и определено по приятна за окото :) Относно гаража, и аз имах стръмен подход, обаче го изкъртих и отлях по плавен да мога да влизам без ядове. За фланците, зависи колко са ти широки джантите и с какво ЕТ са?

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Съб 20 дек 2014 20:25

Наклона е доста стръмен,няма как да се оправи,да се направи по-плавен,на 95% съм сигурен че ще опира.
За фланците ,джантите са 7.5Jx17H2 ET45 225/45/17
Преди 3 дни пътувах 360 км. вечерта, и имаше ужасна мъгла през целия път,измъчих се буквално,и сега съм се замислил,дали няма да могат да се сложат халогени долу в бронята,примерно от ауди а4,по снимки като гледам,мисля че ще стане,също така преди време май гледах някакъв сайт който бяха го направили това.
Утре предстой смяна на карето,надявам се да се справя,до сега не съм сменял тази част.
Ето и какво още съм подготвил.

Последна промяна от terek на Пон 23 фев 2015 23:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
yarek

Мнениеот yarek » Нед 21 дек 2014 7:05

Интересни вкусотийки си приготвил, само не разбрах какво е това кръгло и черно?

Халогени в бронята се врязват, има теми в нета. Обаче дясната решетка е слабо място при Б5, при допир с снежна пряспа тя често остава в нея. За това не съм рискувал все още да ги слагам.

На 7.5j джанта бих сложил 25 мм от зад и 20 от пред, това е грубо по спомени, най добре премери с отвес ръстоянието от ръба на калника до джантата, моите така ги мерих. Зависи колко искаш да изкараш джантата.

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Нед 21 дек 2014 19:11

Това кръгло в черно е стъклото на буустметър ,мисля да го свържа към осветлението на таблото, и когато пусна фаровете тогава да свети затова му направих прозрачно стъкло.
Къде има теми за халогените,няколко дена търся и не мога да намеря,иначе това имах предвид,много ми харесва как стоят.
https://b5passat.wordpress.com/2014/08/24/kodlampa-passat-b5-be/

Потребителски аватар
terek
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот terek » Сря 24 дек 2014 18:04

Камерата и огледалото вече са монтирани.Тази вечер ги пробвах как се вижда в тъмното,според мен много добре се вижда,но по-добре ще е с друг дисплей. Също ако се добави и парктроник с датчици ,ще е още по-добре,защото не може добре да се прецени на какво разстояние си от стената.Направих и няколко снимки как се вижда.

Последна промяна от terek на Пон 23 фев 2015 23:39, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 24 дек 2014 18:23

Като те гледам с тези парктроници и камери се чудя ако ти дадат служебен Логан фургон как ще го управляваш и маневрираш :mhihi :banghead

Върни се в “Моят Volkswagen”