Volkswagen Passat B7 R Line 2.0 TDI 140

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
zlos7ar
Автомобил: Volkswagen Passat R Line
Двигател: 2.0TDI 140 DSG 2013

Re: Volkswagen Passat B7 R Line 2.0 TDI 140

Мнениеот zlos7ar » Пон 14 апр 2014 8:22

Добро утро колеги. Вчера направихме първата по-дълга разходка (около 250км) за съжаление нямам за сега нови снимки, защото мн бързахме да се приберем по светло а тръгнахме в 4 следобяд :). Както и да е за сега само добри впечатления ми останаха от колата. Нямам никакви оплаквания !

Доста хора написаха за подобрения по колата, но за сега ще си е така, че бая се поохарчих, а другата седмица имам имен ден, рожден ден, и велик ден.... Първите подобрения ще са навигация (дайте съвет TomTom или Garmin), резервна гума, крик, и незнам още трябва да проверя дали има някаде аптечка и пожарогасител :) За сега това от мен следва една дълга работна седмица... Лека работа на всички!

п.п. благодаря за съвета за вратите вече са оправени.

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 15 апр 2014 8:38

Ако имаш смарт телефон, не ти трябва отделна навигация. Просто си инсталирай такава на телефона или ползвай Гугъл мапс. Особено в по-цивилизованите страни работи без грешка.
Ако автомобилът ти от завода е излязъл без резервна гума, си вземи спрей и крик. Иначе ще трябва да махаш това, което е в багажника на мястото на гумата и да търсиш и винт за захващане.

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Вто 15 апр 2014 10:06

ЧЕСТИТО и то мен!
По въпросите:
...Първите подобрения ще са навигация (дайте съвет TomTom или Garmin...
Аз направих следното подобрение, макар и с В6... те са ни сходни таблата!
Все не ми остава време да пусна тема, как се прави, тук има малко писано:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=12&t=351035
Виждам, че и ти имаш стойка за модул за телефон, аз го извадих и преместих от зад на таблото, това е "зареждач" и връзка с CD-то ако позволява да видиш адресника, но за стар телефон, при мен ползвам само блутут връзката и говоря през CD-то, като отговарям на разговори с бутона от волана.
Та подобрението е следното, след като се махне, остава дупка, на мястото на което се поставя стойка за Гармин с прекаран през нея захранващ кабел за Гармина, това се получава:
Изображение

Изображение

Изображение

Относно,...резервна гума, крик, и незнам още трябва да проверя дали има някаде аптечка и пожарогасител...
Тук нямаш кой знае какво да проверяваш, вдигаш кората в багажника и гледаш какво са ти "оставили"!

Успех!

zlos7ar

Мнениеот zlos7ar » Вто 15 апр 2014 20:52

dobrin написа:Ако имаш смарт телефон, не ти трябва отделна навигация. Просто си инсталирай такава на телефона или ползвай Гугъл мапс. Особено в по-цивилизованите страни работи без грешка.
Ако автомобилът ти от завода е излязъл без резервна гума, си вземи спрей и крик. Иначе ще трябва да махаш това, което е в багажника на мястото на гумата и да търсиш и винт за захващане.

Не става със смарт телефон, голяма мъка си е :), а на мястото на резервната гума няма нищо седи си празно мястото. Аз с тея гуми мога да карам дори и да се спукат да стигна до сервиз, ама си е най-добре да имам гума, че като тръгна към България да съм по-спокоен.

zlos7ar

Мнениеот zlos7ar » Вто 15 апр 2014 20:55

Milanov написа:ЧЕСТИТО и то мен!
По въпросите:
...Първите подобрения ще са навигация (дайте съвет TomTom или Garmin...
Аз направих следното подобрение, макар и с В6... те са ни сходни таблата!
Все не ми остава време да пусна тема, как се прави, тук има малко писано:
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=12&t=351035
Виждам, че и ти имаш стойка за модул за телефон, аз го извадих и преместих от зад на таблото, това е "зареждач" и връзка с CD-то ако позволява да видиш адресника, но за стар телефон, при мен ползвам само блутут връзката и говоря през CD-то, като отговарям на разговори с бутона от волана.
Та подобрението е следното, след като се махне, остава дупка, на мястото на което се поставя стойка за Гармин с прекаран през нея захранващ кабел за Гармина, това се получава:
Изображение

Изображение

Изображение

Относно,...резервна гума, крик, и незнам още трябва да проверя дали има някаде аптечка и пожарогасител...
Тук нямаш кой знае какво да проверяваш, вдигаш кората в багажника и гледаш какво са ти "оставили"!

Успех!

Колега много добре е станало ще дадеш ли малко повече инфо трудна ли е инсталацията ? Как точно се прекарва кабелът, че аз съм малко с 3 леви и една счупена ръка, когато се отнася за нещо различно от компютри :) ?

Потребителски аватар
Milanov
Автомобил: passat B6
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот Milanov » Сря 16 апр 2014 14:02

Здравей, Качих тема.
http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=12&t=416637

Потребителски аватар
Комшията
Автомобил: Passat B5.5
Двигател:

Мнениеот Комшията » Сря 16 апр 2014 14:35

Честито за колата,колега ако решиш че няма да можеш да се справиш със схемата на Миланов отиваш в Conrad и взимаш това за 198€ и си свиркаш.
Прикачени файлове
image.jpg

zlos7ar

Мнениеот zlos7ar » Чет 17 апр 2014 9:25

Комшията написа:Честито за колата,колега ако решиш че няма да можеш да се справиш със схемата на Миланов отиваш в Conrad и взимаш това за 198€ и си свиркаш.

Благодаря! И аз точно този модел съм харесал, но искам да го сложа на мястото на старата стойка, защото тя не ми върши никъква работа само пречи :)
Само се колебая малко, защото софтуера им е малко по-бавен сравнен с този на Гармин, но пък е много по-красив и лесен за употреба според мен

Потребителски аватар
maimo
Автомобил: GOLF 5 GTI
Двигател: AXX-2005

Мнениеот maimo » Пет 18 апр 2014 17:21

Колега защо не вземеш оригинална тук в бг има около 1000лв поне аз така направих :smile върши идеална работа работи просто перфектно няма нищо общо с изброените от теб, :mhihi а и изглежда същото като твоето само с още по едно копче от всяка страна :smile

Потребителски аватар
genevaboy2
Автомобил: Volkswagen CC
Двигател: CUVC 2016
Контакти:

Мнениеот genevaboy2 » Пон 21 апр 2014 18:15

Пускам и тук :
(Освен и тук http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=83&t=324773&start=240)

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

:Mr Green Fun :mrgreen :Mr Green Fun :mrgreen :Mr Green Fun :Mr Green Fun

zlos7ar

Мнениеот zlos7ar » Съб 26 апр 2014 20:52

Колеги имам едно въпросче. Трябва да си купя резервна гума, и се чудя дали джанта от Б5 или Б6 ще стане на Б7-цата или не са достатъчно дълбоки и ще опира спирачния апарат ?

Потребителски аватар
Koko95
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: ATD

Мнениеот Koko95 » Чет 01 май 2014 23:22

Страшен е пасата. Ако не си решил проблема с навигацията ако вземеш Garmin много ще сбъркаш! Повечето нямат ъпдейти а пътищата се променят! :c020 Резервна гума , отиди в представителството на марката и си купи всичко нужно и аптечки трябва да предлагат официални на марката. Много по готино е като всичко си е оригинално на нова кола :smile

Потребителски аватар
genevaboy2
Контакти:

Мнениеот genevaboy2 » Пет 02 май 2014 12:06

По готино , ама кефа за оригинални неща си има и висока цена. Лично смятам че за неща който не се ползват всеки ден, ще станат иделано и неоригилани запазна гума и крик - както аз направих с ЦеЦка - в мойта гумаджиница ми намериха джанта 2ра ръка и гума, и един крик от един майстор до нас си взех , без да преплащам тройно за марката :screwy :screwy :screwy , в местното Вау Фе. За оригинални части , ясно че песента е друга, ама за такива аксесуари ... :beer

Потребителски аватар
genevaboy2
Контакти:

Мнениеот genevaboy2 » Съб 03 май 2014 7:16

клик и клик

Това не отговаря на въпроса на колегата, ако може някой по компетентен да даде мнение ... :th_up

:love.vw :love.vw :love.vw :love.vw

zlos7ar

Мнениеот zlos7ar » Вто 06 май 2014 12:15

колеги взех си ТОМ ТОМ ГО 600 :) а за гумата така си карам без резервна те и без това гумите ми са run flat. Като се върна в Германия ще ви кача и малко снимки, че сега нямам никакво време

Върни се в “Моят Volkswagen”