Голф 3 GTI Edition
- Fearless
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AZD
Re: Голф 3 GTI Edition
Ако върви по-малко от хонда 1.4 90 коня,значи наистина имаш проблем.Аз бях адски доволен от моето 2Е от към вървеж,това е много разтоварен мотор и след 2600-700 оборота върви доста прилично 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Ха-ха с хонда 1.4 90 коня се дърпах със стария 1.6/101 коня и аха да ми стигне стоповете и взе да остава на зад някъде.Тия митове и легенди за вървежните хонди дето горят 6 градско съм ги слушал и преди.
115-ката си върви като 115-ка,особено в ниските е доста еластичен мотор,аз лично избрах 115 коня точно заради ниския въртящ момент в който се развърта,за мен е много приятен за каране било то градско или извън.
115-ката си върви като 115-ка,особено в ниските е доста еластичен мотор,аз лично избрах 115 коня точно заради ниския въртящ момент в който се развърта,за мен е много приятен за каране било то градско или извън.

Хахаах ей разсмяхте ме ей,еластичен охохо Bat Sando моля те недей да пишеш такива работи,че може някой и да ги прочете
.Колегата над теб пък се изказа крайно неподготвен,нивата на оборудване при VW sa CL,GL,GT,за дизел най-високото е GTD,пък може и да изкара някой 1.4 GTI-айка някой,знам ли.Колеги махнете си фенските очила и пред вас ще се открие доста богат и разнообразен автомобилен свят,съветвам ви да не робувате на стари предразсъдъци.Още чувам всекидневно стари лафове като "немските са най-евтини за подръжка" или "аааууу японска кола малеее скъпи части".Искам да припомня че темата не е да се заяждам с някого или с марка автомобили,всички си имат + и -.Просто исках да кажа какво е за мен на карам VW и какво искам да направя колата и евентуално да получа някой друг съвет.

- Fearless
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: AZD
Колега,или ти си карал преди това нещо от сорта на 400 магарета и сега се чувстваш като мъж след кастрация или просто си имал някакви огромни очаквания от този мотор...мотора върви точно колкото за 115 катъра и точно малкото му коне спрямо кубатурата го правят здрав и надежден.Видях,че имаш намерение да слагаш ВР6,ама като гледам как си тръгнал и той ще ти малее.Направо почвай да мислиш за ВР6 с турбо,за да си дойде всичко на мястото и само при звука от идването ти ина язовира,рибите сами да изскачат да те видят 

- Bai Sando
Няма смисъл...Пожелавам ти поне с риболова да имаш късмет.Пък ние ще си караме куците 115-ки дето вървят колкото 1.4

-
- Автомобил: Audi A4 B5 face quattro
- Двигател: AJL Turbo 180 hp
По тази логика всичко немско що е 115-ка е мъртвец и не може да се опре на Хонда 1.4 90 коня.
Моя кокал от всички НЕМСКИ(атмосверни) 115-ки пада от Астра с половин кола,но явно и тя е безсилна пред Японската 90-ка
Що се отнася до оборудването на купетата, има GL с 2-литров мотор,има GTI-TDI, както и GTD.
Успех с "мъртвеца"
Моя кокал от всички НЕМСКИ(атмосверни) 115-ки пада от Астра с половин кола,но явно и тя е безсилна пред Японската 90-ка

Що се отнася до оборудването на купетата, има GL с 2-литров мотор,има GTI-TDI, както и GTD.
Успех с "мъртвеца"

- HGP Twin Turbo
- Автомобил: Fabia VRS
- Двигател:
Абе, колега... ти хубаво искаш вървежен автомобил, но като ИСКАШ, а този, който имаш в момента е НЕВЪРВЕЖЕН... какъв е извода? Продай го? Смисъл, никой не те кара да си играеш с него, направо си вземи нещо, дето си лети. Принципно, това, което обмисляш като цена ще ти стъпи горе-долу 2 бона с всичко, ако мотора е хубав. Мисълта ми е, че щом върви една хонда 1.4 90 к.с. повече, защо не си купи Хонда 1.4 90 к.с?! Вместо да искаш "съвети" и да ни обясняваш, на нас "феновете" разни работи, как това било "мъртвец" и п.р. "Феновете", които не сме със фенски очила, а сме хора които избираме да предпочетем това, което ни харесва пред това да си купим някой "мъртвец" и да искаме за съвети за него после.
Не те кефи? Надин и си взимаш хонда. Чисто и просто. Хем върви, разбираш ли, хем и рибоците ще "му се кефят"
Поздрави.
Не те кефи? Надин и си взимаш хонда. Чисто и просто. Хем върви, разбираш ли, хем и рибоците ще "му се кефят"
Поздрави.
Май въобще не си правете труда да четете,на Голфа харесвам това че ми е удобен-уютен,чувствам се добре когато шофирам.Единственото нещо което му липсва,за да задоволи всички мои изисквания е повече динамика.И какво се хванахте всички за тая Хонда,примера го дадох точно с тоя автомобил защото наскоро ми се наложи на шофирам такава кола и динамиката беше доста по задоволителна от на VW-то,но липсва това чувство на комфорт.Както казах бърза кола си имам(3-то място на Сливен в клас А),и в момента се работи по нея, но това е тема за друг форум,защото не е VW,не му е мястото тук да се хваля.Да наистина имах доста по-големи очаквания от GTI,но не очаквах нещата да са толкова зле от към динамика.Прави ми впечетление че нито един не даде съвет за нещата които ме интересуват,а именно какви трудности ще среща при суапа.Използвах търсачката,но не открих нищо.И въпреки че отнесох толкова критики,никой не отчете факта че съм направил толкова повече неща по колата,колкото 90% от хората членуващи в този форум са направили по техните автомобили,е да нямам китайски стопове и "широкия" нож.
П.С. За колегата над мен: Хондите не ми вършат работа по язовирите,много са ниски.Друго си е да викам "дий Маруся" на магаренцето и да катеря чукарите.
П.С. За колегата над мен: Хондите не ми вършат работа по язовирите,много са ниски.Друго си е да викам "дий Маруся" на магаренцето и да катеря чукарите.
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Четеме колега, четеме и затова повечето колеги споделят, че 115-ката е приличен двигател за ежедневка ако е в добро състояние. Ама аз бидейки прост човечец не мога да схвана едно - хем ти е кеф да шофираш този въпросен асматик, хем не му достигала динамика? В смисъл искаш да кажеш, че седалката и "луксозното" табло на немския Москвич ти е по-удобно и по-уютно пред японското спартанско обзавеждане преди 2000-та след Христа, когато почнаха да наваксват и пооправят табла и тапицерия ли? С изказването относно останалите 90%-та от форума отказа много хора да влизат тук, сериозно...
Иначе по темата - има доста теми на колеги за поставяне на VR6 в купе дори на Голф 2, както и в такова на Голф 3, търсене си требе'
ПС. Аз не съм видял една прехвалена 'онда Цивик или малкото в движение CRX-и зимата с по-големи джанти от 13-ки железарки, ама от към кюнци - толкова големи при повечето 1.6 с голямата гарнитура
, та може едно квартално улично котило да спи там, на който и Голф да сложиш 13-ки със 155 гума и на него ще му се подобри динамиката
...

Иначе по темата - има доста теми на колеги за поставяне на VR6 в купе дори на Голф 2, както и в такова на Голф 3, търсене си требе'

ПС. Аз не съм видял една прехвалена 'онда Цивик или малкото в движение CRX-и зимата с по-големи джанти от 13-ки железарки, ама от към кюнци - толкова големи при повечето 1.6 с голямата гарнитура

- HGP Twin Turbo
- Двигател:
Ми, колега... Принципно, аз специално не изказах мнение по "темата" (не, че намирам такава, имайки предвид факта, че в пръвия си коментар ти основно хулиш нещо, което... Очевидно не ти харесва.), но другите колеги ти казаха. Има варианти бол, относно газта, ще трябва да си вземеш такъв инжекцион за 6 цилиндрова "каруца" пък и, така и така, твърдиш, че това ти е бавно, както един друг колега каза и AAA-то ще ти е малее... Принципно не знам знаеш ли, но най-бързият голф в България е именно VR6, вярно с турбина, но VR6. Даже май и на балканите мисля, че е най-бърз. Е, ти все пак ходи за риба с него... Виж, ако трябва да съм честен в твоя случай просто си намери Шаран VR6 и мисля, че ще си най-доволен.
Поздрави.

Поздрави.
-
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN 1997
Шараните много се мятат (буквално и преносно
)

- vlado0o^
- Автомобил: GTI Edition
- Двигател: 1994 2.8 AAA
Да отговоря конкретно на въпроса ти за монтирането на ВР-а.Приготвяш си оборудван мотор с кутия,комп,инсталация а ако твоята кола е края на 94 и нататък ще трябва от твоята инсталация да си изкараш кабелите за климатик,перки и няколко датчика.Жила за скоростната кутия ти трябват,долна и горна помпа за съединител(по принцип за да стане най-здраво ти трябва и конзола с педали),воден радиатор,табло с уреди ии в общи линии е това плюс разни дреболии..Почти задължително е да го обслужиш
.ВР-а също не е от най-динамичните мотори имай впредвид.

- Bai Sando
Мога да уредя хубав ВР6 от известен проект във форума.В комплект със инсталация и скорости.Мотора е от по-новите,но момчето още се чуди дали да го слага или да го продава
Ако си навит,мога да го питам и ако го продава да се разберете нещо.

- HGP Twin Turbo
- Двигател:
Въпреки, че не виждам смисъл... имам възможност да ти предложа един ВР6 на добра цена с всичко необходимо.