Разгледах чуждите форуми за твърдото окачване при голф 7.
Мислех си, че проблемите с окачването са само при по-малките мотори(които нямат независимо отзад). Оказа се, че много народ има проблем с окачването на "комфортния голф", дори при по-високи моторизации, DDC и т.н.
Ето линк с ревюта на английски:
http://www.carbuyer.co.uk/reviews/volkswagen/golf/hatchback/owner-reviews?problem=5#owner-reviewsНай-фрапиращото, което прочетох:
Golf GTI:
My fifth successive Golf and I hate it! The suspension crashes over even shallow potholes, jiggles over seemingly smooth roads and never misses an opportunity to give you a good jolt. The ride quality is totally unsuitable for a modestly powered family car. I imagine the poor suspension also explains a higher than wanted road rumble. I won't be keeping it!
Ето ви е едно честно мнение от мен(да не кажете, че всеки казва, че неговата кола е най-хубава):
Дразненето към возията на моя голф сериозно прогресира.
Постоянно има някакви тропания и чукания отпред по окачването(което уж беше оправено последния път от VW). Карам с 16ки и возията е толкова твърда, че спря да ми пука за вида на автомобила и минавам отново на 15ки.
Друг проблем, който започна много да ме дразни са паразитните шумове в автомобила. Нормално ли е като напълниш резервоара догоре на всяко спиране, тръгване и всяка дупка да чувам нафтата как се лашка отзад?! Нормално ли е да чувам лашкането на течност за чистачки в резервоарчето отпред?!
Имал съм/карал съм много различни марки автомобили(до сега винаги на старо) и никога не съм си представял, че чисто нова кола от магазина(и то vw) ще ме дразни толкова преди да е направилa 1 година.