Да, причиних си го и знаех какво си причинявам, нo имах и по лек опит на внос от преди 7 години, когато внесох ЦеЦка, и то по същите причини - за цялото време докъто ги следях, в Швейцария имаше само един Артеон с дизел и ръчни скорости, но бял ...
Затова се двигнах от Женева чаак до Дрезден
, и след като минах всички кръгове на "ада" там, чааак вечерта към 19ч, напълно смазан, след почти безсънна нощ заради ранно ставане в 3ч30 за ранен еднопосочен полет, заредих догоре с нафта на цена 1,63 евро за литр на местния дрезденски Jet, и потеглих обртано към Женева (почти 1000 км) с предвидена спирка в Базел за минаване на митница, и си каззах - до където стигна ... Но и тук не се размина без трудности - попаднах в жестоко 3 часово задръстване, аУУУУ-тобана беше затворен и 3 ленти се бутаха да излязат на един изход.
След "лутане" по навигация из швабско и леко хапване в единственото отворено заведение за бързо хранене, си продължих по пътя до 2ч сутринта, където най после си намерих хотел, бях на 500 км от Базел ...

На следващия ден, тръгнах към 10ч и стигнах на митницата в Базел към 15ч30 ...
След плащане на декларант (350 СИ ЕЙЧ ЕФ-а
), ДДС и такси (горе долу 12%: 8,1% ДДС и 4% нещо си там ...
) в 16ч бях напълно приключил с митницата и си продължих за Женева ... След около 2 седмици минах технически преглед, след това върнах немските транзинтни табели, и я направих "швейцарка" !!!
За сега, предната емблема ми допада, но ще видиме за в бъдеще ...
Не, предния номер си е малък, ще се търси решение ...
И за мен по "слабия" мотор не е минус, а неразкрит потенциал и стремеж 150ното "стадо" коне да ce "размножи" ...