Синия.. Passat B3 1.8 RP Hella Lippstadt, 16"BBS RS GT
- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Re: Синия.. Passat B3 1.8 RP
Човека ще му вися на главата, разбрахме се за плътни заварки с усилване на ръба и тонове антикорозионно 

- Johnsword
Така 1 малко кофти новина... не ни се размина градушката с размер на бобово зърно.. спасих колата до 1 степен.. донакърши ми се уплътнението на задният прозорец, вода не тече, но е грозно.. както и да е преглътнах го. Аз бях близо до колата като видях какво се случва.. газ до първото дърво.. е късмета си е късмет, от силният вятър се кърши 1 клон и пада върху колата, слязох махнах клона който не беше много голям и за моя радост няма поражения. Преместих колата и след 15 минутно седене на парно и музика.......

Събрах лед за уискито
Ето и последната ни снимка от днес

Пасата от днес до N-та ден е при чичко майстор както и аз с него.
Ученик... свободен човек ще му вися на главата и ще следя процеса и ще поснимвам от тук от там, за електронния ми дневник, а именно
Малко ламарини ..

Остана ми само това от пасата

Pozzzzzz...
Честити безаварийни 201 000

Събрах лед за уискито

Ето и последната ни снимка от днес

Пасата от днес до N-та ден е при чичко майстор както и аз с него.

Ученик... свободен човек ще му вися на главата и ще следя процеса и ще поснимвам от тук от там, за електронния ми дневник, а именно

Малко ламарини ..

Остана ми само това от пасата

Pozzzzzz...
Честити безаварийни 201 000

Последна промяна от Johnsword на Пон 25 май 2015 21:22, променено общо 1 път.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Какво ще му правите....Не е ли клекнал нещо отзад или така ми се струва
- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
vucata: Колегата е писал, че го чака кърпене на праговете. Но според мен ще излезнат и дупки по пода. Дано не съм прав! Чакам снимки, и резултати колега! 

- Johnsword
Имам съмнения за средния праг, за пода много ме съмнява.. отдолу се вижда,че ръба е обърнат, но пода е здрав. Ще го видим, надявам се да снимам работния процес, снимки от праговете преди ще приложа, макар и да ме е малко срам
. Клекнал е понеже е натоварен с техниката.. 2 колони, усилвател, миксер и други щуротий + касата 25 кг

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Не е нобходима плътна заварка по ръба на прага, а заместваща пунктшвайса през отвори. Ама малко майстори го правят...
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
На колкото и хора да обяснявам, че като се развилнее буря колата не се паркира под дърво, вали град, вятъра е силен, клони се кършат и правят доста по големи поразии от града, разминал си се леко в случая!?
Аз днеска ходих до Кобра да ми презалепят задното стъкло, беше останало залепено само по долния ръб
Аз днеска ходих до Кобра да ми презалепят задното стъкло, беше останало залепено само по долния ръб

- Johnsword
ЗАПОЧНА СЕ !
Една моя мечта започва да се реализира. Изрязахме десния праг.. останах много очарован... започвам със снимков матРял
Пък ако се сетя нещо ще дописвам
Грозотия... няма да ги има вече "тунинг" историйте с карбона

Сваляне на вратите, демонтаж на инсталацията в тях, вакуум тръбички за централното... 330 работи, но за 1 час всичко беше долу.

Малко операций... ревеше ми се като го режеше
, ноо отдолу ми светнаха очите като видях резИла..

Всичко долууу ...

В крайна сметка излезе това.

Единствените забележки от дясно са, по невнимание на гумаджий, понеже аз като вдигам колата я вдигам на носача и отзад на моста.
Умника вдигал колата назад на прага а не на усиления праг отпред... та го огънал.. бях свидетел дори на 1 огъване, но няма какво да му кажа, така и така беше замислено кърпене.

Погледнахме дошумето в резултат на изкривяването на вътрешния праг, има малко тръгнало, резнахме го към 7,8 см. на вътре, но не снимах, че майстора беше там. Процеса на левия праг не може да го следя, майстора каза, че каквото е имало съм му помогнал и свършил той ще се оправя от тук на татък. Материали като купувам ще поглеждам колата и ще има пак снимки, според неговия оглед и думи левия е в пъти по-добре от десния, за което съм супер горд. Пасата излезна корава машина.
Вратите си чакат боята и по натам дано успея да щракна нещо от процеса.

Една моя мечта започва да се реализира. Изрязахме десния праг.. останах много очарован... започвам със снимков матРял

Грозотия... няма да ги има вече "тунинг" историйте с карбона

Сваляне на вратите, демонтаж на инсталацията в тях, вакуум тръбички за централното... 330 работи, но за 1 час всичко беше долу.

Малко операций... ревеше ми се като го режеше

Всичко долууу ...

В крайна сметка излезе това.

Единствените забележки от дясно са, по невнимание на гумаджий, понеже аз като вдигам колата я вдигам на носача и отзад на моста.
Умника вдигал колата назад на прага а не на усиления праг отпред... та го огънал.. бях свидетел дори на 1 огъване, но няма какво да му кажа, така и така беше замислено кърпене.

Погледнахме дошумето в резултат на изкривяването на вътрешния праг, има малко тръгнало, резнахме го към 7,8 см. на вътре, но не снимах, че майстора беше там. Процеса на левия праг не може да го следя, майстора каза, че каквото е имало съм му помогнал и свършил той ще се оправя от тук на татък. Материали като купувам ще поглеждам колата и ще има пак снимки, според неговия оглед и думи левия е в пъти по-добре от десния, за което съм супер горд. Пасата излезна корава машина.

Вратите си чакат боята и по натам дано успея да щракна нещо от процеса.
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Когато се работи тази операция, колата не се подпира на крикове, а под гумите се слагат подложки. Идеята е като си вдигнал купето на една страна, то да си е стъпило на колелата, защото при рязането на прага се охлабва конструкцията и при неравномерното подпиране с крикове и разни стойки се нарушава геометрията, та после може да има неприятна изненада. Освен това, при напасването на прагове и прочие ламарини от тази зона вратите е хубаво да са на място, за да се контролира геометрията на купето. После се свалят, за да се довършат заварките и последваща обработка.
Тези тънкости от технологията на ремонта отличават майстора от мурдара.
Тези тънкости от технологията на ремонта отличават майстора от мурдара.
- Johnsword
То на 1 от снимката се вижда, че под носача има труп с гума. Майстора си знае. Ако има нещо той е поел гаранция.
- vucata
- Контакти:
Дано не си вкарваш пръстите след това между прага и вратата....че съм бил свидетел на подобна интервенция....
аааа забравих...ако ти кажат, че от реглажа на вратите ще се оправи...не им вярвай
аааа забравих...ако ти кажат, че от реглажа на вратите ще се оправи...не им вярвай

- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
Johnsword написа:То на 1 от снимката се вижда, че под носача има труп с гума. Майстора си знае. Ако има нещо той е поел гаранция.
Много добре съм видял кое къде и как, затова пиша.
- Johnsword
Колата е при майстор , аз ако разбирах щях да си я направя
Като нещо сгафи си поема отговорността, такава е уговорката.

Като нещо сгафи си поема отговорността, такава е уговорката.

- vucata
- Контакти:
Не брее...ние не ти го казваме с лошо...той нека ти усере колата, пък после чакай от него нещо....дори и да не си платил, пак имаш усрана кола, или на кратко- духаш.....За това ти казваме, че подхода на майстора не е от най-добрите.... Това, че е закърпил 2-3 прага на жигули, москвичи и така нататък, съвсем не го прави майстор в тази област...разбирам, че всичко е до финансова гледна точка, но тогава и ти няма да имаш право на глас...поговорката за толкова пари- толкова, важи в пълна сила 

- Johnsword
Ми ако беше кърпил само жигули нямаше да го карам на него
Не казвам,че го казвате с лошо или се заяждате, напротив благодарен съм за съветите, но съм безсилен.