Защо точно голф 2,защо точно тази кола ? Преди седмица ми беше зададен този въпрос,въпреки това аз отговорих с няколко изречения и сега се питам защо точно голф MK II.Някой ще каже,защото тази кола ти е попаднала за това я караш,но защо си играеш да я правиш,след като е толкова стара..Принципно когато бях на около 10-11 баща ми беше много зарибен по Голф и то точно MK II,тогава като цяло нищо не съм разбирал и си беше просто кола,да но в същия момент вече имаше Алфа Ромео.. и така годините си минаваха и както споменах пролетта на 2010-та със баща ми обединихме някой лев и взех гоуфа в плачевно състояние.. идеята беше кола с която просто да се ходи на вилата,беше с доволен мотор 112 к.с. и понякога я натисках,до неознаваемост за онова време .. 160-180км/ч си беше много..а иначе беше в окаяно състояние като цяло,скоростната кутия виеше,каретата едното докато се прибера още след покупката се счупи,и тогава не е било планирано,че ще се прави нещо,като цяло с колата..и всичко се взимаше 2-ра ръка като части.Голфа щеше да се сваля от даначното дори,защото просто щеше да е кола за разходки из балкана .. само,кал и камъни беше виждал..но баща ми така и не го ползваше а аз виждах,че в него има потенциал,като цяло ме беше жал за колата,прекара една зима на снега,след това още една в гаража и така се стигна пролетта на 2012 вече имах книжка и исках да постегна малко голфа и да си го ползвам,взех му някой неща като брони гуми,някакви скапани джанти вдъхнах му малко живот и започнах да го карам,но проблемите не закъсняха скоростите издадоха смених ги с на приятел с невлизаща 5 та .. и тя се прецака,след това си взех други скорости за който спестявах 2-3 месеца като цяло .. взех ги прибрах се радостен,че ще си направя колата свалих кутията от багажника и вътре нещо се беше раздрънкало имах познат който правеше,скоростни кутии занесох я и каза,че планетните колела са се разместили и са изпаднали в кутията .. казаха ми 80 лв .. много ми беше,остана си кутията там след 2 седмици си продадох телефона за толкова и платих на човека да я направи ..Не след дълго си качих кутията,карах колата и с времето се привързах още повече.Баща ми все ми казваше,че колата не е за мен и няма да удържи,но аз си бях твърдо обеден,че ще се получи.След това решихме с приятели да ходим до Бачково,но на връщане от натискане на спирачките лявата страна преди тунела започна да пуши .. диска беше,червен направо си светеше .. маншона на карето капеше като шоколад знаех,че няма да удържи много без грес а трябваше да се прибирам,за това изчаках видях,че гайката на външното каре се е развила и я завих.Стигнах Асеновград и тряс карето издаде дойдоха дръпнаха ме до нас и колата си остана в гаража някъде септември октомври 2012 ..Там прекара около 2 месеца,все пак ученик и нямах никакви пари,понякога поработвах, та си взех цяла полуоска с вътрешно и външно каре .. сложих ги изкарах го точно за 1 вия сняг и така и повече не излезе от гаража . Казах си че искам кола,която да ме радва не исках нещо ново исках си моята двойка,И тук започна историята точно след нова година .. реших,че започвам да я градя наново за да стане нещо прилично,красиво и спортно. Така се започна всичко,сега се чудя как с по 20-30 лв. си мислех,че си вкарвам някъв живот в колата а сега,сега просто гледам касовите бележки,еконт бележки и други и сметнах,че до сега проекта ми възлиза на 2110 лв. закръглено число.Има толкова много неща който искам да направя,и няма да се поколебая дори за миг за цена на част уред или нещо което ми харесва или имам нужда,от има няма вече 7 месеца съм във форума,има доста успешни и неуспешни проекти,започнат и зарязан,доста от успешните проекти са стойностни.Гордо заявявам,че моя ще е добър и няма да се откажа,докато не постигна всичко това което замислям,защото си обичам колата,малко са хората който могат да го кажат,тя не е просто превозно средство което ще те закара от точка А до точка Б,тя е това което ме кара да почувствам удоволствието от шофирането нищо,че е стара,нищо че няма много екстри и не е като съвременните автомобили,дори и някой да ми го каже,няма голямо значение защото тя си е моя.И ще докажа както други са го правили,че има ли желание има и начин,малко по малко с всевъзможни средства аз ще успея,Благодарен съм на колегите от форума,на тези който ме критикуваха и тези който се застъпваха за мен.И ако някой го изчете до край,то благодаря,че е прочел част от моя живот :)
Последна промяна от Jouzev94 на Нед 29 сеп 2013 17:26, променено общо 1 път.