Червената шапчица - Golf mk2 1.6 EZ - 1.8 PB

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
golf_1
Автомобил: Audi Q7
Двигател: CJWE

Re: Червената шапчица - Golf mk2

Мнениеот golf_1 » Вто 07 май 2013 4:57

С белите мигачи е екстра.
А защо не си пръснал лайсната под решетката червена :rolleyes

Потребителски аватар
GTI1.8
Автомобил: Golf mk2 GTI
Двигател: PB 1990

Мнениеот GTI1.8 » Вто 07 май 2013 12:10

Weezy написа:Махна оригиналния нож без дупки..и сложи изрязан такъв?

Колега този нож ми подари един приятел поради причината че продадох стария,а стария го продадох защото имаше много забележки които мен ме дразнеха а ти явно не си ги забелязал по снимки.Едната е че беше крив и второ му бяха рязани ъглите.А този е прав не е рязан но са му рязани дупките и тъй като ми е подарък по добре с него от колкото с нищо,поздрави. :th_up

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Вто 07 май 2013 12:11

golf_1 написа:С белите мигачи е екстра.
А защо не си пръснал лайсната под решетката червена :rolleyes

Защото не съм взимал все още червен спрей а и много не ми се иска да свалям често решетката защото е супер запазена оригинална и супер много ме е шубе като стане нещо дума за нея,пазя я като очите си и не ми се иска да я свалям за да не счупя нещо.За сега така по натам ще я наглася.

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Пет 17 май 2013 20:34

Малко да попиша че съм се затрил някъде на втора страница.. :Mr Green Fun

Вчера си взех колата с сменени части по предницата защото беше започнала да тропа доста.

Тампоните на носачите,шарнирите,двата маншона на каретата,двата маншона на рейката.И сега предницата е много добре но ще се оправи като я мина на реглаж тези дни,за момента не я карам,защото съм в търсене на гуми и малко заделяне на парички.

Ето и една нова придобивка.Вече има хубав,плътен и чист звук..
Изображение

Остана да си направя хидравликата че помпата започна много да вие,макар че скоро я сменявах но си виеше още като я сложих.

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Пет 17 май 2013 20:41

:dontknow Не мога да разбера...Ако ще да звучи като R32 не бих си сложил подобно гърне,даже и да ми го подарят...Бих,ама бих го скрил някъде под купето и отзад бих му сложил обикновено гърне :icon_lol Въпрос на личен вкус де,не ме нападайте :Mr Green Fun
Нещо такова май по-добре би стояло
Изображение

Потребителски аватар
jocha
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.3NZ 1990

Мнениеот jocha » Пет 17 май 2013 21:04

Не че съм пристрастен защото карам с такова като на колегата, но този тип гърне вади в пъти по-плътен и качествен звук от тия сплескани гърнета с такова сплескано карах 2 месеца, след 3000 оборота звучеше като прогнил опел(да отбележа от колекторите до задното всичко ми е чисто ново) и го подарих и от както сложих "хондаджийското" гърне както му викат, е обичам си колата като мине 3000 оборота :love.vw

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Пет 17 май 2013 21:14

Екстра Ивка
Всичко е окей, ма хвани сложи ръчна, моля те :mhihi

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Съб 18 май 2013 10:09

toshara написа::dontknow Не мога да разбера...Ако ще да звучи като R32 не бих си сложил подобно гърне,даже и да ми го подарят...Бих,ама бих го скрил някъде под купето и отзад бих му сложил обикновено гърне :icon_lol Въпрос на личен вкус де,не ме нападайте :Mr Green Fun
Нещо такова май по-добре би стояло
Изображение

Колега,още когато сложих първото спортно гърне отбелязах че това е въпрос на вкус на който както му харесва така си го прави,щом ти си фен на сплесканите слагай такова.На мен това ми харесва как му стои и как звучи на колата! :th_up

А относно ръчната ще я направа че да можеш да караш спокойно вече. :Mr Green Fun Знам че си дрифтаджийка,но с моята кола няма да стане. :a010

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Вто 04 юни 2013 22:45

Отново позарязах темата но така ми се събраха дните че все нещо правя по колата и не остава време да пиша във форумчето.. :love.vwclub

Но нека на кратко по напиша нещичко.На скоро след смяната на частите по предницата защото имаше доста сериозно тропане,от шарнири,тампони на носачи и подобни покрай тях смених двата маншона на каретата и двата на рейката,направих реглаж всичко точно.Купих нови куми доживях и аз да карам с хубави 4 еднакви на размер и шарка.

След известно време започна и втората предница да тропа а именно задния мост.Дълго се двоумях какво може да бъде дали амортисьори или тампони на задния мост или втулките на амортисьорите..но в крайна сметка най - големия проблем се оказаха тампоните на моста днес ги закупих сменихме ги оказа се че не знайно как и амортисьорите имат голям луфт което значи че са пътници.Но разбира се след сваляне на мост не може всичко да върви по вода за това скъсахме едната тръбичка на спирачките,но няма проблеми отидох направиха ми нова сложихме я и всичко приключи добре.Сменихме и жилата на ръчната за което се радвам защото от както съм купил колата не съм имал ръчна,и по добре де че иначе много ще си съсипвам гумите. :scare3 :Mr Green Fun И така дойде края на деня тръгнах си от сервиза всичко наред спирачки има мост не тропа докато не се прибрах пред нас и не реших случайно да проверя как са двете колела и реших да ги подритна,и това беше най - голямата грешка за целия ден.

ПРОБЛЕМ.. Едното колело хлопа все едно никога не са сменявани тампоните на моста,колата постепенно започна и да се люлее и цяла вечер умувам от както може да е станало така.Мислих да не е са стегнати или да са се разхлабили болтовете които държат тампоните на моста,мислих да не е стегнат амортисьора горе на ботуша,мислих да не се е разхлабило колелото проверих с ключа не е.Утре на светло и отпочинал ще проверя моста да не се е разхлабил или нещо подобно.

Ако Вие имате нещо в предвид споделяйте защото наближава Калояново и не мога просто да отида така. :Mr Green Fun :th_up

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Сря 05 юни 2013 6:51

Накрайници на рейката сменял ли си?Върешни,външни?От това се получава тропане.Друга възможност е шарнири,но там по-малко се усеща ако накрайниците са здрави.Хвани гумата с двете ръце и клати наляво-надясно и ако има луфт накрайниците ти са за смяна.

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Сря 05 юни 2013 9:40

GTI1.8 написа:

А относно ръчната ще я направа че да можеш да караш спокойно вече. :Mr Green Fun Знам че си дрифтаджийка,но с моята кола няма да стане. :a010

Другия път отново ще я оставя на средата на улицата, ама с пусната уредба, да знаеш :h020
Друго си е с бели мигачи и кюнец :mhihi

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Сря 05 юни 2013 15:47

Колежке,ръчната е готова и вече мога да ти дам да го покараш.

А относно тропането,колега написал съм че говорим за задния мост не за предницата,написал съм втората предница явно заради това не си ме разбрал.Тропа задницата а не предницата,днес пак умувахме малко погледнахме че има малко разместване на тампоните на ботуша от горе на амортисьора и утре ще го разглобим и както имаме съмнение че не са стегната болтовете на лагерите.Утре ще я разглобим отново и ще видим къде е точно проблема.

Потребителски аватар
toshara

Мнениеот toshara » Сря 05 юни 2013 15:50

GTI1.8 написа:Колежке,ръчната е готова и вече мога да ти дам да го покараш.

А относно тропането,колега написал съм че говорим за задния мост не за предницата,написал съм втората предница явно заради това не си ме разбрал.Тропа задницата а не предницата,днес пак умувахме малко погледнахме че има малко разместване на тампоните на ботуша от горе на амортисьора и утре ще го разглобим и както имаме съмнение че не са стегната болтовете на лагерите.Утре ще я разглобим отново и ще видим къде е точно проблема.

Да,моя е грешката.Може и от там да е,също така виж лагерите да не са разхлабени и да тропа някое колело,защото съм виждал и такъв случай.

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Нед 09 юни 2013 22:04

Оправихме проблема който толкова много ми къса нервичките,оказа се че липсват едни шайби на амортисьорите след като ги разглобихме,пренаредихме всичко на ново,сложихме липсващите шайби и сега всичко е както му старому. :beer

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Пон 15 юли 2013 11:09

Малко да раздвижим темата с едни дребни промени по червената шапчица.

Замених старите емблемки на калниците CL с wolfsburg edition а ето ги и тях.
Изображение

И една снимка на работното място. :Mr Green Fun
Изображение

Макар малко и не много интересно,но важното е да се движи темата.. :beer

Върни се в “Моят Volkswagen”