Синия.. Passat B3 1.8 RP Hella Lippstadt, 16"BBS RS GT
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Re: Синия.. Passat B3 1.8 RP 15"Estoril
Рано или късно може би ще му метнеш газ, поне според мен. Защо да не се возиш двойно по-евтино и да си даваш парите за неща по колата. Не е толкова зле. :D
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Колко хора сте пяли тая песен, то рано или късно или си слагат газ или си купуват дизел ако са найстина отдадени
Още повече, че няма по-подходящ мотор за газ от 1.8 моно инжекцията, но няма да те обеждавам де, просто споделях какво мисля 

- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Баща ми 38 години е бензинджия така да го кажем, не сме заможно семейство, но и караме около 5 000 километра на година. Няма значение това е широка тема която довежда в много случай до спор. По-добре не.. :)
- Johnsword
Привет.
Новости по колата няма.. за сега е само миене, возене и...

Лъскане разбира се..
Ето и 2 папарашки от приятел.. ей тези LG-та много снимат..

Лъскане разбира се..

Ето и 2 папарашки от приятел.. ей тези LG-та много снимат..

- Johnsword
За сега е само миене, возене
Да ама не.. вчера си преправях бронята,че беше малко провиснала от първокласните ни пътища и картера нещо омазан, и аз
Викам дали е от сдухания тройник който в същия ден протече като река и 7л течност изтекоха ?
Едва ли..
Погледнах около гарнитурата, подлизва масло
Чудесен старт на понеделника. Хоп в магазина.. та си набавих 3л концентрат
K(G)11, гумена гарнитура, силикон за гарнитури, тройник и О-пръстени.

И се започна..

Дървата дават 20 коня.
Предпазни мерки задължително със старото зимно яке.

След точно 3 минутна борба, картера не издържа и слезе долу.

И после след 30 минутна борба, ръцете ми не издържаха, но картера се обезмасли, изчисти старата коркова гарнитура която се вижда и на снимката, сложих гарнитурата силиконирах чаках го да хване ципа и обратно на синия..

Работа за 2 часа с тройника и всичко останало. Колата в момента е без масло и антифриз, тази нощ ще спи на сухо и утре ще си я напълним.
Да ама не.. вчера си преправях бронята,че беше малко провиснала от първокласните ни пътища и картера нещо омазан, и аз

Викам дали е от сдухания тройник който в същия ден протече като река и 7л течност изтекоха ?

Погледнах около гарнитурата, подлизва масло

K(G)11, гумена гарнитура, силикон за гарнитури, тройник и О-пръстени.

И се започна..

Дървата дават 20 коня.

Предпазни мерки задължително със старото зимно яке.

След точно 3 минутна борба, картера не издържа и слезе долу.

И после след 30 минутна борба, ръцете ми не издържаха, но картера се обезмасли, изчисти старата коркова гарнитура която се вижда и на снимката, сложих гарнитурата силиконирах чаках го да хване ципа и обратно на синия..

Работа за 2 часа с тройника и всичко останало. Колата в момента е без масло и антифриз, тази нощ ще спи на сухо и утре ще си я напълним.

- Johnsword
Привет. Вече официално старият пасат няма течове по двигателния отсек
Днес пътувахме до София в доста лошо време.. много дъжд много нещо
Както и кал разбира се..

На връщане от София се отбих 50м. от пътя в с.Бързия и за 5 минути пасата се сдоби с предни пружини от голф 3 с цел....... тя ще се види напред във времето.

Ще сменявам тампони на макферсона и съм се насочил към lemforder чул съм доста добри отзиви за тях. Вашите мнения какви са ?
Поздрави !

Както и кал разбира се..

На връщане от София се отбих 50м. от пътя в с.Бързия и за 5 минути пасата се сдоби с предни пружини от голф 3 с цел....... тя ще се види напред във времето.

Ще сменявам тампони на макферсона и съм се насочил към lemforder чул съм доста добри отзиви за тях. Вашите мнения какви са ?

Поздрави !

- brazy
- Двигател: 1.9TD AAZ 1993
- Контакти:
То целта май е ясна ,ама що не писа като идваш (досещам се ама се пак )
. Иначе браво в добри РЪКИ е попаднал Пасатора 

-
- VW експерт
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: AQY 2001
Слагай смело Lemforder.
Аз с едни такива изкарах 30000км.
При смяна на предни лагери взех и нови тампони на макферсона,но старите си бяха здрави.
Смених ги,все пак не са 300лв.
Аз с едни такива изкарах 30000км.
При смяна на предни лагери взех и нови тампони на макферсона,но старите си бяха здрави.
Смених ги,все пак не са 300лв.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
И каква им е идеята на тия пружини от голф да ме светнете 

- Johnsword
Да бъде Lemforder

Днес се захванах с тампоните и пружините.. отне ми около 4 часа. Всичко мина успешно разбира се, но не мина без родители от женски род и ред други псувни.
Утре съм на реглаж и лети.
К.Одаджийски.. идеята бе такава,че с този тампон .....

Беше толкова висока..

А с този тампон ..

Ще стане с около 3см по-висока и вече отива на ниво драгстер..
Знам, колата с времето ще падне още от тампона,но
за момента не е и много ниска..

На тази снимка абсолютно нищо се не вижда, но след известно време ще щракна някоя друга снимка..

Официално стойката ми е изравнена
Разликата от Пасатова пружина (ляво) и голфова (дясно)

Така изглежда подготовката .. май не е много весел, но не му се размина.

С тези амортисьори от Б4 с по-високата чашка си е офроудЪр..
Сега всичко заспа, няма да тропат лагери, тампони и прочее.

Днес се захванах с тампоните и пружините.. отне ми около 4 часа. Всичко мина успешно разбира се, но не мина без родители от женски род и ред други псувни.

К.Одаджийски.. идеята бе такава,че с този тампон .....

Беше толкова висока..

А с този тампон ..

Ще стане с около 3см по-висока и вече отива на ниво драгстер..

Знам, колата с времето ще падне още от тампона,но

На тази снимка абсолютно нищо се не вижда, но след известно време ще щракна някоя друга снимка..

Официално стойката ми е изравнена

Разликата от Пасатова пружина (ляво) и голфова (дясно)

Така изглежда подготовката .. май не е много весел, но не му се размина.

С тези амортисьори от Б4 с по-високата чашка си е офроудЪр..

Сега всичко заспа, няма да тропат лагери, тампони и прочее.
- К.Одаджийски
- VW експерт
Голфовата пружина с еднакъв диаметър на телта ли е с пасатовата. По мое усмотрение и опит пасата ще ги смачка тия пружини за нула време и ще търсиш пак пасатовите.
В събота се заиграхме на един приятел на пасата, той пък искаше да го направи по висок. Намерихме Б4 от което свалихме целия макферсон, чашката на амортисьора с 3 см по високо от на Б3, извадихме, монтирахме и о чудо, височината абсолютно същата
Сваляне на всичко отново от колата и стигнахме до извода, че височината ще се вдигне само в комбинация от амортисьори от Б4, пружини, тарелки и тампони от Б3, точно така и стана
В събота се заиграхме на един приятел на пасата, той пък искаше да го направи по висок. Намерихме Б4 от което свалихме целия макферсон, чашката на амортисьора с 3 см по високо от на Б3, извадихме, монтирахме и о чудо, височината абсолютно същата

Сваляне на всичко отново от колата и стигнахме до извода, че височината ще се вдигне само в комбинация от амортисьори от Б4, пружини, тарелки и тампони от Б3, точно така и стана

- Johnsword
Ами за мачкане не знам F-то на голфовата е с 0.3мм по-малко. Резултата при мен само с Б4 амортисьори не можеше да се гледа..
- К.Одаджийски
- VW експерт
Ти си знаеш 

- brazy
- Двигател: 1.9TD AAZ 1993
- Контакти:
Ама ти що не ми каза че си с б4 амове..пружините си ги смачкал много за дападне до тука.Аз така като слагах жълтите пружини взех б4 амове и за това след 9 месеца предницата роди и сега съм си с оригиналното. Връщай си оригиналното окачване -всичко да си му е на б3 и си свиркай да не идвам до Монтана да ги свалям аз :Д .
- Johnsword
Ами вече навъртяни 30км, не усещам разлика във возията, при спящи полицай не бие до долу, не виждам нередност, като ще се плези да се плези 1 път се живее.
Така или иначе пасата няма да кара много, поради простата причина,че от както баща ми е инвалид, не се вози толкова много, майка ми е по цял ден на работа, само аз ще я карам след време като взема книга. Колата е на 24 навършени години, очаквам всичко. Като се оплезят тези амове ще взема б3-кови, но в момента бая се ухарчих за джанти и други необходими части и няма как да отделя 170,80 лева за амортисьори за 2ра ръка няма и да споменавам.
Знам давате ми съвети за мое добро, но за момента положението е такова. Изнася ми как се държи на пътя, не ги събира до долу, неравностите се обират по-добре, натоварихме я с 60л. вода + 3 човека пак няма ядове. Тук вече е въпрос на доверие. (Тоя лъже само колкото да му повярваме,че е така и ред други), ами не това е истината.
Сега по същество..
Стари тампони и пружини е = на..

Сравнете просто калника отзад и калника отпред, да не говорим натоварена.. при пълен ляв или десен (маневриране) предните гуми няма да казвам какъв ъгъл имат, трябва да снимам 1 от гумите как е изядена отвън само от маневриране, както и да е не искам изобщо да споря с вас, ползвам форума като мой онлайн дневник на колата. Искам да помагам на колеги с каквото мога, защото явно възпитанието ми е такова.. да не забравя темите на Одаджийски, нямаш си на идея колко си ми помогнал макар и виртуарно, за което съм много благодарен !
Та стигнахме до тук..

Преди тази трансплантация се убедих от 1 монтански пасат който не е форумен, няма да върша тези и подобни на тях работи преди да проуча нещата.
Поздрави!

Сега по същество..
Стари тампони и пружини е = на..

Сравнете просто калника отзад и калника отпред, да не говорим натоварена.. при пълен ляв или десен (маневриране) предните гуми няма да казвам какъв ъгъл имат, трябва да снимам 1 от гумите как е изядена отвън само от маневриране, както и да е не искам изобщо да споря с вас, ползвам форума като мой онлайн дневник на колата. Искам да помагам на колеги с каквото мога, защото явно възпитанието ми е такова.. да не забравя темите на Одаджийски, нямаш си на идея колко си ми помогнал макар и виртуарно, за което съм много благодарен !

Та стигнахме до тук..

Преди тази трансплантация се убедих от 1 монтански пасат който не е форумен, няма да върша тези и подобни на тях работи преди да проуча нещата.
Поздрави!