My MK3 1.8 --> VR6

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
d0up
Автомобил: Golf 3
Двигател: 1.8 AAM

Re: My MK3

Мнениеот d0up » Вто 19 яну 2016 16:30

Здравейте колеги . Да почна първо с пожеланията :biggrin За много години на всички , да сте живи ,здрави вие и вашите семейства :smile . Така , вече може да преминем по същество :mhihi Най-накрая пристигна и дългоочакваното окачване , за което специално благодаря на колегата Тошко Тодоров(не знам как се пише във форума) . Сега чакаме снега да се разкара , за да може да го монтирам . :Mr Green Fun :Mr Green Fun

Изображение
Изображение

Между временно в багажника също има малка заигравка с музиката . 12" Blaupunkt GT series и усилвател Sony Xplod. Изненадващо баса е доста задоволителен.

Изображение

За сега толкова от мен , колеги . Надявам се скоро пак да има нещо за писане :)

Потребителски аватар
d0up

Мнениеот d0up » Вто 02 фев 2016 1:08

Здравейте банда . Трябва ми съвет от вас . Последните няколко дни прерових доста страници в интерент в търсене на широк нож от сеат толедо (понеже искам нещо различно) , но попаднах на камък .... След известно размишляване и търсене в гугъл ми хрумна идея , а именно как ли ще стои нож от пасат на голф 3. За жалост обаче намерих само 2 снимчици и то на венто (vento look) . Та да попитам , някой от вас пробвал ли е тази идея , дали ще трябва да се преправя много за да се напасне и дали изобщо ви изглежда добра идеята ? Лично аз мисля , че ще е нещо различно и за това взе да ми допада като цяло .Ето и една от снимките от гугъл , които намерих .(също така приемам оферти за нож от толедо , ако някой случайно има :smile )
Изображение

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 02 фев 2016 11:49

Аз бях сложил на моето МК3. Трябва да отрежеш обаче водачите на бронята, защото не съвпадат с ножа от пасат. След това с рапидки хващаш ножа от пасата. Ножа от пасата пасва почти идеално, има разминаване малко 2-3мм. :th_up

Потребителски аватар
d0up

Мнениеот d0up » Вто 02 фев 2016 13:30

може ли да покажеш някоя снимка колега , ще съм благодарен :)

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Вто 02 фев 2016 13:37

Търся ама нещо не успявам да намеря...

Потребителски аватар
d0up

Мнениеот d0up » Вто 26 юли 2016 18:11

Здравейте . Реших да посъживя малко темата и да споделя с вас какво става с колата от последното ми писане :icon_razz След като снегът се махна дойде време за монтиране на окачването .
Изображение
Изображение
След това при минаване на стенд , видях че и кормилните накрайници са за смяна и след като ги смених колата отново застана на пътя ниско както трябва :mrgreen
Изображение
Изображение
Така , Крушуна наближаваше , а джантите които бях взел все още си стояха в гаража криви и с олющена боя .За това следващата ми задача беше да се погрижа и за тях .Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Преди да бъдат монтирани обаче на колата , се наложи да подгъна и ръбовете на калниците за да съм сигурен , че мога да смъкна колата до желаната височина без да обира
Изображение(не се вижда кой знае колко , но който се е занимавал с това ще знае за какво става въпрос)
Така , събора на Крушуна мина , видях се с доста приятели , зародих и нови контакти ... всичко беше окей . Но малко след това се сблъсках с нещо доста неприятно . Реших да направя обстоен оглед на пода на колата , защото взе да се образува доста влага в купето и тогава се стреснах :/ Пода от пасажерската страна беше "наяден" от мишки :mrgreen
Изображение
Изображение
Изображение
Веднага се почна процедура по отстраняване на проблема .
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Хубавото беше , че на друго място нямаше гнило и така би трябвало да кара още няколко годинки :biggrin Последното нещо което правих по колата беше монтирането на спортно гърне и премахване на катализатора .
Изображение
Изображение
Изображение.
Предстои ми да монтирам и нож от сеат толедо , с които най-накрая се снабдих след може би 3 4 месеца търсене и да полирам бордовете на джантите :biggrin
Това е моментното състояние на колата Изображение :mrgreen . За сега толкова от мен и до нови срещи

Потребителски аватар
hibernate
Автомобил: Golf MK3 GT 1997
Двигател: AFN

Мнениеот hibernate » Чет 28 юли 2016 16:50

Много добре колега, браво за постижението!

Потребителски аватар
d0up

Re: My MK3 1.8-->VR6

Мнениеот d0up » Вто 15 ное 2016 19:45

Здравейте колеги . Скоро не съм писал , но вече има нещо съществено което искам да споделя с вас. Така , първо съвсем случайно след събора на Узана попаднах на обява за дълбоко рекаро в що годе прилично състояние . Не можах да устоя и го взех , след което веднага претапицирах борда на шофьорската седалка , който беше захабен .
Изображение
Изображение

След дълго търсене успях да се сдобия и с нож от сеат толедо ГТ и "сутиенче"
Изображение
И така дойде ред на най-същественото. От доста време исках да направя трансплантация на двигателя , защото това сърчице взе да "бие" много слабо :mhihi . Бях се спрял на АБФ . Беше голяма мечта за мен да чуя 16те клапана да работят в купето си . И се почна ... Следене на обяви , звънене , ходене по огледи , но нищо не можа да ми хареса .... честно казано взех да се отчайвам , до момента в който не попаднах на една обява за ВР6. Свързах се със собственика , който излезе доста коректен и печен и в срок от седмица мотора се озова в гаража ми :biggrin . Сега предстои да се извърши трансплантацията и с нея да сбъдна една своя мечта.
Изображение
Изображение
Това е за сега от мен колеги , надявам се скоро всичко да мине наред и тези 6 цилиндърчета да запеят под капака :mhihi

Потребителски аватар
M3ntata
Автомобил: Golf MK4 4motion
Двигател: V5 AGZ

Мнениеот M3ntata » Вто 15 ное 2016 20:33

Макар и късно аз се записвам в темата и поздравления. :th_up

Потребителски аватар
d0up

Re: My MK3 1.8-->VR6

Мнениеот d0up » Вто 15 ное 2016 20:57

Благодаря :smile

Потребителски аватар
Voluminer
Автомобил: Vw Passat B3
Двигател: 2e

Re: My MK3 1.8 --> VR6

Мнениеот Voluminer » Сря 16 ное 2016 0:55

Голфчето ще става звяр :11 Като гледам снимките е само мотор,та с какви скорости ще го комбинираш. :smile

Потребителски аватар
d0up

Мнениеот d0up » Сря 16 ное 2016 8:13

Не е само двигател , има си и кутия но е от шаран ... и за това ще слагам абф-ка

Потребителски аватар
sisley88
Автомобил: VW Golf MK3
Двигател: ADY 2.0 1995

Мнениеот sisley88 » Сря 16 ное 2016 10:09

Браво колега добре изглежда голфа :th_up

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Сря 16 ное 2016 21:29

d0up написа:Не е само двигател , има си и кутия но е от шаран ... и за това ще слагам абф-ка

очевидно навлизаш в дълбоки за теб води...
Ще има доста части, които трябва да подсигуриш, за да тръгне голф3 с вр6 мотор от донор шаран. На първо четене - кутия, стартер, колектор с двуцевка, лапи за мотора. Не помня как стоеше въпроса със съединителя от шаран, мисля че имаше нещо и с инсталацията, Ще трябва мост за голф вр6 с тампоните, приборно табло, бензинова помпа...
Шарана не е добра идея за донор, подходящ е за резервни части, трябваше да търсиш голф3 вр6, ще ти излезе златен тоя мотор докато го окомплектоваш

Потребителски аватар
M3ntata
Автомобил: Golf MK4 4motion
Двигател: V5 AGZ

Мнениеот M3ntata » Сря 16 ное 2016 21:37

Все още не стана ясно дали им цял шаран за донор или само кутия от шаран. Иначе има G3-ки с VR6 за по 1200-1500лв коли В ДВИЖЕНИЕ (където повечето неща са годни за използване), като тръгнеш спирачки, окачване, двигател-трансмисия всичко си идва на място.

Върни се в “Моят Volkswagen”