Golf 4 - Чебурашка стайл [®-line]

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Golf 4 - Чебурашка стайл :P

Мнениеот morfei1 » Нед 23 окт 2011 22:53

Светле, лупата си има също своят чар и излъчване, черната бленда също.... Ама всичко това трябва да се вързва някак си с цялостното излъчване на колата, а и идеята на собственика и.

Някак си не върви на голф със стоково окачване да му праснеш, черна решетка и емблема, черни огледала, и лупа с черна бленда. Някак си на мен не ми се вързва, ама хич. Виж ся, ако същия голф е залепен за земята, излъчването е съвсем друго, нали? Моят голф няма как да бъде залепен за земята, вече.... взех си 5-то пари със спортното окачване. Много е хубаво, визията е невероятна, но за мен е нерентабилно :( .

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 24 окт 2011 11:10

Оригиналните р32 фарове направени в юби стайл са нещо :bowdown :bowdown
http://www.ebay.de/itm/Originale-Golf-4 ... 4aaf068c4f

пък и са без пари 1100 лева ко му плащаш mhihi от много време дебна за такива и това ще са и мойте следващи фарове, но и нормалните юбита са супер и на морфей са му се получили идеално :Mr Green Fun
Решетката не я пипай според мен, черното на твоя цвят няма да седи изобщо добре, ще е като дупка всеедно няма решетка, но знака ако го направиш някакъв тъмен графит да се слее малко с обстановката ще стане много по-добре според мен :roll: ама мое виждане де, колата си е твоя :Mr Green Fun

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пон 24 окт 2011 11:19

За това говорех, оригинален Голф 4 фар с лупа, направен в Йуби стайл е най-добрия избор за Голф 4, никакви афтърмаркет ейнджъл айс цигании.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 24 окт 2011 11:34

Оригиналната лупа, също стои много добре, с черен ринг :) . Такива не бях срещал. И на FK с лупа, без енджъл айс, пак ще се получи добра комбинация с черен ринг.

Като знам какви пари струват нови - 1000лв за брой, втора ръка се намират за по 600евро по ибей, направо не знам как бих се навил да ги отворя за да ги боядисам :Mr Green Fun . Междудругото този фар не е на Валео или Хела, а е на Бош.

Снимката я качвам за архива, ако случайно някой лудак, с такива фарове реши да ги тунингова :)

Изображение

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 24 окт 2011 13:43

morfei1 написа:Оригиналната лупа, също стои много добре, с черен ринг :) . Такива не бях срещал. И на FK с лупа, без енджъл айс, пак ще се получи добра комбинация с черен ринг.

Като знам какви пари струват нови - 1000лв за брой, втора ръка се намират за по 600евро по ибей, направо не знам как бих се навил да ги отворя за да ги боядисам :Mr Green Fun . Междудругото този фар не е на Валео или Хела, а е на Бош.

Снимката я качвам за архива, ако случайно някой лудак, с такива фарове реши да ги тунингова :)

Изображение

е да, ама вместо 1000 ги взимаш от английския за 200 паунда, обръщаш лъча на лупата боядисваш и за около 210-20 паунда имаш юбита дето струват 600 иначе или пък 2000 :Mr Green Fun

между другото мисля че тия от ибей пишеше че са оригинално така :shock

Потребителски аватар
Apokaliptiko
Автомобил: Passat B5
Двигател: 1998 AFN

Мнениеот Apokaliptiko » Пон 24 окт 2011 15:23

morfei1 написа:
MK4 написа:Йуби стайл фаровете стоят супер, само лупи им липсват :)

Принципно Jubi-то са само с рефлектор :) .

crank666 написа:Не смяташ ли, че отпред емблемата ако е черен пиано лак ще се върже много добре ?

Имаше идея да се пръсне решетката, и огледалата в черно. Емблемата си мислех да я оставя хромова, дори тогава. Разсъждавах доста и прецених, че е най-добре да започна от фаровете, за да добия ясна представа дали евентуално би стояло добре с черна решетка и фарове. След днеска, съм на пълно убеден, че не трябва да ги боядисвам, прото се променя визията и концепцията на колата. Много хора ми казаха, че цвета ми е много близък до черното, много тъмно синьо и и няма да се върже така добре, както примерно червено, жълто, бяло и т.н.т

Определено емблемата ще остане хромова това е 100% сигурно. Максимално се придържам към оригиналната визия, а и смятам че отваря иначе тъмната ми предница. Винаги съм бил на мнение, че емблемата, било то предна и задна - отваря колата. Боядисването на предната в черно, автоматично значи, че и задната трябва да стане такава. Golf надписа и R-line стават напълно излишни, което няма как да стане. Golf надписа може и да отпадне евентуално при едно пребоядисване, но R-ката е невъзможно, просто :) .

За сега това ще бъде външната визия. Ако продължа и реша да я развивам, реша да се разделя с калобраните, то определено ще бъде с Jubi прагове и задна добавка. Има изгодни оригинали по ибея и то нови, които доста изкушават, ма ще устоя все някак си, за момента. mhihi .

Да,би било доста по красиво ако Морфи премахнеш калобраните.Нещата тогава биха се променили коренно.Доста пъти съм преглеждал всяка една твоя снимка,и затова не съм давал мнение за калобраните.Но някакси не се вързват.Знам,че си принципен и педантичен и ще намериш правилното решение.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Пон 24 окт 2011 16:50

Той беше категоричен че калобраните няма да ги маха :)

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 24 окт 2011 18:56

Абе то 220 паунда са си 500лв. тъй че е безмислено, те в немския ибей пак са толкова 500 - 600лв. втора ръка фарчета.

Калобраните свалят ли се, това автоматично значи прагове и задна добавка. До такава степен ми е изкривено мисленето, че просто тази кола без калобрани, ако си остане с настоящата задна добавка и стокове прагове, не мога да я възприема. Което пък значи 200 евро прагове втора ръка, и поне още 100 евро боядисване и транспорт. Задната добавка значи 130 евро и поне още 40 евро боя.... и си хвръкват едни 500 евро като стой та гледай :Mr Green Fun . Може и да се случи, но определено няма да е преди пролетта, и на 101% трябва да реша, че искам пълна Jubi визия на моята кола, то е ясно че ми харесва много.

Най-лошото в случая е че ще трябва да си гледам праговете и задната добавка почти непрекъснато кални, отделно отпред става малко по ниска, отзад също, а така също и отстрани, което не е никак за пренебрегване. Тази попара веднъж съм я ял, и втори път трудно ще се реша :(

Не знам какво толкова против имате калобраните в тоя нашия форум, но ако започнете да посещавате примерно uk-mkivs.net и техният раздел за members' ride ще видите колко много хора ги използват, на доста по-направени коли. Не гледайте само wallpaper-и, тука говорим за ежедневки.

Моята кола няма за цел да бъде ебати тунинг проекта.... ала "най-яката 4-ка в България", а една прилична стоковица, пипната тук там :)

Последна промяна от morfei1 на Вто 25 окт 2011 2:37, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Apokaliptiko

Мнениеот Apokaliptiko » Пон 24 окт 2011 19:18

Да,не сме толкова богати да имаме тунинг проект в гаража и да караме друга кола.Морфи за калобраните мнението си е лично мое,аз неискам да се влияеш от него.Незнам,може би просто никога не съм свикнал да гледам каквато и да е кола с калобрани/е като изключим разбира се АЗЛК,Жигули и т.н. P.S. Ама колко сме ги търсили тия лепки на АЗЛК,това е друга тема/.И не сравнявам колата ти с гореизброените марки.То няма база за сравнение,но все пак да не се обидиш. :kissy:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 24 окт 2011 19:25

Това си е въпрос на предпочитание..... :да: . Калобраните на моята кола имат практическо приложение, отколкото визуално такова, с времето човек свиква и започва да си ги харесва :Mr Green Fun

Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Мнениеот mircho82 » Пон 24 окт 2011 20:56

morfei1 написа:Оригиналната лупа, също стои много добре, с черен ринг :) . Такива не бях срещал. И на FK с лупа, без енджъл айс, пак ще се получи добра комбинация с черен ринг.

:да: Мдаа,така си е питаш ли ме мен. Колко ме караше един авер да ги правя така ама ако оклепа нещо тряя да се самоубеся. Иначе колегата е прав че от UK ако се вземат, после само отвътре се премества лъча от пластинката и вече си шофираш из БГ без да те псуват.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пон 24 окт 2011 23:26

Обяснете ми защо е Чибурашка стайл ?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пон 24 окт 2011 23:41

чЕбурашка е защото прилича на анимациония герой Чебурашка с калобраните :Mr Green Fun

Това е вдъхновението за името на темата ми, съвсем сериозно и отговорно го заявявам.

Като се замислиш... ушите и са многооооо големи, но въпреки всичко, играчката е красива, и има своят чар 8) .

Изображение

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Сря 26 окт 2011 17:12

Следващият "ъпгрейд" по екстериора на колата ще бъде връщане обратно към стокова тъмна Hella, която серийно се слага на MK4 Anniversery, R32 и Highline EURO моделите :)

Сегашните ми стопове много си ги харесвам, но нещо след като направих фаровете тъмни, започнаха да не ми се вързват с визията на колата, нещо тУнЕк започнаха да ми изглеждат.... :roll:

Изображение

Потребителски аватар
Apokaliptiko

Мнениеот Apokaliptiko » Сря 26 окт 2011 18:00

Подкрепям те в начинанието Морфи.

Върни се в “Моят Volkswagen”