VW Golf mk2 / 1.6D GL Rollin' On Steelies

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Re: Volkswagen Golf mk2 /lowbudget/

Мнениеот Gigabyte » Вто 11 юни 2013 0:25

рязани пружини ,хиляда човека вътре... идилия... образец за ниска кола :) :bowdown

Потребителски аватар
jocha
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.3NZ 1990

Мнениеот jocha » Вто 11 юни 2013 1:03

Да живеехме в Германия и да взимахме по 5000 евро заплата и да можехме да си позволим хидравлично окачване, тогава е разбираемо да се иронизира ако караш с рязани пружини, но живеем в нашата красива татковина и взимаме по 360лв заплата, така че не мисля, че има нещо срамно да не искаш да си дадеш цялата заплата та и да взимаш борч от съседа, за да си купиш ментак койлове на JOM за 480лв. Рязани или не пак си има визия сега возията каква е само той си знае, но нещата стават лека полека, затова ще му дойде времето за окачване и на него, а относно хората всичко е за шоуто аз бях качил 7 човека за лимбото той успя да събере 8 и най-важното е да си правим fun-a, а пак ако толкова ти пречи, че кара само с рязани пружини ами вземи му едни спортни газови bilstein-ки и всички ще са доволни :th_up

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Вто 11 юни 2013 1:15

Аз не ги разбирам тунингите и цените ,автора най-добре ги разбира ,новото<старото и тн. ! просто се възхищавам ,от гледна точка на моята чутора :stumm
то не се изписаха какви ли не романи и измислици за рязания таван например... ами за мен "рязаните" пружини са по-опасни... изчислили ли сте като са орязани ,колко спада здравината като цяло на самата пружина и дали в някой завой няма да рече ахЪ и да иде в майката с количка от среща... Е такива не трябва да минават преглед... Едни койлове както каза са 400лева ,аз ги нямам и си събирам паричките и за това карам със стоковото ,а не се правя на тарикатче и тунингар и да режа това ,което немеца е измислил да понася едно ,а да го правя да понася съвсем друго..

Потребителски аватар
jocha
Автомобил: VW Golf 2
Двигател: 1.3NZ 1990

Мнениеот jocha » Вто 11 юни 2013 1:34

Е хората от време оно, когато са обикляли с ладоците са рязали пружини и масово умират от рак на белия дроб на 70 години, а не от това, че са счупили пружина. Пружина в завой не можеш да я счупиш освен ако не удариш в лунен кратер докато завиваш, но тогава счупената пружина ще ти е най-малкия проблем, защото какъвто е шанса да скъсаш шарнир от удара и да си разцепиш джантата, от което ще следват същите последици, толкова е и да счупиш не рязана ами каквато и да е пружина, защото аз лично съм чупил 2 пъти обикновени нерязани пружини за щастие на прав път, а и пружините на койловете или на обикновените спортни окачвания също се чупят като солети (типичен пример обърни внимение колко счупени навивки има http://prodavalnik.com/prodavam-sportno-okachvane-coilover-i21067695 ), защото тогава силата на удара е по-голяма,отделно се кривят носачи и все такива хубави работи, така че каквито и празни приказки и теории да си развиваме не се ли пазим сами с какво и да караш винаги можеш да си направиш тотал :th_up

Потребителски аватар
radko86
Автомобил: Golf IV
Двигател: AKL ARL

Мнениеот radko86 » Вто 11 юни 2013 6:13

Старите стопове ли си сложил?
2ката кърти много ми харесва :th_up

Потребителски аватар
Rankonenig
Автомобил: Golf IV 1.8T
Двигател: AGU

Мнениеот Rankonenig » Вто 11 юни 2013 6:33

Красота! Много ми допада! Джантите пасват уникално, и цвета се навръзва. Тази година на Калояново, а догодина на WaterWerks-a! :beer

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Вто 11 юни 2013 9:19

radko86 написа:Старите стопове ли си сложил?
2ката кърти много ми харесва :th_up

Да старите са, благодаря.

Към Мегабайта - никога не съм твърдял, че колата ми хипер ниска. Качихме се "хиляда" човека вътре и се пуснахме на лимбото, не за да ми видят "ниската" кола, а просто за шоуто.
Останалото няма да го коментирам, всеки си има мнение и гледна точка над нещата, в момента нямам излишни 400 лева за койлове, а щъркел не ми се кара. Всеки сам избира какво да прави по колата си, наскоро искаше да ми казваш на какви цени да продавам частите си, сега искаш да ми казваш как да си правя колата. Сигурен ли си? Радвам се, че не ти харесва.

Потребителски аватар
xalerrelax
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот xalerrelax » Вто 11 юни 2013 10:14

Без значение дали е рязана или не , пружина се къса.И какво от това?
Моята беше спортна , червена , НЕрязана и си замина.
Карал съм няколко дни със скъсана , задна пружина без да разбера. :Mr Green Fun
Нито съм убил някой , нито себе си.
Отделно голфетката има нужда от ремонт май по предния капак и под предната броня.Май си иска боя , ако не лъжат сМинките.

Потребителски аватар
Weezy
Контакти:

Мнениеот Weezy » Вто 11 юни 2013 10:24

Да, да определено си иска боя, и смятам това да е следващата ми занимавка, но най-рано на есен може би.
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Вто 11 юни 2013 11:24

Weezy написа:а

Батко друго си е начи да продаваш скъпо на момчетата от форума части 2ра ръка по-скъпи от нови ,а на теб да ти се подаряват разни такива дреболии :stumm тези действия ги свързвам с едно животно... мишката :arrow

Потребителски аватар
Weezy
Контакти:

Мнениеот Weezy » Вто 11 юни 2013 11:39

Хихи, и я кажи кой какво ми е подарил? Нещата, които продадох, нали се сещаш, че преди това съм дал пари за тях, а стъклата за мигачите, които очевидно визираш, ги купих от вашият приятел AE86 за Х лв., и ги продадох отново за толкова...Абе, какъв ти е проблема? :wink

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Вто 11 юни 2013 11:48

Нищо ,пиша както във всяка друга тема и си изказвам мнението ,както останалите хора в
множеството страници на темата .. иначе аз ти казах колко са мигачите в Еврото - 7,90 2та броя бели ФИФФТ ,заразлика от някои форумни търгаши :arrow

Айде със здраве ,знам че ги разбираш работите ... се пак от 6 месеца имаш стоков голф 2ка ,имаш моето уважение :bowdown

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 11 юни 2013 12:51

Дамянски, оправи го най-накрая тоя фар бе. :eek Само той разваля визията.

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 11 юни 2013 23:58

Не искам да се намесвам в разговора като някакъв защитник на която и да е от двете страни,но да си купуваш части от левчето(евро 07) си е направо престъпление.Взеха да си продават скъпо боклуците като цяло.Изключваме реномираните марки.Не са това което бяха преди години...

Потребителски аватар
AE86
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989

Мнениеот AE86 » Сря 12 юни 2013 23:25

Weezy написа: вашият приятел AE86 :wink

На теб не съм ли ти приятел бе? :) Аз само градивна критика ти правя и слушаш от време на време,ама си корава глава.Фланци намери ли ?

Върни се в “Моят Volkswagen”