Благодаря мисля че ще свърши работа.И така днес беше голям ден..
Разбира се и този път колегите не отказаха да помогнат и свършихме доволна работа.Навързахме системата на водата,пуснахме потопяемата помпа,започнахме да слагаме външната но уви не се получи,не е предвидено на какво да се закрепи тази помпа.
Оставихме за момент външната помпа и продължихме да работи по мотора,сложихме ремъците,зацепихме ангренажа и викнахме човека за инсталацията на половината е вързана но е нахвърляна от горе от горе да видим дали всичко е налични и кое горе долу от къде е.Има за съжаление една две висящи букси които се надявам утре да разберем от къде са и да я помъчим да запали...
Червената шапчица - Golf mk2 1.6 EZ - 1.8 PB
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Re: Червената шапчица - Golf mk2 1.6 EZ - 1.8 PB
В моторния кош ли й търсехте място на помпата (щото имам спомен, че съм виждал такава външна около задния мост до кантара)? Мога да дам идея, подкрепена със снимка, само да я открия.
- GTI1.8
- Автомобил: Golf mk2 GTI
- Двигател: PB 1990
Ето и една две снимки просто да запечатаме момента,и двете снимки са правени след като измихме мотора,измихме грубо.

- GTI1.8
stefan4o написа:В моторния кош ли й търсехте място на помпата (щото имам спомен, че съм виждал такава външна около задния мост до кантара)? Мога да дам идея, подкрепена със снимка, само да я открия.
Колега разбира се че НЕ сме я търсили в моторния кош,а пред задната дясна гума,но просто няма предназначено място за слагането и.

Иначе ще съм благодарен ако споделиш снимка да видя за какво става дума.
- stefan4o
- Контакти:
Понеже старата ми кола и тя беше "Направи си сам", та помпата ми се падаше на около 30 санта от бобината. Там стърчи един болт, който държи ако не се лъжа кожуха на радиатора на парното. При мен помпата беше от кръглите и с една скоба около нея чудесно си беше захваната там отзад, малко встрани от всмукателния колектор. Ще опитам да намеря стари снимки, за да ти покажа.
Последна промяна от stefan4o на Съб 28 сеп 2013 18:35, променено общо 1 път.
- GTI1.8
Е значи си бил някаква по стара схема и е било по различни ако си бил PL или PN може да е било нещо по различни и ако си бил механична инжекция.Значи няма смисъл да ми търсиш снимка мен друго ме интересува.
- stefan4o
- Контакти:
ОК, няма да се хабя.
Успех 

- GTI1.8
Някой има ли идея какво може да се направи след като няма предназначено място за въшната помпа,какво да се направи за да се намери начин да се закрепи за купето.
- GTI1.8
Вързахме днеска цялата инсталация на колата даже пуснахме кабели към помпите,интересува ме знае ли някой от къде мога да си закупя точните букси за помпите.
Даже сложихме акумулатора и превъртяхме веднъж за миг ми се чу гласеца.
На финала сме. 
Даже сложихме акумулатора и превъртяхме веднъж за миг ми се чу гласеца.

- golf_1
- Автомобил: Audi Q7
- Двигател: CJWE
За външната помпа нали ти казах как може да се закрепи за купето, с бормашината няколко дупки през пода и болтове с гайка и си готов 
Според мен трябва да ги има технологичните отвори, но някои които е правил това упражнение на голф 2 ще трябва да каже със сигурност.

Според мен трябва да ги има технологичните отвори, но някои които е правил това упражнение на голф 2 ще трябва да каже със сигурност.

- GTI1.8
Вчера на месечната имаше две такива голфчета с PB мотор и снимахме от долу къде седи помпата и ще сравним с моята но трябвало да има две шпилки от долу под краката на седящия от зад.
- GTI1.8
Колеги интересуваме някой може ли да ми даде схема или нещо без значение какво с което да си помогна да навържа бакумите по двигателя,имам доста снимки правени лично от мен на PB-та на мотора и много има из интернет пространството но не мога да си намера точна подредба кое от къде и за къде.. Помагайте. 

- RoadRunner
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: ASZ 2003
Ивак най добре е да викнеш до вас някой с PB на по ракия и наледно да ги напаснеш :) На Сандо 2-та не е ли с PB?
- GTI1.8
RoadRunner написа:Ивак най добре е да викнеш до вас някой с PB на по ракия и наледно да ги напаснеш :) На Сандо 2-та не е ли с PB?
Няма кой с PB братле на Сандето 2-ката е в ремонт,така че няма как да дойде да гледаме.Иначе за дадените схеми благодаря мисля че ще помогнат.

Ако все пак се намери някой с PB да дойде да гледаме от него ще е най - лесно.