Червената шапчица - Golf mk2 1.6 EZ - 1.8 PB

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Re: Червената шапчица - Golf mk2 1.6 EZ - 1.8 PB

Мнениеот iliankocov » Чет 19 дек 2013 23:58

Ако се влияех от мнението на другите, в момента да съм карал някое е46, за да бъда "гАзар", щот те гледам, че са на мода в момента. Когато вкарваш пари в подобна кола, трябва да свикнеш с изразите "За тези пари знаеш ли кво да съм си купил, бе" "То ги има за по 300 - 400лв" и разни други малоумни изказвания. АЗ лично мисля, че не е нужно мнението на другите, когато всичко това го правиш както на ТЕБ ти харесва. Направи я така, както на теб ти харесва и хич да не ти пука за хорското мнение! Ако всички бяхме на едно мнение, с един и същи вкус (примерно като моя) в момента целия свят да е карал голфове "ОЕМ-ки" :mhihi

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Пет 20 дек 2013 0:16

Много вярно и точно определение на индивидуалността и персонализирането на всеки един автомобил. Независимо от средствата, пособите и резултатите-важното е следствията да са ТЕБЕприятни и угодни. Бидейки такива те са това, което трябва да бъдат. Отстрани винаги е друго, но предвид въпроса на колегата да дам и аз моя отговор-колата е ЧУК! Иска само едно освежаване(доизкусуряване - елементи, външен вид-така да се каже "изпъване"). Лично на мен ми допада много, не защото съм си купил МК2 и аз...а просто защото ми е ясно колко труд е вложен и съм силно респектиран от това.

Потребителски аватар
GTI1.8
Автомобил: Golf mk2 GTI
Двигател: PB 1990

Мнениеот GTI1.8 » Пет 20 дек 2013 0:51

Отново благодаря за изказаното мнение на всички,първо ще започна с отговор към Пламен,братле явно или не съм качвал снимка на която да се види или ти не си видял че от много време баластите на джантите са от вътрешната страна и не са по бордовете.Иначе много благодаря.Така е прави сте че трябва на мен да ми харесва и я правя както на мен ми харесва,но просто ми се искаше да знам горе долу някакво мнение хорско.

А към колегата който спомена че има нужда от освежаване на елементи и изпъване,ще те зарадвам приятелю ще зарадвам и себе си,живот и здраве на пролет ще сменя задната маска тъй като е единственото изгнило нещо в тази кола.. :Mr Green Fun

След което ще я боядисам цялата и ще набавя GTI пакет за тясна броня и ако не останат парички за други джанти ще изкара и идващото лято с тези белите.

Благодаря Ви момчета железни сте. :beer

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Пет 20 дек 2013 0:56

Днес цял ден работим върху ел.стъклата,но изникнаха малко проблеми с машинките,проблеми които не ми бяха уточнени от продавача.Но тъй като проблемът им не е поправим,изпадна една оферта за пълен пакет 4 ел.стъкла + барчето,панелчето с копчетата,задните копчета на корите и инсталацията от която оферта мисля да се възползвам и да го направя с пълен ел.пакет на стъклата.

И понеже от стария пакет остава панела с копчетата и барчето ако някой се нуждае от тях може да ги получи. :beer

Потребителски аватар
wishsalor
Автомобил: Passat B5 variant x2
Двигател: AFN 97-98
Контакти:

Мнениеот wishsalor » Пет 20 дек 2013 8:19

Браво тогава-значи остава да освежиш боята и те това е-ся обаче да те зарадвам и аз тебе, пари останат не останат-джанти ще има!

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 20 дек 2013 8:38

GTI пакета за тясна броня с широки стъкла е много близко до теб.Липсват ти винила на задния капак и на праговете.Бих поработил върху салона ,задно гърне емблеми GTI в калниците и предната решетка .

Изображение
А това е визията преди 88г трябва сам избереш как да изглежда колата ти. :th_up
Изображение

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Пет 20 дек 2013 10:43

Саше много ти благодаря,но не знам защо съм останал с убеждението,явно не съм разбрал правилно за GTI пакета.

Това което бях решил да правя е това.
freihafen0000045.jpg

Да бъде с тази лайсна само че са 4 врати.И ми казаха че ще стане добре ако се сложат вежди от Кънтри и вече пластмасовите прагове те са еднакви.

Но не разбрах за кой винил на капака ми говориш и какво за решетката ?

Потребителски аватар
Nasulov
Автомобил: 1990 Golf PB
Двигател:

Мнениеот Nasulov » Пет 20 дек 2013 11:44

GTI1.8 написа:Но не разбрах за кой винил на капака ми говориш и какво за решетката ?

Има предвид черната лепенка(така да се каже)около задния прозорец и табелката GTI на предната решетка.

Иначе за колата ти,както казаха няколко човека по-горе - най-важното е на тебе да ти харесва и да те радва.И не на последно място,следа като спреш някъде и слезеш,винаги да се обръщаш към нея и да я поглеждаш с кеф. :smile :love.vw

Ето винила.
Прикачени файлове
DSCN2888.jpg

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Пет 20 дек 2013 13:25

Да и аз мислех че за това говори,но той каква част от GTI визията е ?

Иначе табелката GTI на предната решетка я имам просто не съм я сложил,защото е малко в ремонт така да се каже.Интересува ме да си намеря вежди 4 броя с продължение за широката лайсна,но и с продължение за пластмасов праг. :gruebel

Потребителски аватар
sashobas
Щастлив голфаджия
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sashobas » Пет 20 дек 2013 17:50

Хубаво е да се запознаеш с всеки гти елемент произвеждан за различните модели.Да се спреш на определена визия и идея и да я следваш.Вежди за широки лаѝсни с продължение за праг не са произвеждани.Винила е неразделен елемент на всяко гти както и антената поставена на тавана.
Ето за това става въпрос
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Пет 20 дек 2013 18:36

Широки лайстни с продължение за прагове няма.Можеш да сложиш тесни GTI лайстни като тези които си постнал,или другите преди 88ма.Но се стреми визията да е една(ако ще е до 88,да е до 88,ако е след това всичко да си е след това)
До 88 са с малките прозорци отпред,тесните лайстни(но тези без емблемка GTI,решетка с тесни ребра,емблеми GTI на калниците вместо мигачи и кант на бронята)
Останалите са след 88.
При мен въпросният винил е започнал да се бели,трябва да го сменя но моята е черна и не си личи толкова,че е обелен.Иначе оригинален винил има в http://www.vw-classicparts.de/

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Пет 20 дек 2013 22:29

GTI1.8 написа:...И ми казаха че ще стане добре ако се сложат вежди от Кънтри...

Равносилно е да намериш вежди от G60, трудно, но не невъзможно :th_up

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Съб 21 дек 2013 0:44

Доста объркано ми стана и ми се налага да го прочета още няколко пъти.Но ще напиша как съм го замислил аз и вие пак ще вметнете по някое мнение става ли ? :Mr Green Fun

Замисъла ми е,тесните брони с червен кант,вежди с продължение за тясна лайсна с надпис GTI и продължения за пластмасови прагове,отделно може да добавя и винила който предложихте + емблемата GTI на предната решетка. :question

Потребителски аватар
GTI1.8

Мнениеот GTI1.8 » Съб 21 дек 2013 0:46

Другия вариант е,да остана с тези лайсни,да сложа вежди с продължение за широка лайсна и да е без пластмасови прагове.

1375010_551160318272811_2064374998_n.jpg
Като този хубавец

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Съб 21 дек 2013 22:54

По-добре. С пакета с пластмасовите прагове и тесните лайстни трябва да сложиш и широки брони, за да си ОЕ. Давай й повече газ, остави ги тези пластмаси, и преди ти казах. :mrgreen Колата ти е добре така, трябва само няколко несериозника да дойдат да ти сложат ел. стъклата. :mrgreen
п.п. Да си ми жив и здрав и да почерпиш подобаващо, ставаш една малка юбилейка. Наздраве :beer

Върни се в “Моят Volkswagen”