VW Golf 4 V6 4Motion

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Golf4V6
Автомобил: VW Golf mk4 V6 4motion 2000
Двигател: 3.2 BFH 2003

Re: VW Golf 4 V6 4Motion

Мнениеот Golf4V6 » Пон 07 яну 2013 1:27

zografski написа:Ако искаш мога да ти направя 1 кръгче на газ и на бензин и да кажеш дали има разлика :Mr Green Fun С хубав ГИ разлика във вървежа няма, а разлика в цената не е като да няма ;)

подкрепям. и из съм със газ :да:

Потребителски аватар
Soze13
Автомобил: Passat B5
Двигател: APR

Мнениеот Soze13 » Пон 07 яну 2013 1:40

Да бе mhihi разлика нямало :lol: Айде да не си разтягаме локуми и други сме карали преди и след ГИ. Хубав или лош ГИ, да караш на пръдня е евтино и това е, а че застрелваш динамиката на колата от упор е ясно и на децата. И на мен не ми е ясно защо си купувате мощни коли и после ги скопявате, но пък са ми искрено забавни напъните после да уверите себе си най-вече, че разлика във вървежа няма.
Дайте малко по сериозно.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пон 07 яну 2013 9:48

Повече няма да споря, казах ако искаш ти правя тест кръгчета на бенз и на газ и после ми се обяснявай как убива динамиката и т.н.

Потребителски аватар
Golf4Turbo
Автомобил: Golf 4
Двигател: AUM

Мнениеот Golf4Turbo » Пон 07 яну 2013 9:56

Soze13 написа:Да бе mhihi разлика нямало :lol: Айде да не си разтягаме локуми и други сме карали преди и след ГИ. Хубав или лош ГИ, да караш на пръдня е евтино и това е, а че застрелваш динамиката на колата от упор е ясно и на децата. И на мен не ми е ясно защо си купувате мощни коли и после ги скопявате, но пък са ми искрено забавни напъните после да уверите себе си най-вече, че разлика във вървежа няма.
Дайте малко по сериозно.

:да: , този мотор не е за зазифициране определено. Ако ти идва разхода много си вземи друга кола за ежедневка вместо да и слагаш ГИ.

Потребителски аватар
Soze13

Мнениеот Soze13 » Пон 07 яну 2013 13:28

zografski написа:Повече няма да споря, казах ако искаш ти правя тест кръгчета на бенз и на газ и после ми се обяснявай как убива динамиката и т.н.

Ама изобщо не ти се обяснявам, давам мнение. Както ти казах по-горе, много и различни коли съм карал, мои и чужди. Имал съм време да ги наблюдавам на газ и без. Аз самият съм махнал 2 АГУ и един ГИ на коли, които съм купувал с монтирани такива. Дали съм толкова луд, че искам да карам по-скъпо, или е друга причината? Кръгчета с тебе, че няма да правя е ясно, имам си чист шестак, защо ми е да тествам убит такъв?
Някой ако някога е правил Дино тест с газ и без обаче, ще е любопитно да постне графики. И стига сте се напъвали с това "няма разлика", смешно е. Карате си икономично-браво за което :да: От там нататък са пълни глупости.

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Пон 07 яну 2013 13:36

Колега евала за това мнение :да: :да:

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Пон 07 яну 2013 13:50

Soze13 написа:Да бе mhihi разлика нямало :lol: Айде да не си разтягаме локуми и други сме карали преди и след ГИ. Хубав или лош ГИ, да караш на пръдня е евтино и това е, а че застрелваш динамиката на колата от упор е ясно и на децата. И на мен не ми е ясно защо си купувате мощни коли и после ги скопявате, но пък са ми искрено забавни напъните после да уверите себе си най-вече, че разлика във вървежа няма.
Дайте малко по сериозно.

Колите в темата са 15-16секундни коли за возене, нищо мощно и вървежно няма в тях :lol: те вече модерните 2.0-2.2 дизели са по 177-200коня и +300 до 500Нм mhihi , мощна кола е 300-400-500коня, не газ ами метан да и сложи все тая негова си е да си прави каквото му е на сърцето, не е Порше/Ферари/ГТР/РС4 РС6 или някаква рядка екзотична кола, че да я съсипе а обикновен +10годишен Голф, като почнете така да се превъзнасяте :beer

Потребителски аватар
gstg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gstg » Пон 07 яну 2013 14:00

Честито колега , от всички голфове които съм имал твоя е любимия ми модел. Не слагай никакви газове , като подарих моя на племениците и му ръгнаха газова, направо му убиха душицата. ходи но е скопен , да си я караш със здраве :да:

Потребителски аватар
Soze13

Мнениеот Soze13 » Пон 07 яну 2013 18:25

niikoo_1 написа:
Дайте малко по сериозно.

Колите в темата са 15-16секундни коли за возене, нищо мощно и вървежно няма в тях :lol: те вече модерните 2.0-2.2 дизели са по 177-200коня и +300 до 500Нм mhihi , мощна кола е 300-400-500коня, не газ ами метан да и сложи все тая негова си е да си прави каквото му е на сърцето, не е Порше/Ферари/ГТР/РС4 РС6 или някаква рядка екзотична кола, че да я съсипе а обикновен +10годишен Голф, като почнете така да се превъзнасяте :beer

Айде по-мощни да ги наречем, коли за кеф, които сравнени с другите вървят повече. Не сме говорили за мокрите пубертетски мечти на хора с малки пишки :wink: :beer

Потребителски аватар
MK4
Автомобил: Seat Leon
Двигател: ARY 2003

Мнениеот MK4 » Пон 07 яну 2013 20:43

Ники и е прав, отдавна колите по 200 коня не са нещо интересно. Бързи коли са над 300 коня с не повече от 1300-1400 кг купета :)
Така че за Голфче V6 е смешно да се говори че едва ли не уникалната кола се убива с газта mhihi

Иначе има ГИ-и, с които разликата бензин-газ е наистина малка, но да са еднакви няма как. На времето преди 3-4 години се бях мераклисал на екзотичната тогава ГИ течна фаза (за която дават малко по-висока мощност на газ) и след като поговорих с хора от бранша, откровенно си ми казаха че това може да стане само с газта, която се продава в Италия и Холандия, не и в БГ, та какво остава за обикновен газов инжекцион. И аз 40 000 км съм карал кола с ГИ и не е същото :)

Потребителски аватар
genuine lover
Автомобил: VW Golf 4 V6
Двигател: BDE 2002

Мнениеот genuine lover » Пон 07 яну 2013 23:00

Радвам се,че има спор :lol: .Така се ражда истината.Нямам никакъв проблем да обсъждате в темата.Колкото повече информация имам за голфа,толкова по-добре.За сега всичко е наред :wink: .Относно газовата...решението ми да не слагам газова не е свързано само с вървежа.Самата мисъл,че правя модификация на колата,не с цел подобряване,ами с цел икономия и че има бутилка(като цяло допълнителни неща) в колата ми ме дразни.Та така,за сега си оставам на бензин.

Сега работя много,но трябва да се съберем В6-таците на сбирка.И без това не познавам никого,а бих искал да познавам колеги от форума...А че голфа не е бърза кола в сравнение с 300 500коня кола,съгласен съм :да: За сега е толкова.

Потребителски аватар
zografski
Автомобил: Golf IV V6 4Motion
Двигател: AUE 2001

Мнениеот zografski » Пон 07 яну 2013 23:22

:да: И аз силно апелирам за сбирка mhihi

Потребителски аватар
apisabvgd
Автомобил:
Двигател: ARX 2002

Мнениеот apisabvgd » Пон 07 яну 2013 23:53

Честито колега,със здраве.Обслужи ли халдекса?Ако не си не я мъчи много по снега,че аз тека изпатих с А3-ката,въобще не помислих за него като я взех и на 190хил. не беше барано маслото и сега не включва,утре съм на диагностика.Успех!

Потребителски аватар
wmalevski
Автомобил: Golf Mk5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот wmalevski » Вто 08 яну 2013 9:23

Съжалявам за офф-топика, ама от къде вземате масло за халдекса, защото мисля че беше нещо от порядака на 100 грама, а на всякаде се намира по литър? Или къде го обслужвате?

Потребителски аватар
mupk0
Автомобил: Mercedes Benz S202
Двигател: C200 Kompressor
Контакти:

Мнениеот mupk0 » Вто 08 яну 2013 10:01

wmalevski написа:Съжалявам за офф-топика, ама от къде вземате масло за халдекса, защото мисля че беше нещо от порядака на 100 грама, а на всякаде се намира по литър? Или къде го обслужвате?

В магазините за авточасти(VW Специално) има един флакон като от силикон с масло и филтър за тва нещо.Филтъра е около 85лв,а маслото забравих точно(по-малко).

Върни се в “Моят Volkswagen”