The Green,Low MK3

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
n1ky
Автомобил: VW GOLF 3
Двигател:

Re: Нисичко,зеленичко що е то? Първата ми количка VW GOLF 3

Мнениеот n1ky » Съб 16 авг 2014 0:45

Сложихме релето,закачихме го на компютър ,имаше 2 грешки. Изчистихме ги и засега голфа върви на пушка. :th_up

Утре ще взема капака,който е при бушоните,защото моя липсва. :th_up
Скоро ще затъмня блендите и ще почвам да полирам джантите.Четох доста и все още се чудя дали да използвам REMOVAL ,за да сваля лака или да започна директно с шкурки? Мисля да започна със сухи - 60,120,240,320 и 400 и след това водни - 800,1000,2000,2500 и накрая разбира се паста. Според вас тази последователност на шкурките добра ли е? Ако почна с 60 дали няма да останат дълбоки деруги? :rolleyes ПОМОЩ! :beer
Още като взех колата и се замислих дали ще се получи полирането на капака на всмукателните колектори.Мисля ,след като завърша джантите да ги започна тях.Искам да се получи нещо такова ,пък дано стане и по-добре.
Изображение
Дано колегата не се сърди,че използвам неговата снимка,но няма други ,които да покажат какво имам впредвид! :th_up

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Пон 18 авг 2014 23:22

Здравейте, имам нужда от помощ и се надявам някой да ми помогне или даде съвет...Откакто колата е в мен има един "проблем",който трудно се забелязва ,но на мен ми прави огромно впечатление и много ме дразни.Ето за какво става на въпрос - предната броня е изместена от пластмасовите вежди на калниците.Ето и снимки :

Последна промяна от n1ky на Пет 05 сеп 2014 22:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Вто 19 авг 2014 10:26

Приивет, колега! Радвам се даже че към бил полезен със снимката. Аз започнах със суха 100 после 120-180-200-240 и посве отлетях направо на 1200-2000 водно докато избистри драскотините от сухите шкурки. След това пастата върши всичко но аз използвах куца паста и за това ефекта не е добър. Дано се получи при теб, успех :th_up

Потребителски аватар
Beco_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Beco_ » Вто 19 авг 2014 19:46

1во бронята може да не е оригинална. което означава че може като цяло в нея да е проблема
2ро веждите може да не са оригинални и да не лягат готино по калниците.
3то калниците не са оригинални и не са напаснати готино по колата.
4то комбинация от 1,2и3то
трябва да свалиш бронята и да разгледаш всичко внимателно. но ако до сега си нямал голф,ще ти е трудно да разбереш къде е проблема. по - добре се посъветвай с някой тенекиджия. или колега който има голф3 и сам си го разглобява и сглобява.

поздрави

п.с. сега като загледах снимките назад в темата ми се струва че проблема е по скоро във веждите.

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Вто 19 авг 2014 23:07

Колега , напълно вероятно е да е от веждите. Ако е от тях,ще го оставя така,защото нямам намерение да ги пипам. Благодаря Ви за мненията! :beer :th_up

Потребителски аватар
mastersound
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: 1.9 TDI 1Z

Мнениеот mastersound » Сря 20 авг 2014 7:49

Имам проблем с имобилайзера само,че при мен не е от релетата ами от самия ключ или по-точно май ключалката и самият имобилайзер.Аз решавам проблема като паля колата обаче бутам ключа навътре и така само и единствено пали иначе не потръгва изобщо :icon_lol :icon_lol Ако имаш проблем пробвай така. :th_up

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Сря 20 авг 2014 22:08

Благодаря за съвета колега,но дано да нямам проблеми с имобилайзера. :th_up
От днес започнах да полирам джантите , но за 20 минути само с шкурка 80 и стигнах само до тук -
Изображение
Утре или когато имам повече свободно време продължавам.Първо ще довърша борда и ръба, а след това почвам средата. Не бързам за никъде,важното е крайния резултат да е :18b . :beer

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Чет 21 авг 2014 23:04

Здравейте ,колеги! В момента се чудя дали да слагам фланци 15/20мм отзад? Както и за решетката без емблема,също съм пред дилема,както и за крайно спортно гърне ... :mhihi :beer

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Пет 22 авг 2014 6:27

ами до колкото прочетох ет на джантите ти е или 25 или 20 :neutral сложиш ли и фланци ще опира яко :question трябва рязане на веждите или доста твърдо окачване

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Сря 27 авг 2014 23:19

Колега , не мисля ,че ще опира в калника.В момента задните джанти дори и с ЕТ25 стоят доста прибрани в калниците.Гледайки колата острани стои доста грозно,защото предните са по-навън от задните. Ще реша и ако взема , то ще си покаже. :biggrin
Между другото предна лява джанта доста я поизтърках с шкурка 80 , остава още малко работа с нея и после започвам да минавам на по-фините шкурки. :th_up Ето и една снимка на която се вижда горе долу състоянието на предната джанта. :c020
Изображение

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Чет 28 авг 2014 23:50

Колеги,доста се поозорих със свалянето на оригиналната боя на предна лява джанта само с шкурки,но за моя радост вече е готова и ще я започвам с по-фините. Останалите 3 джанти мисля да ги намажа със Боди 700 (смивка) и така да сваля боята,а след това вече да преценя с какви шкурки да продължа. Не мислех да взимам смивка , но просто за жалост боята се сваля по-трудно отколкото си мислех. :thumb_down

П.п - За пореден път се убеждавам,че обичам разнообразието.Ако някой има интерес към джантите или някакво бартерче за 16ки/17ки - нека пише. :biggrin :beer

Потребителски аватар
adr3nalinchy
Автомобил: Volkswagen Golf MK4
Двигател: AGU

Мнениеот adr3nalinchy » Пет 29 авг 2014 11:29

Ако ти се намира боди е добре, иначе е спрян от производство и ни се предлата по магазините, аз си вземах един друг, който също е много ефикасен.

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Чет 11 сеп 2014 23:26

Здравейте отново ,колеги! :) Онзи ден свърших нещо,което е доста незначително,но мен ме радва страшно много..става въпрос за белите лайсни и детайли в интериора на колата.Откакто я имам все ги гледах колко са мърляви,пожълтели..едно грозно такова.Пробвах да ги мия с вода,с препарати и т.н,но не ставаше.Мислех,че просто с времето са станали така и бях стигнал до там,че да търся други.. :thumb_down
Онзи ден имах свободно време и реших да изчистя интериора с MEGLIO,защото преди това не се бях сетил за този ПРЕПАРАТ.Напръсках белите лайсни,изчаках 1-2мин. и минах със сух парцал.Реакцията ми беше - :eek .. лайсните станаха като нови.Хванах се и изчистих всеки сантиметър от лайстните,докато станат чисто бели.Сега ми е още по-приятно да се возя в гуфи.
Ето за какво става дума - сами преценете дали има разлика.
Изображение
П.п - Ей да не си помислите ,че бачкам за MEGLIO и го рекламирам.. :mhihi :mhihi
Просто който го е ползвал,знае за какво става на върпос.
Другото нещо,което "не ми харесва" е ,че само се оглеждам в колата и се чудя какво да сменя,какво да направя,какво да пипна .. тцтц то това си било мания бе .. :banghead :beer

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Сря 17 сеп 2014 22:41

Една снимка от днес.Доста е мръсен,но времето е !@№$%€§ :18b . :biggrin
Скоро се надявам да има нови неща по колата , но кое ще е първо все още и аз не знам. :screwy
Изображение

Потребителски аватар
n1ky
Двигател:

Мнениеот n1ky » Пет 26 сеп 2014 15:34

Здравейте! Взех дистанционни фланци за отзад и ги монтирах,стойката на колата се промени доста и сега ми харесва още повече :mhihi . 3 от джантите са готови за фини шкурки,остана ми само предна дясна,но скоро ще я изтъркам и нея.
Също така оправих един "проблем" за който преди време бях писал - бронята не пасваше плътно на калниците и имаше луфт. Свалих бронята и се оказа,че водачите са се разхлопали.Оправих ги и сега бронята си седи както трябва. :bowdown
От доста време търся оригинален нож и решетка без емблема или такава с две ребра т.е от GTI ,но не намирам. :icon_sad :beer

Върни се в “Моят Volkswagen”