VW Golf GTI 2016
- hooligan_sk
- Модератор
- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Re: VW Golf GTI 2016
Ще излъжа за средната скорост, утре ще хвърля едно око и ще я допълня. Обичайния ми маршрут е Младост4 - летище София и обратно. В посока летището е спускане и няма никой, разход малко над 7л. В посока Младост ситуацията е диаметрално противоположна: доста тапи, изкачване. Разхода тогава става близо 11л. В 3тата генерация на EA888 има много добри решения за heat management. Мотора загравя нереално бързо. Start-stop системата също видимо пести гориво в доста ситуации. 

Последна промяна от hooligan_sk на Чет 11 фев 2016 10:39, променено общо 1 път.
- ssssl
- Автомобил: Волво ЕХ30 428 коня
- Двигател: CJXC
А разликата с предишната ти кола, по същия маршрут?
- hooligan_sk
- Модератор
+ 1,5л/100км сравнено с 1,4тси(МК6) и +2,5л/100км сравнено с 1,6ТДИ(Октавиа). Извънградско са по-малки разликите. 

- wmalevski
- Автомобил: Golf Mk5
- Двигател: R32 DSG
Явно аз карам по кофти маршрути ли, не знам кво се случва, ама при мене дизел зимата даваше 11/100. GTI-то 15+, а Р-ката 19+. Не е висока средната скорост. Браво на VW. Явно и 1.4тси е доста икономичен. Интересно ми е да споделиш, как се държи окачването по павета например, сравнено с октавията?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Маршрутът, описан от колегата, не е типично градско шофиране, защото половината маршрут му е по път с ограничение 80 км/ч и без светофари и пресечки. Затова и много по-ниския разход. Предполагам, че ако маршрутът му минава през центъра на града през деня, разходът ще е поне 13.
- hooligan_sk
- Модератор
Бих казал че за жителите на Младост е типичния градски маршрут, предвид че до офиса ми на Емил Берсински минавам или по Цариградско или по околовръстното. Когато ходя на работа в центъра, разхода е отново около 9л/100. Разход от 13л/100 постигнах само веднъж, изминах 10км за точно 50мин. И това не го смятам за типичния градски цикъл. 
Вози осезаемо по-комфортно от Октавия 2 фейслифт на 15". Паветата са му особено силна страна на това окачване. Иначе на Голф 5 ГТИ с ръчка му дават по книга 10,7л/100км. При моя е 7.5л/100км. Естествено и 2те величини са нереални, но са замерени в сходни лабораторни условия.

wmalevski написа:Явно аз карам по кофти маршрути ли, не знам кво се случва, ама при мене дизел зимата даваше 11/100. GTI-то 15+, а Р-ката 19+. Не е висока средната скорост. Браво на VW. Явно и 1.4тси е доста икономичен. Интересно ми е да споделиш, как се държи окачването по павета например, сравнено с октавията?
Вози осезаемо по-комфортно от Октавия 2 фейслифт на 15". Паветата са му особено силна страна на това окачване. Иначе на Голф 5 ГТИ с ръчка му дават по книга 10,7л/100км. При моя е 7.5л/100км. Естествено и 2те величини са нереални, но са замерени в сходни лабораторни условия.

Последна промяна от hooligan_sk на Чет 11 фев 2016 23:42, променено общо 1 път.
- ssssl
Разликата в разхода с другите 2 автомобила е повече от красноречива. Карани от един и същи шофьор, по един и същи маршрут. А тенденцията, след разработване, е разликата да се намали с още 3-4 десети.
- ssssl
hooligan_sk написа: В 3тата генерация на EA888 има много добри решения за heat management. Мотора загравя нереално бързо. Start-stop системата също видимо пести гориво в доста ситуации.

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Освен стилът на шофиране и ред други неща, забравяте и олекотяването, което постигнаха от ФВ при Голф 7. Като добавим и оптимизацията на работата на двигателите, за която колегата писа по-горе, нещата не са съвсем невъзможни.
Относно това кое е градски режим на управление - според мен изобщо понятието градско управление е доста различно за всеки и доста различно от това, което ние тук разбираме по принцип. Никой в Германия или други държави с развит обществен транспорт не управлява автомобил в града при условията, които го правим ние тук. Моите маршрути сутрин и вечер например са от по 5-7 км в най-натоварената централна градска част. Имало е случаи, в които за един пълен резервоар средната ми скорост е 16 км в час, което е доста ниско. Няма как при такъв режим да постигна заводския разход. Според мен за да има по-голяма обективност при посочване на разход следва да се указва средната скорост и това в какви условия е постигната (градско, извънградско или магистрала). А и като цяло, дори по маршрута на автора, едва ли ще постигна този резултат и проблемът няма да е в автомобила
А това, че Голф 7 GTI е невероятна машина не знам дали някой може да оспори. Балансиран и добре направен автомобил със сериозни възможности.
Относно това кое е градски режим на управление - според мен изобщо понятието градско управление е доста различно за всеки и доста различно от това, което ние тук разбираме по принцип. Никой в Германия или други държави с развит обществен транспорт не управлява автомобил в града при условията, които го правим ние тук. Моите маршрути сутрин и вечер например са от по 5-7 км в най-натоварената централна градска част. Имало е случаи, в които за един пълен резервоар средната ми скорост е 16 км в час, което е доста ниско. Няма как при такъв режим да постигна заводския разход. Според мен за да има по-голяма обективност при посочване на разход следва да се указва средната скорост и това в какви условия е постигната (градско, извънградско или магистрала). А и като цяло, дори по маршрута на автора, едва ли ще постигна този резултат и проблемът няма да е в автомобила

А това, че Голф 7 GTI е невероятна машина не знам дали някой може да оспори. Балансиран и добре направен автомобил със сериозни възможности.
- hooligan_sk
- Модератор
Вчера обърнах внимание на разхода за първите ми 3км в централната част. 12,4л/100км при средна скорост 13км/ч. Стадион Раковски - бул. Арсеналски, бул. България до Г.Делчев в час пик. Доста висене, но винаги на изключен мотор. 

- hooligan_sk
- Модератор
Бачково с колегата escrime:

Не сме особено чисти след 180км до там.

Не сме особено чисти след 180км до там.

Последна промяна от hooligan_sk на Вто 10 яну 2017 22:29, променено общо 3 пъти.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
Много красива кола е.....
- hooligan_sk
- Модератор
Вчера и днес мина полиране + тефлонова защита при детайлиста на Orchid sports cars(Porsche). Стана огледало.

Оригиналните джанти ще си останат със зимните гуми, преди малко си взех тези 17" за летните:

Оригиналните джанти ще си останат със зимните гуми, преди малко си взех тези 17" за летните:

Последна промяна от hooligan_sk на Вто 10 яну 2017 22:30, променено общо 2 пъти.
-
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: 1Y 1994
Красота! 

- ssssl
Лъскарка
Какви са офсета и ширината на джантите - и на оригиналните и на новите?

Какви са офсета и ширината на джантите - и на оригиналните и на новите?