Моето Audi A4 Душегуб Quattro
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
Re: Моето Audi A4 Душегуб Quattro
Колеги, колата е запалена и по думите на майстора работи прекрасно! Аз я чух само по телефона. Вика "Мотора работи страхотно, равномерно, няма пушеци, чукания". В събота ще ходя да си я вземам. Реших да не чакам за филтъра. 150лв и вече имам пластмасовия, стария бил окей каза ама... Нямам желание да се отваря повече там, така че го сменихме.
- betaserk
- Автомобил: Renault Zoe
- Двигател: electric 2014
- Контакти:
Аз вече те чиститих още като я взе, но пак ти пожелавам безаварийно каране, колега.
Ти си добре, всичко ти е сменено и караш все едно нова кола, ние да го мислим
Возил съм се на душегуб автомат и определено ми пълнеше душата като набираше 

- Stoyanov_Vw
- Автомобил: Golf Mk4
- Двигател: 1.9 TDI AHF
Здравей, колега. Поздравления за хубавата кола, тези А4 винаги са ми били слабост
Наистина си преминал през големи премеждия, дано от тук нататък да имаш само хубави моменти с нея!

- Traytor
Колеги, взех колата. Има едно нещо което ме притеснява и се чудя дали е нормално... При сложена кора на двигателя и затворен капак, мотора работи осезаемо по-добре и при шофиране дори със 5w30 не чувам мотора, но като отворя капака и стоя пред колата дясната част на мотора работи една идея по-шумно. Не е неравномерно, но по-шумно от лявата(лявата беше свалена, зачистена и бяха сменени 2 клапана). Когато го чух, накарах майстора да отвори главата и да видим да не би да има някакъв проблем с кобилиците, всичко си беше на мястото. Та се чудя, трябва ли това да ме притеснява?
Колега едва ли можеш да различиш разлика в работата на коя и да е глава в общият шум. А и те са едно цяло и шумът е общ.
----------
За маслото - вярно че когато то е смесено с нафтата и се впръсква през дюзите ще изгори добре и ще цапа малко.
А когато се стича по цилиндъра или влиза с въздуха ще изгаря непълно и ще цапа много.
Но в крайна сметка при чупене на турборо и засмукване на масло от неговата маслена магистрала мотора се форсира до максимум и докато не гръмне не спира. Тоест и така засмукано маслото си гори добре.
----------
За маслото - вярно че когато то е смесено с нафтата и се впръсква през дюзите ще изгори добре и ще цапа малко.
А когато се стича по цилиндъра или влиза с въздуха ще изгаря непълно и ще цапа много.
Но в крайна сметка при чупене на турборо и засмукване на масло от неговата маслена магистрала мотора се форсира до максимум и докато не гръмне не спира. Тоест и така засмукано маслото си гори добре.
- Traytor
Kossis, като застанеш пред V-образния двигател и се наведеш до едната глава отчетливо чуваш как работи тя. Говорих с един колега от audi форума и той каза че е забелязал, че при душегуба лявата(шофьорска) глава работи по-тихо, така че се успокоих.
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Темата е разчистена от спам и чатчето, което се беше заформило. Мненията са преместени в тази тема.