Моето Audi A4 Душегуб Quattro

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Traytor
Автомобил: Passat B8
Двигател: DSRB

Re: Моето Audi A4 Душегуб Quattro

Мнениеот Traytor » Чет 22 сеп 2016 17:44

Колеги, колата е запалена и по думите на майстора работи прекрасно! Аз я чух само по телефона. Вика "Мотора работи страхотно, равномерно, няма пушеци, чукания". В събота ще ходя да си я вземам. Реших да не чакам за филтъра. 150лв и вече имам пластмасовия, стария бил окей каза ама... Нямам желание да се отваря повече там, така че го сменихме.

Потребителски аватар
betaserk
Автомобил: Renault Zoe
Двигател: electric 2014
Контакти:

Мнениеот betaserk » Чет 22 сеп 2016 21:36

Аз вече те чиститих още като я взе, но пак ти пожелавам безаварийно каране, колега. :smile Ти си добре, всичко ти е сменено и караш все едно нова кола, ние да го мислим :icon_lol Возил съм се на душегуб автомат и определено ми пълнеше душата като набираше :bowdown

Потребителски аватар
Stoyanov_Vw
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: 1.9 TDI AHF

Мнениеот Stoyanov_Vw » Пет 23 сеп 2016 10:47

Здравей, колега. Поздравления за хубавата кола, тези А4 винаги са ми били слабост :bowdown Наистина си преминал през големи премеждия, дано от тук нататък да имаш само хубави моменти с нея!

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Съб 24 сеп 2016 19:46

Колеги, взех колата. Има едно нещо което ме притеснява и се чудя дали е нормално... При сложена кора на двигателя и затворен капак, мотора работи осезаемо по-добре и при шофиране дори със 5w30 не чувам мотора, но като отворя капака и стоя пред колата дясната част на мотора работи една идея по-шумно. Не е неравномерно, но по-шумно от лявата(лявата беше свалена, зачистена и бяха сменени 2 клапана). Когато го чух, накарах майстора да отвори главата и да видим да не би да има някакъв проблем с кобилиците, всичко си беше на мястото. Та се чудя, трябва ли това да ме притеснява?

kossis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kossis » Съб 24 сеп 2016 21:47

Колега едва ли можеш да различиш разлика в работата на коя и да е глава в общият шум. А и те са едно цяло и шумът е общ.
----------

За маслото - вярно че когато то е смесено с нафтата и се впръсква през дюзите ще изгори добре и ще цапа малко.
А когато се стича по цилиндъра или влиза с въздуха ще изгаря непълно и ще цапа много.

Но в крайна сметка при чупене на турборо и засмукване на масло от неговата маслена магистрала мотора се форсира до максимум и докато не гръмне не спира. Тоест и така засмукано маслото си гори добре.

Потребителски аватар
Traytor

Мнениеот Traytor » Съб 24 сеп 2016 22:33

Kossis, като застанеш пред V-образния двигател и се наведеш до едната глава отчетливо чуваш как работи тя. Говорих с един колега от audi форума и той каза че е забелязал, че при душегуба лявата(шофьорска) глава работи по-тихо, така че се успокоих.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Нед 25 сеп 2016 9:58

Темата е разчистена от спам и чатчето, което се беше заформило. Мненията са преместени в тази тема.

Върни се в “Моят Volkswagen”