Синия.. Passat B3 1.8 RP Hella Lippstadt, 16"BBS RS GT

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Johnsword
Автомобил: Passat B3
Двигател: 1.8 RP1991

Re: Синия.. Passat B3 1.8 RP 15"Estoril

Мнениеот Johnsword » Пет 26 фев 2016 18:03

Та те така те..
Изображение
Изображение
Драагстееер :twisted
Изображение
Изображение
И накрая едно ободрително кафе.. :biggrin
Изображение
Есторила си иска гума с широк борд, тесния ми идва малко като на железарка.. въпрос на вкус. :wink
По натам ще има леки заигравки с окачването, но ще си замълча за сега. :beer

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Пет 26 фев 2016 18:47

Много рано ги смени,бе Саше...А какво значи "гуми с широк борд"?

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Пет 26 фев 2016 18:54

Изображение
Широкото, което предпазва ръба на джантата, аз го разбирам като широк борд, чувал съм че му викат и предпазен борд (Ръб) Всеки различно го разбира, но един вид прави гумата по-широка и изглежда по-добре на джантите. :wink

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Чет 03 мар 2016 15:14

Привет. Днес от нямане на работа реших да видя тая ръчна, защо единия апарат държи повече от другия при равно стегнати жила. (б4-ковия държи повече от голф 4-ковия) Затегнах повече 4ковия, но уви пак не кове наравно с другия. Мислех си,че едното жило е по-опънато от другото, но няма логика в това.. реших да си върна стария апарат от б4-ката със скъсания щуцер..
Изображение
Да, ама не.. при обезвъздушаването изби от остатъка от щуцера масло и .... :censored2 Айде обратно голфовия .. течности, обезвъздушаване, глупости.. оп .. тая ръчна се появи. Сега вече видях истинската ръчна на тая кола (на практика ще видим на валовете след 1 месец за равномерни стойности) Та тук ми идва въпроса. Възможно ли е от въздух само в десния апарат, да не кове ? При дърпане да се пукат нищожните балончета и да не притиска накладката ? Крачната, не е потъвала никога и за това много се чудя от какво може да идва. :gruebel
Те и малко мърсотия. :smile
Изображение

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Чет 03 мар 2016 19:10

Кажи ми смислено и логично обяснение защо си с различни апарати.

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Чет 03 мар 2016 21:14

По-назад в темата го има. Понеже при монтажа на апаратите на десния му скъсах щуцера. За 2 нови (ревизирани) нямаше финанси, а да взема случаен и да ми спече ръчната, нямам нервите да ревизирам.. и ми изпадна ревизиран от голф 4. Диаметъра на буталото същия, само маркуча е различен и реших, че няма да е проблем. Прегледа го минах Успешно, с равномерни стойности и перфектна ръчна, но тогава бях с чисто нови жила.. Та до ден днешен съм така.

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Чет 10 мар 2016 18:12

Здравейте. Много съм навит за говорители в задните врати, но.. имам проблеми с връзването.. пуснах тема в раздел Car Audio.. ако някой може да съдейства ще съм му благодарен. :)
viewtopic.php?f=12&t=454107

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Нед 03 апр 2016 11:44

След месец затишие не се сдържах и почнах да стягам колата за едно местно фестче. Малко, но от сърце ще бъде..
Като за начало исках да се направим отпред на хАмериканци с габарит в мигача.. доста добре се получи, нощес не свети силно, денем почти не личи. Снабдих мигача с 2 габаритни крушки по 4W и 2 фасунги за габарит от старите ми фарове малко инсталацийка и стана магията.
Изображение
Изображение
Не знам защо, но снимките много бледнеят и правят крушката все едно е 100w. :screwy
Изображение
Тук се срещат лице в лице дядо и внук.. доста носталгична гледка беше. :wink
Изображение
Та.. има и лоши новини, няма как без тях. Понеже след 2 седмици сме на преглед и аз съм малко перфекционист човек и залегнах отдолу да видя как стоят работите (шарнири, накрайници,лагери,амортисьори,тампони) еее.. оказа се, че амортисьорите, които бяха закупени преди около година време не издържаха, т.е. един от тях се опусна и нацапа обстановката. :bowdown Проверих пружините от голфа които сложих, да не би те да са се събирали бързо и да са се събирали на макс, не.. те са си ток, явно цикъла си им е дошъл. Не се забавих много с търсенето на добра оферта и с колегата slaveiko67 направихме бизнеса и се сдобих с 2 маслени еднодействащи конита с щампа vw. В перфектно състояние са, нямат забележка.
Изображение
Искрени благодарности към славейко, че ми подари и гумичка за педала на спирачката, махнах стария грозен ладов и си сложих ОЕМ. :th_up
Та.. долу горе колата ще придобие стойка за фестчето. Ще бъде изцяло полирана след месец време, както се казва излизана от-до и ще клекнем вече отпред прилично. Амортисьора ще бъде окомплектован с жълт H&R -30мм. за пасат, пак благодарение на колега от форума. Направих си също така и осветлението на врътките на парното. Пуст проблем правят тези светлоотразителни пластмаси и не светят 2 врътки, а само средната. Сдобих се с 2 стойки за крушки (като средната) захраних ги и ги боднах на местото на другите. Ефекта е задоволителен ! Та така, продължаваме бавничко да направим някаква стойка на синия кокал. Замислил съм 10мм. фланец отзад, да избутам тесния ещорил навън, но това ще е по-натам. Поздрави ! :drunk
Изображение

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Нед 10 апр 2016 20:20

Та.. нещата седят по следният начин..
Изображение
Изображение
Няма гадно друсане, лашкане, люлеене и т.н. съвсем минимално се втвърди возенето, защото амортисьора мноого трудно се разпъва. Пробвахме я по неравен път и стои много добре, няма го залюляването както при стоков амортисьор на ниска пружина. Доста стабилно се държи, пък и клекна прилично.
Ето една съпоставка с предишния сетъп. Амортисьор от Б4 + пружина от Голф 3.
Изображение
Поздрави! :drunk

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Съб 16 апр 2016 20:24

Айде честити 25 години от първата регистрация в Немско и 12 години при нас, с навъртяни безаварийно 209 хиляди километра все с бодър дух. :bowdown
Изображение

Потребителски аватар
plamen000000
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plamen000000 » Сря 20 апр 2016 12:17

Честит ти youngtimer!!!!!!!!!!!!!!!

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Сря 20 апр 2016 18:37

А благодаря :)

Потребителски аватар
Megasquirt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Megasquirt » Нед 24 апр 2016 18:19

Чудесен е пасаткото. Само предния регистрационен номер подсигурен ли е с нещо. Ако не ти е съвсем грозно задължително му сложи една рапидка.

Потребителски аватар
Sonny_89
Автомобил: VW Passat B7 + Opel Astra H
Двигател: CFFB + Z19DTH

Мнениеот Sonny_89 » Нед 24 апр 2016 19:02

Рядко вече по пътищата се виждат "гледани" B3-ки . Твоята обаче е страхотна :bowdown

Потребителски аватар
Johnsword

Мнениеот Johnsword » Пон 25 апр 2016 6:32

megasquirt номера си е хванат с оригиналната плака, но отпред е подпирана с теглич и беше леко изкривен, та го изправях. :beer

Sonny_89 Наистина е така колега. А чак пък да е страхотна, не мисля. :beer

Та да продължим с лек ъпдейт.. Колата се сдоби отзад с 5мм фланци. Изпаднаха без пари и ги метнах без да се замислям. Ефекта е задоволителен, има още какво да се желае. :wink
Изображение
After
Изображение
Колата беше изцяло полирана с помощ от приятел, 4 часа и 200 грама паста. Ефекта е на лице.. :mhihi
Изображение
И тук малко да развалим изпънатата линия.. Изображение
Направо не си го представям така да движи по улиците. :screwy
Поръчан е плюшен салон с корите от колега във форума и скоро ще има монтаж. :smile
Поздрави!

Върни се в “Моят Volkswagen”