Пасат Б3

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Firesoul
Автомобил: Passat B3
Двигател: ABS

Re: Пасат Б3

Мнениеот Firesoul » Пет 17 окт 2014 22:34

Dk4 написа:Добре дошъл :th_up Пасата е много добър успехи занапред :th_up :th_up :love.vwclub

Мерси колега :beer

Потребителски аватар
Firesoul

Мнениеот Firesoul » Съб 18 окт 2014 15:26

Здравейте колеги.Имам малък проблем (поне аз така мисля) забелязвам че колата губи антифриз ,преди 3 дена налях поне литър вода в казанчето и днес видях че пак липсва течност.Ама интересното е че от колата тече течност само когато давам на задна ,сменял сам водна помпа ,термостат абе всичко си е точно колата не минава 90 градуса .Ама не знам защо точно на задна като давам тече и издава шум . Още не съм отишъл на майстор ако има някой колега който знае какво може да е , да сподели .Ако не съм уточнил нещо питайте :)

Потребителски аватар
Johnsword
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Съб 18 окт 2014 18:44

Виж пластмасовия тройник който влиза в главата дали капе от него.

Explode12
Автомобил: MK2
Двигател: RP

Мнениеот Explode12 » Съб 18 окт 2014 19:32

Покарай колата да загрее, пускай парното на топло и виж дали ще замирише в колата , дали ще се изпотят стъклата, дали ще дими синьо...ако почне, отваряй джамовете че тва не е много полезно...та ако е тва - радиатор на парното :)

Потребителски аватар
Firesoul

Мнениеот Firesoul » Съб 18 окт 2014 21:07

Johnsword написа:Виж пластмасовия тройник който влиза в главата дали капе от него.

Ще ги проверя отново :icon_sad

Потребителски аватар
Firesoul

Мнениеот Firesoul » Нед 19 окт 2014 17:55

Explode12 написа:Покарай колата да загрее, пускай парното на топло и виж дали ще замирише в колата , дали ще се изпотят стъклата, дали ще дими синьо...ако почне, отваряй джамовете че тва не е много полезно...та ако е тва - радиатор на парното :)

Колега днес я карах 30 40 километра градско и пуснах парното да духа ,духаше бая силно и топло нямаше миризма или запотяване на джамовете ,всичко е точно по парното.Утре ще купя един тройник да сменя моя да видя ако продължи да тече ще търся течове по маркучите :beer

stoyan0304
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stoyan0304 » Нед 19 окт 2014 18:02

Колега с тези течове и аз се видях в чудо миналата зима. Тройника ми беше спукан и със смяната (тройник 12 лева и за смяна 10-12 лева ) платих 23 или 24 лева, не помня точно. След това започна да ми избива от маркучите които с един тройник се разклоняват и отиват към изпарителя, що скоби смених там и какви ли не "магии" (снадки от тънки към тесни маркучи мислих) докато го накарам да спре да тече. Смених и една кривка като коляно, която излиза от дясната част на блока на двигателя (като застанеш срещу двигателя). Та това колянно гумено съединение се беше спукало и първо е сълзяло, после започна да тече като чешмичка (по-силно от ракиен казан). За 50 км губех по 500 мл течност) Хакав вода за да не прегрее двигателя. Бях се прибрал на магия направо до града. И след всички тези премеждия пак сълзи някой друг маркуч и вече съм се отказал, дано не губи по много ся. :scare3

Потребителски аватар
ti6ogb
Автомобил: WV Passat Variant TDI 1.9
Двигател: AVF - 2001

Мнениеот ti6ogb » Нед 19 окт 2014 18:32

Търси ои тройника,фланеца отдясно на двигателя,също ако си с газ виж скобите на маркучите към изпарителя,че маркучите омекват като се загреят и скобите изтърват.То и колегите са го написали вече,ама да си кажа.

Потребителски аватар
Firesoul

Мнениеот Firesoul » Пон 20 окт 2014 11:43

stoyan0304 написа:Колега с тези течове и аз се видях в чудо миналата зима. Тройника ми беше спукан и със смяната (тройник 12 лева и за смяна 10-12 лева ) платих 23 или 24 лева, не помня точно. След това започна да ми избива от маркучите които с един тройник се разклоняват и отиват към изпарителя, що скоби смених там и какви ли не "магии" (снадки от тънки към тесни маркучи мислих) докато го накарам да спре да тече. Смених и една кривка като коляно, която излиза от дясната част на блока на двигателя (като застанеш срещу двигателя). Та това колянно гумено съединение се беше спукало и първо е сълзяло, после започна да тече като чешмичка (по-силно от ракиен казан). За 50 км губех по 500 мл течност) Хакав вода за да не прегрее двигателя. Бях се прибрал на магия направо до града. И след всички тези премеждия пак сълзи някой друг маркуч и вече съм се отказал, дано не губи по много ся. :scare3

Направо не знам преди малко се прибрах и гледам тройника е сух пак липсва вода ще започна да проверявам всички маркучи както каза ще видя и тази кривка отдясно на двигателя ако ли не се оправи не знам .Мерси за отговора ще гледам тая седмица да я оправя . :th_up

Потребителски аватар
Firesoul

Мнениеот Firesoul » Пон 20 окт 2014 11:46

ti6ogb написа:Търси ои тройника,фланеца отдясно на двигателя,също ако си с газ виж скобите на маркучите към изпарителя,че маркучите омекват като се загреят и скобите изтърват.То и колегите са го написали вече,ама да си кажа.

На газ съм ,лятото сменях маркучите на изпарителя не виждам да тече от маркучите на изпарителя но ще ги проверя мерси .

Потребителски аватар
Firesoul

Мнениеот Firesoul » Съб 25 окт 2014 19:04

Смених тройника ,1 маркуч към изпарителя и 2 маркуча които влизат във водната помпа и за сега няма теч пушка е пасата! :th_up :11

Последна промяна от Firesoul на Съб 25 окт 2014 20:10, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Johnsword
Двигател: 1.8 RP1991

Мнениеот Johnsword » Съб 25 окт 2014 19:57

Еее виж ти :mhihi И ако имаш парно духащо топло направо си убиец ! :Mr Green Fun

Потребителски аватар
Firesoul

Мнениеот Firesoul » Съб 25 окт 2014 20:08

Johnsword написа:Еее виж ти :mhihi И ако имаш парно духащо топло направо си убиец ! :Mr Green Fun

Парното е ''куче'' много хубаво работи колата си поддържа 90 градуса без дертове!

Потребителски аватар
Firesoul

Мнениеот Firesoul » Пет 02 яну 2015 17:06

Няколко нови снимки .
Прикачени файлове
DSC00997.jpg
DSC01001.jpg
DSC01004.jpg
DSC01012.jpg