totopz написа:А ти как се реши на дизела? Ако е вярно това, което разправят колегите и наистина разликата в разхода е само 1 литър то тогава и двамата с теб сме се прецакали.
Карах и бензина и дизела на тест драйв. Бензина беше с 1000лв. надолу със същото оборудване и цвят. Както казах, не съм фен на дизела и исках бензинов автомобил, но...ако имах пари за 2.0 ТСИ нещата щяха да са други.
Дизелчето ми хареса повече като го карах, а аз както казах съм спокоен шофьор.
Не мисля, че сме се прецакали и ще ти кажа аз защо избрах дизела (не искам да спамим темата с дизел срещу бензин):
- Всичко, което съм чел за предишното поколение на 1.4 ТСИ ме плаши - вериги, нагари, т.н.
- 1.4 ТСИ е нов мотор, който още не си е показал зъбките, докато 1.6 тди(дори и с леко сменен софт и вече 110 к.с.) го има от бая време.
- Реалния разход на 1.4 ТСИ не е само с литър отгоре и за това съм 100% сигурен след много четене по форуми и гледане на какви ли не ревюта, да не говорим какво ще се случва като го вкарваш във високи обороти.
- Дизела по-лесно ще се продаде и може би за повече пари след някоя друга година :)
Пак казвам, не искам да сравнявам дизел и бензин. Просто от тия 2 мотора аз .
Ако избора беше 2.0 тди срещу 2.0 ТСИ - щях да взема бензина.