Golf 4 - Чебурашка стайл [®-line]

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Golf 4 - Чебурашка стайл

Мнениеот morfei1 » Чет 28 окт 2010 22:09

Дам, купил съм им бели ръкавички като тези на пианистите :Mr Green Fun

Тъй като колеги ме питат как съм си направил дръжките на лични - дръжките, а и абсолютно всички пласмаси с гумено покритие в колата са правени по следният начин.

-Яко търкане, със шкурка 80 или 120, докато се отървете от гумата.
-След това заглаждате с шкурка 240.
-После минавате с обезмаслител
-Пръскате с пластификатор и шприцовате.
-Оставяте да изсъхне, около едно денонощие
-На другият ден търкате с водна шкурка 1000 или 1200. Занулявате добре, измивате изчаквате да изсъхне, минавате пак с обезмаслител и пръскате с боя по ваш избор. След това с лак. Аз ползвах черна база, а лака беше съотношение 1 към 5 - обикновен лак и му сложиха някакъв друг, който матира.... за да се получи леко матовият ефект, но да не е 100 процента мат, а също и да не стои като боядисана кола - огледална. Ако не сложите лак, стои матово и се драска лесно, с лака мисля че е доста издръжливо.

Голям зор видях със средната конзола, ей съкрати ми живота..... поне 10 пъти я свалях и я слагах.... докато не и учипих задните уши, и се наложи да правя планки и да ги лепя с поксипол и пак като видят зор се отлепят...... направо ми иде...... вече и хванах цаката как точно влиза и се надявам следващият път да и е последен.

Ако решите да пръскате и барчето, ще ви се наложи да свалите и задното барче, ако имате подлакътник също....... не се мъчете по друг начин, защото освен да го счупите, вероятността е доста голяма, друго няма да направите и после като мен ще лепите и ще се псувате.

Направиха и кожуха на скоростния лост и ръчната с естествена, гладка, черна кожа, едно към едно с оригинала, само където кожата е по-качествена. Сега вече ми се вързват с подлакътника, топката на лоста и волана. Така и не успях да хвана маншона на скоростите за топката на скоростния лост, ще се ходи при тапицера, очевидно аз няма да мога да се справя, след 3 часа борба само дето не я скъсах.... а изглежда толкова лесно.

Следната конзола и останалите и елементи вече са монтирани. Изглежда добре, но ефекта ще се види като се изчисти колата (щото вече е пълна кочина) с инструменти и т.н.т. На всичкото отгоре и вали непрекъснато..... като се намаже и се постави барчето с новият маншон на скоростите, ще се види ефекта :) .

Добре се получи, няма ги надраните истории в купето и усещането като влезнеш е различно и приятно. Нищо не ти спира погледа за да те дразни :) .

Доволен съм от постигнатото но ми разказаха играта, имам мазоли на пръстите и съм схванат от вякъде. За сега 8 дни по цял ден, има още за боядисване и монтиране :horror: .

Потребителски аватар
golf777
Автомобил: mk2 gl 1990
Двигател:
Контакти:

Мнениеот golf777 » Чет 28 окт 2010 23:42

е как така ти се опъна този лост,аз моя го замених с махагонов и си му напаснах всичко какато си е оргинално

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Пет 29 окт 2010 0:02

Незнам.... можеби защото кожата е нова и още не е омачкана :roll:

Едит:

Направиха ми го. Оказа се че съм пробвал по абсолютно всички начини, но не и по правилният :Mr Green Fun

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Съб 30 окт 2010 6:54

Много труд Морфи, минах през шкуренето на гумата миналата година, знам какво е, и моите щипки на централна конзола отидоха по дяволите, сега очакваме една хубава фотосесеия на измита кола със фланците и изчистен салон с хубаво изработени детайли :да:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 30 окт 2010 18:29

Днес пръснахме и останалите пластмаси. Да се надяваме че утре ще сглобя всичко без да потроша нищо :bowdown

Ето малко снимки от онзи ден :)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
yarek
Автомобил: Passat B5
Двигател: AJM 2000

Мнениеот yarek » Нед 31 окт 2010 7:03

Скоростен лост много добре е станал,като гледам сеа е вместо от четри парчета направен от две?колко парички ти взел тапицер?

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 31 окт 2010 20:57

Принципно и оригиналния маншон, беше направен по този начин. Тапицера ми взе 60лв за двето неща. топката на времето струваше 35лв.

Събрахме ъпгрейда за преминаването към задни венитилирани 256мм. Всичко пасна идеално, става въпрос за съпортите.

Изображение
Изображение

За съжаление, комплекта съпорти пристигна без тенекийките които уплътняват накладките, а така също се оказа че лявия лагер е проблемен и се налага смяна, десният не го гледахме въобще :( .

Тъй като ще се свалят лагерите, ще се подменят и предпазните тенекии подходящи за 256мм. и ще се наложе да почакам поне още 10 дни докато пристигнат :(

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Пон 01 ное 2010 11:37

Чакането ще си струва :)

Потребителски аватар
Adrian-AAA
Автомобил: Golf 2 and 3
Двигател: AAA and AFN

Мнениеот Adrian-AAA » Пон 01 ное 2010 12:07

morfei1 написа:Фланците са два комплекта - 2х5мм. Двато комплекта за отпред и за отзад дойдоха общо за 111лв и стотинки.

Калобраните са понеже..... съм Чебурашка стайл, много си ги обичам и според мен придават на колата ми уникален и автентичен вид. Завършват линията, която е далеч от спортна или тежкарска (ха-ха-ха това в кръга на шегата :Mr Green Fun ). Свалял съм ги и не ми харесва без тях, сигурно е от ЕГН-то да ви кажа пък и вършат чудесна работа :012:

На снимките колата не е мита от около три седмици и е изминала около 3000км, предимно в дъжд. Също така пазят долната част на купето от кал, боклуци, вода - корозия :)

Пазят и боята от камъчета особено след фланците е голяма вероятноста да стане това,но с калобрани всичко е ок,а и колата е тъмен цвят и не и седи грозно както на бяла биха седяли

много свежа 4-ка успех за напред :beer

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 02 ное 2010 3:27

Общо взето, това се получи накрая....

Изображение

Потребителски аватар
mitov_tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitov_tdi » Вто 02 ное 2010 8:38

Много стилен и поддържан Голф... изчистен,опънат,перфектна визия просто....
Евала на колегата :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
G.T.i
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот G.T.i » Вто 02 ное 2010 14:53

суперр е коЛега еваЛа !! :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 07 ное 2010 20:28

Още малко доизкусуряване на интериора...... старата духалка и некадърния начин по който някой се е опитвал да я свали.... направо ми бъркаха в ..... . Благодарение на golf777 който ми направи подарък, реших проблема - за което евала :bowdown :да: :)

Старо
Изображение

Ново
Изображение

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Вто 09 ное 2010 19:54

Ъпгрейда на задни спирачки завърши, за сега блогополучно. Ефекта от ъпгрейда до сега е 6 часа дупене, болки в кръста и в крайниците и един посинен палец :Mr Green Fun

Предпазните тенекии и съпортите се поръчват за Голф 4 2.3, предно предаване, 170к.с

Изображение

На тази снимка се вижда колко захващат болтовете в главината. По късият е секретен със стандартна дължина на оригинален болт, останалите са за летите джанти.

Изображение
Изображение
Изображение

Последна промяна от morfei1 на Вто 09 ное 2010 19:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Мнениеот RoadRunner » Сря 10 ное 2010 16:19

:applause: :applause:

Върни се в “Моят Volkswagen”