Такам, първо да представя шукарийките, които колегата
mk2 gti ми изпрати миналата седмица:
Комплект - дискове, накладки, шенкели, апарати, съпорти, прахоуловители, нови жила и т.н. за отзад

Отделно и ел. инсталация (интериорна и двигателна), съответно за донор на различни кабели, букси, кабелни обувки, клеми и т.н.

Не мога да не покажа и накрайника отблизо

Както и широк нож за предната броня - Е, вярно с доста забележки, но на първо време е добре

И, така и така свалях бронята, за да монтирам ножа, реших да прекарам и новият кабел за халогените през шлауха, че не ми се вписваше в общата картинка, а също прекарах и този участък от силовият кабел за усилвателя, който се вижда в двигателният отсек също през черна шлауха и нещата, от към естетическа гледна точка заспаха.
Занимах се и с прекарването на кабелите за ел. огледалата, за което гореспоменатите ел. инсталации ми свършиха идеална работа. Ето и схемичката за ел. огледалата, по коята работих:

Трябва да вметна, че зеленият кабел се пуска към двете огледала от ключа за подгрева на задния джам, да не би случайно някой да се чуди ако мине по този път за какъв "switch" аджеба става въпрос...
Ето къде наврях и филтрите за предната компонентна система:

Мисля, че се получи сравнително добре. Закрепени са с топъл силикон.
Следва да покажа и малка част от по-пипкавата работа, с която се занимавах тези дни:
На тази снимка съм показал цокълче с крушка (оригинално), което се поставя на скоростният лост (за голфче с автоматични скорости). При подаване на контакт, независимо дали съм с включени фарове или не, осветява от долна страна на пластмасата съответната скорост, на която съм превключил... Немеца така го е направил, че на практика трябва да се хвърли и да се купи ново, но реших, че няма да стане така и го побългарих - счупих крушчицата, почистих цокъла от остатъците, и поставих бял светодиод с резистор на 1кОhm и се получи следната "хава"

Реших, че искам да сложа бели светодиоди и на някои други копчета и лека полека се почна играта, първо с бутоните на ел. стъклата:

По-натам предполагам, че ще направя и останалите копчета по таблото с бели подсветки, но е много пипкава работа, а аз съм нервен човек и 2-3 бутона наведнъж ми стигат за днес.
Та ето и още една дреболия

чинч-разклонител за усилвателя, че нещо купешките кабели не ми харесват хич:

За сега толкова...