Golf mk2 project - "Black"

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Rumbata_1
Автомобил: Golf mk2 1.8 RP
Двигател:

Re: Golf mk2 project - "Black"

Мнениеот Rumbata_1 » Вто 21 яну 2014 19:19

Мерси за идеята колега, като имам време ще проверя да видя какво ще изкочи и леееко да бутна нагоре темата с няколко снимки, да видите с какво се занимавах вчера :cool

Преди да лепите каквото и да е било по автомобила си се уверете, че повърхността е обезмаслена и, че няма ръждички.

Изображение

Изображение

Изображение

Поставих малко изолация и на вратите, монтирах и огледалата, остава само да ги окабеля...
По-натам следва да сложа найлони, няколко джоба с текстилна вата и това ще е... Колонките също са монтирани, конфигурацията е следната - предната линия на първо време ще се храни от CD-то, а задната е свързана към усилвателя, като 2 от каналите ще бъдат вързани в мостов режим, за да захраня и суббуфера. По-натам ще се търси моноблок и осмица или десятка...

И едно ключодържателче, което реших да си спретна, но още не е доизкусурено...

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Съб 08 фев 2014 15:39

Темата хептен замря покрай сесията, но както всяко затишие преди буря, през идната седмица може да се очаква по-голям ъпдейт, но за сега нищо няма да казвам... Само ще покажа с какво се занимавах тези дни, а именно с начинанието наречено "активиране на опцията халогени"... Предварително се извинявам за кофтарското качество на първите 2-3 снимки... Човек да свърши една работа и точно тогава ще си забрави фотоапарата... Както и да е, сега по същество :arrow

Ханс, когото всички познават, най-културно е оставил 3 букси (1 бяла, Т-образна и 2 други)под разширителният съд за охладителната течност (това се отнася за новата инсталация, за старата не съм се интересувал дали пак е такава схемата, но не вярвам да е много по-различно ). Също би трябвало да имате бутон за управление на задната светлина за мъгла с две степени на натискане, като първата е точно за халогени в бронята, а при второто натискане светва и стопа за мъгла.

Изображение

Двете черни са за мигачи в калниците, а бялата, Т-образната е точно за халогени.
"До тук добре", от там насетне Ви трябва нещо такова:

Изображение

Или както в моят случай, кабел 1.5кв - около 3-4 метра, кабелни обувки, термосвиваеми шлаухи и търпение.

След това ви трябват или 1 мостче, което после ще обясня къде се слага или едно обикновено реле, като за фарове (с 4 крачета):

Изображение

Тук малко "лъснах" едното реленце и крачетата му

Изображение

Сега мостчето или директно релето, го поставяте на "гнездото" с №10 от таблото с бушоните. На съответстващото гнездо за бушон отдолу, което е отново с номер 10 трябва да има вече поставен бушон - 15А. Ето къде да поставите реленцето/мостчето:

Изображение

По принцип бутона за халогените на таблото е силов и не е проблем да оставите мостчето, но по-добрият вариант според мен е да поставите гореспоменатото реле!

И воала:

Изображение

Ето и още една дреболия, с която се занимавах няколко часа, и която вече е монтирана, а именно изработването на адаптерчета за пищялките от компонентната система и тяхното поставяне в таблото:

Изображение

Изображение

Както се вижда от снимките се позанимах и с кабелите на ел. огледалата, но това ще бъде описане през идната седмица към по-големият ъпдейт :beer

Последна промяна от Rumbata_1 на Съб 08 фев 2014 17:13, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
kazakstaneca
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kazakstaneca » Съб 08 фев 2014 16:25

Използвал ли си нещо за да скриеш пищялките от прахоляка, а и предполагам адаптерите се виждат??
Истинско удоволствие е да четеш темата, браво!

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Съб 08 фев 2014 16:48

Благодаря колега! Иначе относно адаптерите - Поставят се на местата за говорители в таблото и се скриват, без допълнителни доработки, от капаците предназначени за тази цел. Начинът, по който могат да се предпазят от прахоляк е просто на мястото където едно време е имало предпазващ плат (на решетчиците), който съответно се е разпаднал задължително с времето е хубаво наново да се залепи някакъв подобен, звукопропускащ плат, като за тонколони да речем или кой с каквото разполага. Аз все още не съм ги оправил моите... Иначе както писах и преди, по-натам всички адаптери направени до момента ще се пръснат в черно, за сега просто искам да доизкусуря всичко, да знам, че е работещо и сглобено и след това като се постопли ще се позанимая с боядисването, макар че и така нищо не се вижда. Така или иначе и от багажника имам да сменям лявата, придържаща кората, пластмаса. Затова не бързам. :)

И, за да не пускам ново мнение, ще редактирам старото и ще Ви покажа следобедната си занимавка :arrow

Освежаване на лайсните от вратите, а скоро ще има такова и на веждите и евентуално на броните, но това по-натам... Само веднъж да мине сесията успешно :mad

Първо ги измих в банята и след това с пистолета за горещ въздух ги минах бавно и старателно. Крайният резултат е повече от задоволяващ:

Изображение

Изображение

Тук извършвам "лек ремонт" на малката лява лайсна, че имах 2 счупени ушенца:

Изображение

Тук се вижда, че за запояването на ушенцата съм изрязал лентички от пластмасите, които ми останаха след направата на отворите в бронята за халогените.

Изображение

Изображение

Не е върха на сладоледа, но на живо е по-добре и стана доста здраво и гъвкаво :c010

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Пон 17 фев 2014 19:43

Такам, първо да представя шукарийките, които колегата mk2 gti ми изпрати миналата седмица:
Комплект - дискове, накладки, шенкели, апарати, съпорти, прахоуловители, нови жила и т.н. за отзад
Изображение

Отделно и ел. инсталация (интериорна и двигателна), съответно за донор на различни кабели, букси, кабелни обувки, клеми и т.н.

Изображение

Не мога да не покажа и накрайника отблизо :11

Изображение

Както и широк нож за предната броня - Е, вярно с доста забележки, но на първо време е добре

Изображение

И, така и така свалях бронята, за да монтирам ножа, реших да прекарам и новият кабел за халогените през шлауха, че не ми се вписваше в общата картинка, а също прекарах и този участък от силовият кабел за усилвателя, който се вижда в двигателният отсек също през черна шлауха и нещата, от към естетическа гледна точка заспаха.

Занимах се и с прекарването на кабелите за ел. огледалата, за което гореспоменатите ел. инсталации ми свършиха идеална работа. Ето и схемичката за ел. огледалата, по коята работих:

Изображение

Трябва да вметна, че зеленият кабел се пуска към двете огледала от ключа за подгрева на задния джам, да не би случайно някой да се чуди ако мине по този път за какъв "switch" аджеба става въпрос...

Ето къде наврях и филтрите за предната компонентна система:

Изображение

Мисля, че се получи сравнително добре. Закрепени са с топъл силикон.

Следва да покажа и малка част от по-пипкавата работа, с която се занимавах тези дни:

На тази снимка съм показал цокълче с крушка (оригинално), което се поставя на скоростният лост (за голфче с автоматични скорости). При подаване на контакт, независимо дали съм с включени фарове или не, осветява от долна страна на пластмасата съответната скорост, на която съм превключил... Немеца така го е направил, че на практика трябва да се хвърли и да се купи ново, но реших, че няма да стане така и го побългарих - счупих крушчицата, почистих цокъла от остатъците, и поставих бял светодиод с резистор на 1кОhm и се получи следната "хава"

Изображение

Реших, че искам да сложа бели светодиоди и на някои други копчета и лека полека се почна играта, първо с бутоните на ел. стъклата:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

По-натам предполагам, че ще направя и останалите копчета по таблото с бели подсветки, но е много пипкава работа, а аз съм нервен човек и 2-3 бутона наведнъж ми стигат за днес.

Та ето и още една дреболия :arrow чинч-разклонител за усилвателя, че нещо купешките кабели не ми харесват хич:

Изображение

Изображение

За сега толкова...

Последна промяна от Rumbata_1 на Чет 27 мар 2014 19:01, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Пон 17 фев 2014 20:39

Колега, топлия силикон се размеква повторно при нагряване. Да не му стане топло там дето си сложил филтрите и да окапят... :confused

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Пон 17 фев 2014 20:52

Знам, че се разтапя при повторно нагряване, но нещата ще са на принципа "проба-грешка". Дано не се стигне до там :no Ако случайно се размекне силикона ще ги застопоря по по-различен начин, но за сега това ми беше единствената алтернатива, а и това е най-удобното място, на което можех да ги поставя. По принцип не ми се нрави да стоят във вратите...

П.П колега, дано не приемеш мнението ми като заядливо, приемам градивната критика и също доста се замислих по този въпрос, но се надявам, че няма да има проблеми, а ако има ще ги лепя по друг начин. :gruebel

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Сря 19 фев 2014 8:27

Няма заяждане, колега, само споделяне на мнения с цел да си помагаме. Нямах в предвид, че си ги сложил на неподходящо място, а имам притеснения заради самия силикон. Винаги можеш да ги залепиш със обикновен студен силикон за да си сигурен, че няма да провиснат.

golfmk1
Low rider
Автомобил: OLD
Двигател: OTO

Мнениеот golfmk1 » Сря 19 фев 2014 8:34

Там ще се топли и от парното но като се разлепи варианти много :wink

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Съб 22 фев 2014 21:08

Не е голям ъпдейт, но все пак...

Оправях една резбичка на десния апарат за болтчето, което държи пружинката за жилото на ръчната:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тук се вижда как съм разглобил апаратите и цилиндърчетата:

Изображение

Изображение

Вижда се съответно и последователността на монтиране на частите съответно в цилиндъра или в апаратите:

Изображение

Изображение

Една снимчица на workshop-а :cool

Изображение

А с това съм решил да "окъпя" двигателя след като колата излезе от гаража (от ляво имам предвид):

Изображение

Та, това е за сега.. Приготвил съм апаратите, съпортите, прахоуловителите, разни ключалки, бравички, болтчета и други за пясък и цинк. В понеделник се надявам да влязат за обработка. :a045

Потребителски аватар
iliankocov
Автомобил: Golf 2 Edition One
Двигател: PF 1990 NZ 1991 KR 1991 BMP 2007

Мнениеот iliankocov » Съб 22 фев 2014 22:18

Значи ме послуша :th_up Няма да сгрешиш! Искам да ги видя в завършен вид :horror

Потребителски аватар
pavkomk2
Автомобил: Jetta mk2
Двигател: 112 PB -- 139 KR

Мнениеот pavkomk2 » Съб 22 фев 2014 22:52

Браво колега голфито е страхотно.. харесва ми как работиш дето се вика с табят :) как не са всички ей така.. още 1 път браво. :)

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Пет 28 фев 2014 17:03

Мерси колега, старая се до колкото мога :cool

Днес няма да коментирам нищо по темата, само ще покажа 2-3 снимки на процесите, които тези дни се случиха с малка част от чарковете, които бях намислил да рециклирам:

Първо направих тапи на апаратите, за да се предпази вътрешността от пясъкоструя:

Изображение

След ситен пясъкоструй:

Изображение

След жълто подцинковане:

Изображение

Изображение

Изображение

Прахоуловителите не са перфектни, но така или иначе ще ги пръсна в черно, но реших, че още една антикорозионна защита освен боята не би им се отразила зле.

И два ремонтни комплекта, които вече почети са уползотворени:

Изображение

И нещо, което за в бъдеще, след измиване на гнусотиите в двигателният отсек ще ми бъде като заигравка:

Изображение

Изображение

"Еми, те тава е..." надявам се да Ви хареса.

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пет 28 фев 2014 17:15

Харесва ми,избарваш всичко в детайли.
Евала :biggrin :beer

Потребителски аватар
Golf_GTD
Автомобил:
Двигател: