The Green,Low MK3
- n1ky
- Автомобил: VW GOLF 3
- Двигател:
Re: Нисичко,зеленичко що е то? Първата ми количка VW GOLF 3
Да , колега! Разбирам те. След днешния "провал" ще съм малко в застой ,за да обмисля хубаво какво ще е най-добре да направя. Да направя този голф или да взема нов,който ще карам сток един сезон.  

- anonym0us
- Автомобил:
- Двигател:
Нормално е колега, всеки гледа да се отърве от боклука, на добра цена! Знам, че е гадно но аз заради такива не пазарувам 2-ра у-ба онлайн! Премисли добре нещата, относно окачването! Имам познат който има ново окачване и със зор искара 2 години! Нашите пътища са душмани на окачването и на колите. Ако сменяваш колата, не виждам смисъл да купуваш каквото и да е за тази кола! Ще следя темата ти с интерес! 

- n1ky
- Двигател:
Да,колега,точно затова в момента премислям нещата за самата кола.Окачването го оставям на заден план,както и всичко,което искам да купувам.Ако ще се взима нова кола,то по тази няма да се прави нищо , само поддръжка.След това за прилична сума ще я пусна за продажба.  

- n1ky
- Двигател:
Здравейте,колеги! Преди седмица смених цилиндърчетата на барабаните отзад,защото едното беше протекло,а другото за всеки случай.Онзи ден си взех волан от GTI трилъчев и капак за бушоните. Днес пристигна пластмаса за ръчната и нов нож,но за жалост тесен,защото все още не мога да намеря широк.Също така задния капак,точно под стъклото имаше ръждички и направих първите стъпки към Rat Style.Боята е свалена от стъклото до номера,няма да правя целия капак ръждив.В момента го чакам да ръждяса хубаво,за да го мина с безцветен лак отгоре. Скоро снимки.  

- n1ky
- Двигател:
Здравейте,колеги! За жалост и дойде времето на количката.Надявам се,живи и здрави - Нова Година,Нов Късмет,НОВА КОЛА - VW GOLF 4 1.9TDI 110к.с!  
Ето я обявата - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=432989&p=4246750#p4246750 , ако някой има интерес да не се притеснява да пише,звъни каквото иска! Весели Празници на всички.

Ето я обявата - http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=44&t=432989&p=4246750#p4246750 , ако някой има интерес да не се притеснява да пише,звъни каквото иска! Весели Празници на всички.

- g.pavlov
- Автомобил: Golf Mk3 GT
- Двигател: AEK
Историята с твоята кола, много прилича на моята! Зелен шофьор, същия автомобил, същите мечти за бъдещ автомобил   Поздравления, май сме сродни души!
 Поздравления, май сме сродни души!   

- n1ky
- Двигател:
Здравейте и за много години!   Не съм писал от доста време по темичката.Бях пуснал голфа за продаване и няколко човека го гледаха да го купуват,но все искаха да им го подаря за смешни пари и общо взето му изтрих обявите и го свалих от продажба.. Ентусиазирах се новия сезон и започнах да гледам за нови спортни пружини,джанти,салон и т.н.
  Не съм писал от доста време по темичката.Бях пуснал голфа за продаване и няколко човека го гледаха да го купуват,но все искаха да им го подаря за смешни пари и общо взето му изтрих обявите и го свалих от продажба.. Ентусиазирах се новия сезон и започнах да гледам за нови спортни пружини,джанти,салон и т.н.
Днес се сдобих с 4 червени пружини 60/40,но имам и още едни задни които свалят с 60мм.Та в последствие ще се реши дали колата ще е 60/40 или 60/60.
Предни няколко дни се сдобих със салон плитко рекаро от GOLF 3 Cabrio,но за жалост само 2 предни седалки,ужасно мръсни.Шофьорската е скъсана на обичайното място,но ще се пробвам да я оправя.
Ето как изглеждаха като ги взех.Толкова ми се виждаха зле,че не си ги представях по никакъв начин в колата ми.

Обмислях всякакви варианти за пране и освежаване.Четох за разни автомивки,но в това лошо време,щяха да съхнат до лятото.Пък и знам,че при такова "изпиране" цялата гнусотия от тапицерията отива в дунапрена и ефекта е нулев.Тогава се сетих,че преди време бях гледал тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=103922 за "събличане" на самата седалка.Намерих я и няколко пъти я прочетох и разгледах внимателно.Колебах се 2дни дали ще се справя със тази задача,но накрая реших и се захванах.Като цяло не е голяма философия,но кукичките на самите дунапрени са доста гадни,но се справих и с тях.За около 30-40 мин. тапицерията беше свалена.Напръсках я с "Meglio" и я оставих да се накисне малко. След това директно в банята със прах за пране,топла вода и четка.Последва яко търкане ,а от тапицерията направо излизаха всякакви лай*а.Изплакнах няколко пъти,изтисках и оставих на простора,докато се поизцедят малко.През нощта ги вкарах в гаража да не поемат влагата от времето и на следващия ден бяха леко влажни.Времето беше хубаво и ги оставих през деня на простора.До вечерта вече бяха доста по-малко влажни и ги оставих в стаята ми до радиатора.Днес сутринта като станах и бяха готови - сухи,чисти и хубаво миришещи.Но отвътре нещо ме човъркаше,че няма да успея да ги сглобя и ще се наложи да ги дам на някой да ги оправи или просто ще бъдат сглобени колкото да не са на части из гаража.Захванах се със сглобяването и останах приятно изненадан,по-лесно беше отколкото си го представях.Единственото нещо,което ПАК ми отне повече време бяха шиб*ните кукучки на дунапрените,но с малко борба ги надвих и си сглобих седалката.Ето и крайния резултат.

Не е кой знае какво,но имайки впредвид първоначалното им състояние,сега е цветенце. 

В момента чакам да изсъхне и тапицерията на шофьорската седалка.След това ще мисля как да оправя скъсаното.Мисля да го занеса на шивач да го мине на машина ,за да стане по-здраво? Какво ще кажете? Междувременно дунапрените където имаха дупки ги запълних с нов дунапрен и станаха супер.Другото,което ме радва в тези седалки е,че са стегнати и не тропат,хлопат като старите.Също и механизмите - всички работят перфкетно без скърцане и т.н.
Общо взето това са новите неща по колата.А да и нова оригинална дръжка за жабката си взех,че моята се счупи.
Скоро ще има и още нови придобивки.Търсят се джанти спици 15ки,16ки с гуми.Също търся и задна седалка от този салон!

Не съм писал от доста време по темичката.Бях пуснал голфа за продаване и няколко човека го гледаха да го купуват,но все искаха да им го подаря за смешни пари и общо взето му изтрих обявите и го свалих от продажба.. Ентусиазирах се новия сезон и започнах да гледам за нови спортни пружини,джанти,салон и т.н.
  Не съм писал от доста време по темичката.Бях пуснал голфа за продаване и няколко човека го гледаха да го купуват,но все искаха да им го подаря за смешни пари и общо взето му изтрих обявите и го свалих от продажба.. Ентусиазирах се новия сезон и започнах да гледам за нови спортни пружини,джанти,салон и т.н.Днес се сдобих с 4 червени пружини 60/40,но имам и още едни задни които свалят с 60мм.Та в последствие ще се реши дали колата ще е 60/40 или 60/60.
Предни няколко дни се сдобих със салон плитко рекаро от GOLF 3 Cabrio,но за жалост само 2 предни седалки,ужасно мръсни.Шофьорската е скъсана на обичайното място,но ще се пробвам да я оправя.
Ето как изглеждаха като ги взех.Толкова ми се виждаха зле,че не си ги представях по никакъв начин в колата ми.

Обмислях всякакви варианти за пране и освежаване.Четох за разни автомивки,но в това лошо време,щяха да съхнат до лятото.Пък и знам,че при такова "изпиране" цялата гнусотия от тапицерията отива в дунапрена и ефекта е нулев.Тогава се сетих,че преди време бях гледал тема http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?t=103922 за "събличане" на самата седалка.Намерих я и няколко пъти я прочетох и разгледах внимателно.Колебах се 2дни дали ще се справя със тази задача,но накрая реших и се захванах.Като цяло не е голяма философия,но кукичките на самите дунапрени са доста гадни,но се справих и с тях.За около 30-40 мин. тапицерията беше свалена.Напръсках я с "Meglio" и я оставих да се накисне малко. След това директно в банята със прах за пране,топла вода и четка.Последва яко търкане ,а от тапицерията направо излизаха всякакви лай*а.Изплакнах няколко пъти,изтисках и оставих на простора,докато се поизцедят малко.През нощта ги вкарах в гаража да не поемат влагата от времето и на следващия ден бяха леко влажни.Времето беше хубаво и ги оставих през деня на простора.До вечерта вече бяха доста по-малко влажни и ги оставих в стаята ми до радиатора.Днес сутринта като станах и бяха готови - сухи,чисти и хубаво миришещи.Но отвътре нещо ме човъркаше,че няма да успея да ги сглобя и ще се наложи да ги дам на някой да ги оправи или просто ще бъдат сглобени колкото да не са на части из гаража.Захванах се със сглобяването и останах приятно изненадан,по-лесно беше отколкото си го представях.Единственото нещо,което ПАК ми отне повече време бяха шиб*ните кукучки на дунапрените,но с малко борба ги надвих и си сглобих седалката.Ето и крайния резултат.

Не е кой знае какво,но имайки впредвид първоначалното им състояние,сега е цветенце.

В момента чакам да изсъхне и тапицерията на шофьорската седалка.След това ще мисля как да оправя скъсаното.Мисля да го занеса на шивач да го мине на машина ,за да стане по-здраво? Какво ще кажете? Междувременно дунапрените където имаха дупки ги запълних с нов дунапрен и станаха супер.Другото,което ме радва в тези седалки е,че са стегнати и не тропат,хлопат като старите.Също и механизмите - всички работят перфкетно без скърцане и т.н.
Общо взето това са новите неща по колата.А да и нова оригинална дръжка за жабката си взех,че моята се счупи.
Скоро ще има и още нови придобивки.Търсят се джанти спици 15ки,16ки с гуми.Също търся и задна седалка от този салон!
- n1ky
- Двигател:
Re: The green ,low and slow Goofy [Голф 3]
Здравейте! Днес купих чисто нови задни накладки (челюсти) за Гуфито.Нямах време да ги монтирам,но утре това ще ми е първата работа! Дано вече ръчната започне да хваща както трябва,че напоследък никаква я нямаше.
Нямам търпение да сложа новото окачване и да се влачи по земята.Също и джанти трябва да купя,но за тях има време - ще чакам да изпаднат на пазара някои,които ще ми допаднат най-много.Днес ходих да гледам 16ки от Seat Ibiza Cupra,но за жалост едната беше със заварка,иначе щяха да са моите.. 

Нямам търпение да сложа новото окачване и да се влачи по земята.Също и джанти трябва да купя,но за тях има време - ще чакам да изпаднат на пазара някои,които ще ми допаднат най-много.Днес ходих да гледам 16ки от Seat Ibiza Cupra,но за жалост едната беше със заварка,иначе щяха да са моите..

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Мен ако питаш,трябваше направо да смениш барабаните с дискове.Поне като сложиш джантите,ще изглежда по-така 

- n1ky
- Двигател:
Много го мислих, колега. Ако излезе оферта за цял мост или нужните части не е проблем да ги сменя. Засега ще си спирам с барабанчетата. :)

- n1ky
- Двигател:
Здравейте колеги! От няколко дни голфа е "на земята" и само се моля да не вали сняг.   

Предната броня ще търпи ремонт съвсем скоро.Или направо ще търся нова.Също и блендите ще се монтират,след като се затъмнят.
Вчера се сдобих с това,най-накрая.Оригинално,чисто новичко.

Онзи ден забелязах,че тампоните на генерацията са за смяна и днес ги смених.

Предстои решетка без емблема,малко заигравка със фаровете и още дреболии.

Предната броня ще търпи ремонт съвсем скоро.Или направо ще търся нова.Също и блендите ще се монтират,след като се затъмнят.
Вчера се сдобих с това,най-накрая.Оригинално,чисто новичко.

Онзи ден забелязах,че тампоните на генерацията са за смяна и днес ги смених.

Предстои решетка без емблема,малко заигравка със фаровете и още дреболии.

- Johnsword
- Автомобил: Passat B3
- Двигател: 1.8 RP1991
Бодни му едни дискове отзад, предполагам знаеш как и имаш желание,стига да изпаднат нужните части, не е кой знае каква философия   Успех !
 Успех !  

Успех !
 Успех !  
- n1ky
- Двигател:
Знам как, колега. Желание имам също, но чакам приемлива оферта за нужните части. :)

- n1ky
- Двигател:
Re: The green ,low Goofy [Голф 3]
Здравейте! Наложи се и смяна на спирачни маркучи и спирачна течност.Също и на скобите по охладителната система и нов антифриз.
Ето го единия маркуч,другият вече беше монтиран.

Ако всичко върви по план в неделя трябва да се сдобия с едни джантета тип "спици",ще ги монтирам и ще дооправя височината на колата.След това следва издирването на друга броня,а след нея решетка,бленди,GT прагове и оооооще неща.

Ето го единия маркуч,другият вече беше монтиран.

Ако всичко върви по план в неделя трябва да се сдобия с едни джантета тип "спици",ще ги монтирам и ще дооправя височината на колата.След това следва издирването на друга броня,а след нея решетка,бленди,GT прагове и оооооще неща.

- n1ky
- Двигател:
Re: The green ,low Goofy [Голф 3]
Здравейте , колеги! Вчера сутринта колегата ми достави джантите до София. Alessio Monza 15ки ,7J, ET37 с читави гуми. Понеже имаха леки забележки по ръбовете и люпещ се лак,започнах да ги подготвям за боя за новия сезон. Едната е готова ,остават още 3, след това ще бъдат боядисани в сиво,каквито са си оригинално.След като я изтърках я сложиш отзад да видя как ще стои,но не ми хареса така,задницата идва висока и ще сложа по-ниския комплект пружини и всичко си идва на мястото.Нямам търпение да се стопли,да се стопи гадният сняг,за да мога да си сложа ножа ,джантите и другите нещааааа..   

Това е джантата след цялата процедура - сухи шкурки 120,240,420. Преди боята ще бъдат минати и на водно.

Това е джантата след цялата процедура - сухи шкурки 120,240,420. Преди боята ще бъдат минати и на водно.