Golf 4 - Чебурашка стайл [®-line]

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Golf 4 - Чебурашка стайл [®-line]

Мнениеот morfei1 » Съб 28 юли 2012 9:59

Това ми прилича на баласти и като гледам буксата, май точно ще си легне в по малката на моят фар?

Ако фара ми е с външен баласт, дори и с адаптора няма да мога да ги подкарам, без нещата от снимката, нали така :roll: ?

Който може да ме ориентира, моят модел фарове точно от кой модел са... с външен или вътрешен баласт и знае по какво се различават, нека помогне, да знам какво да правя

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Потребителски аватар
mircho82
Автомобил: Golf IV TDI GTI
Двигател: ARL 2001

Мнениеот mircho82 » Съб 28 юли 2012 11:17

Браво, поздравления за фаровете. :bowdown Според мен всички фарове от този тип са с външен баласт който стои в подкалника и е точно това което си показал на снимките. А за реглажа предполагам знаеш, че има и една джиджавка на носача , но предполагам че ще може да се върже и с копченце на таблото. Ако има нещо което те интерсува пиши и ще погледна по моите. :D

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 28 юли 2012 11:21

Noviq model farove tragvat samo s postavqne na tvoita buxa, 6tom ne si uspql da gi podkara6 zna4i sa ot stariq model i 6te ti trqbvat balastite koito si pokazal po-gore :wink:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 28 юли 2012 12:14

Кофти, не ми слагат фарове с лупа от стария модел :( . Подведоха ме, че са с вграден баласт :(

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Мнениеот Luciano » Съб 28 юли 2012 12:21

На пазарааа... :wink:

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Съб 28 юли 2012 12:26

и аз мога да им намеря място митак :)

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 28 юли 2012 12:33

В мануала чета, че номера с реглажа става от копчето което стандартно си управлява обикновените фарове.

Rheostat mod

By default the xenons are designed to work with the auto leveling system on cars that have been factory fitted with xenon headlights. However it is possible to modify the wiring so they can be adjusted manually via the headlight height adjustment wheel on the dash.

This involves cutting two wires internally inside the lights and adding two wires to the adapter loom if you bought it from Kufatec, if you made the loom then the wires are already present. They are highlighted in red in the above wiring instructions.

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Съб 28 юли 2012 12:51

Фаровете са стария модел който мислиш да взимаш или взел,а тези баласти с стойките са за товя модел ,но аз не съм виждал на живо такива и освен балста и буксата не знам за друга разлика и не виждам какъв е проблема да си монтираш щом имаш алтернативен ксенон и да си караш разбира се ако имаш в фаровете машинките за ел. регулиране

В момента и на 2та ми голфа съм с такива (заводско) ,но са от новия модел на единия комплект ми изгоря балсат(запалката) и сложих алтернативен вариант Luxima свети по добре от орогиналните в интерес на истината

Ето новия модел вижда се буксата където се монтира баласта и с крепежните болчета ето и ел. машнката на фара(снимките са от мой доскоро комплект,който вече собственик Колегата Алпин)

По принцип тези балсти се монтират и в Bmw някой модели на Mercedes други VW-та

Изображение

Изображение

Изображение
Това е балста за новия модел

Изображение

Кантарчето на носача по мое мнение държи лупи в зададането положенеи при неравностите на пътя и да няма така неприятниет отбясъци когато се мести купето(фара или който както иска да го разбира)

Последна промяна от MAYKI на Съб 28 юли 2012 12:56, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 28 юли 2012 12:54

Стария ми комплект е Люксима Премиум Н7 и няма как да управлява D2S лампа. Има си алтернативни баласти на Люксима, които са за D2S/D2R лампи.

Начин винаги има, но в крайна сметка зависи за колко пари. То като излезнат на цената на новия модел, какъв е смисъла да дам парите за новия модел, а да имам стария модел фарове :) .

Но нали съм си провенционален мишок дето е стотинкаджия, както ме беше нарекъл преди време..... правя си сметката, кво да правя :lol:

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Съб 28 юли 2012 13:04

morfei1 написа:Стария ми комплект е Люксима Премиум Н7 и няма как да управлява D2S лампа. Има си алтернативни баласти на Люксима, които са за D2S/D2R лампи.

Начин винаги има, но в крайна сметка зависи за колко пари. То като излезнат на цената на новия модел, какъв е смисъла да дам парите за новия модел, а да имам стария модел фарове :) .

Но нали съм си провенционален мишок дето е стотинкаджия, както ме беше нарекъл преди време..... правя си сметката, кво да правя :lol:

А за крушките си прав ,но така съм чувал не съм виждал,че има преходник от балста за Н7/Н3 и т.н. има разбира се китайски преходник кум D2 и т.н.

Последна промяна от MAYKI на Пет 16 ное 2012 0:34, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 28 юли 2012 14:17

ша стане ясно, много скоро :Mr Green Fun

иначе още си чакам подаръчетата.... за миг си помислих, че и фарове искаш да ми подариш, понеже си богат, столичен батка mhihi

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Съб 28 юли 2012 15:13

:)
Поздрави

Последна промяна от MAYKI на Пет 16 ное 2012 0:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 28 юли 2012 16:45

1-во щото не ме кефиш
2-ро щото ми се правиш на много оборотен и пишеш някакви абсолютни простоии на лични
3-ро защото това си е моята тема и аз решавам какво ще си дискутирам в нея. Принципно двулевките сме оперирани от неудобство. Неудобно е да се слагат панталонте през глава, когато ми говориш за пари, няма неудобни въпроси

Ай недей ми говори в темата за безбройните си приятели, голф 4-ки, и екзотични части за тях, защото откакто се мотеш тука не съм видял нито едно от всички, освен празни приказки без никакво покритие. Поредния търгаш си където събира боклуци из Германията и ги подаява за символична сума.

Аре стига толкова сеир :Mr Green Fun !

Потребителски аватар
MAYKI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MAYKI » Съб 28 юли 2012 17:06

:)

Последна промяна от MAYKI на Пет 16 ное 2012 0:35, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 28 юли 2012 19:04

Айде първо да си завършиш образованието, си вземеш дипомката да изкараш 5 лева и да даваш акъл, кое, как, защо. С паричките на баща си не искам да ми се правиш на оборотен. От превъзбудени тинежъри с омъкнати вежди дето ми спамят на лични колко много ги разбират ми е писнало и си поредния. Уникалните си части, на уникални цени, ги предлагаи на кои си искаш ма не и на мен и то за пореден път.

Фарчетата са си в идеално състояние, и понеже много ги разбираш ще те открехна, че се продава оригинален ремонтен комплект щипки на скромната цена от 70лв. Мисля да тегля кредит за да мога да ги оборудвам с един комплект :Mr Green Fun Ще продавам дини цяло лято у Софето на някое кръстовище, за да си покрия месечната вноска :)

Покажи си уникалните стопове на уникална цена бе да ги видим или са поредните мокри сънища, където си сънувал?

Нищо не можеш да приключиш, понеже нищо не си започнал!

Върни се в “Моят Volkswagen”