Golf mk2 project - "Black"

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
mastersound
Автомобил: Vw Golf 3
Двигател: 1.9 TDI 1Z

Re: Golf mk2 project - "Black"

Мнениеот mastersound » Нед 02 мар 2014 17:52

Колега работиш много спретнато подредено и доста майстори ако те видят ще потънат в дън земя ! Всичко с чертежи и т.н направо много ти завиждам едно огромно ЕВАЛА от мене имаш колега .. :) Голфа си е паднал на "пъпа" с такъв собственик ;)

Потребителски аватар
Rumbata_1
Автомобил: Golf mk2 1.8 RP
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Пон 03 мар 2014 0:02

Благодаря колега, но колата не е нещо чак кой знае колко особено. И все пак подобни коментари ме ентусиазират още повече и ме карат да работя с още по-голям мерак. Това е един от доста бавно развиващите се проекти поради куп причини, но се надявам някои от нещата, които правя да са полезни като информация и на други хора от форума :beer

И да не е без хич пускам една снимчица от "старите ленти"

Изображение

Explode12
Автомобил: MK2
Двигател: RP

Мнениеот Explode12 » Пон 03 мар 2014 9:39

Предната броня няма ли някви щипки от долу да не седи така отворена?

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Пон 03 мар 2014 9:53

Това е снимка от преди 4 години... Най-първата ми работа като взех колата беше да откача бронята и да я наместя във водачите. Пуснах снимката ей така да не е празен коментар :th_up На 5-та страница можеш да срещнеш по-актуална снимка на бронята и то в НЕ-наместен, а просто леко прикрепен вариант да видиш колко се прибира до калника в долната си част, но по принцип предната броня с тези вежди не може да се прибере толкова и да прилича на задната!

Последна промяна от Rumbata_1 на Нед 23 мар 2014 9:44, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
10 Cent
Автомобил: Polo 9N 1.4 TDI
Двигател: AMF 75hp

Мнениеот 10 Cent » Пон 03 мар 2014 17:54

Евала колега. С много мерак се грижиш за голфчето и затова ти пожелавам никога да не те предава :)

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Нед 23 мар 2014 9:55

Малко "арт" :cool Няма само чаркове да снимаме я...

Изображение

Колеги, покрай замяната на барабаните с дискове реших да си сменя и спирачните тръбички, че бяха в плашещо състояние, а и имах една спукана... Отделно нямаше как да сваля барабаните без да отрежа тръбичките около щуцерите. Всичко беше спекло с годините и гайките, дори и със ключета за спирачки се замазаха, а и така или иначе бях решил да ги разкарам. Та големият ми въпрос е къде мога да намеря метални тръбички, че съм в леко задънена улица - обиколих половината град и ми дават само медни или ме пращат по автоморгите (да бе да, как пък не - 25 годишни тръбички да слагам, дето може да са по-зле и от моите...). Медните тръбички са ми като най-краен вариант, защото медта с времето се разширява и е възможно и да се счупи/спука някъде. Поне лично съм доста скептично настроен :no Иначе вчера свалих тръбичките до задният мост, средното и крайното гърне и едната термо кора над средното гърне, за да се отвори достъп и до тръбичката за дясното колело, която беше спукана. Вече и накрайникът на гърнето е монтиран, както и доста други неща, но само тези спирачни тръбички и маркучи ме спират, отделно някой идиот е "заобиколил" кантара на задният мост директно със спирачни маркучи от тръбичка към тръбичка и с годините кантара е заминал на кино от корозия. :newsm66 Та, въпросът ми е къде във Варна могат да се намерят метални тръбички или дали някой знае от морга - да речем от някой по-нов автомобил дали има някаква заменяемост на частите, че много не обичам преправени истории :gruebel

Потребителски аватар
Glove
Автомобил: VW Golf MK2 GTI
Двигател: AUM

Мнениеот Glove » Нед 23 мар 2014 12:00

Здрасти колега, преди години можеше да се намери по магазините за руски авто части, имаше ги на метър прави и на кангал. Другото което може да се провери е, но не съм сигурен, тръбичките за метанови инсталации на коли. Мисля че те ползваха различни от медните, но не си спомниям алуминии или желязни.

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Нед 23 мар 2014 17:17

Това, което намирам по малките магазинчета, а и по магазините за руски автомобили са само медни тръбички и като им кажа че търся метални и ме гледат както аз гледам чук без дръжка - ТЪПО... :mhihi
Ще поразпитам още насам-натам, така или иначе не бързам колата. Пуснал съм запитване и в тази фирма - http://www.pape-bg.com/products.php?cname=%D2%F0%FA%E1%E0+%F1%EF%E8%F0%E0%F7%ED%E0&cid=12 , както се вижда от линк-а предлагат различни тръбички за спирачки. Надявам се скоро да отговорят. Хем ще видим и разликата между трите, най-горните, тръбички и евентуално на линеен метър колко излизат. То както ги виждам около 10-тина метра ще заминат, че ако не и повече - две тръби до задният мост, две тръбички до ляво и дясно предно колело и още 2 тръбички отзад на моста... Маркучите хич не ги слагам, а сигурно ще се наложи да купувам и нов или втора употреба кантар.. Още ме е яд от гледката, на която вчера се натъкнах като свалях тръбичките до моста... :no Дори и на части да взема тръбичките и щуцерите има от къде да намеря машинка и да си направя лещите... Междувременно издирвам някой колега, за предпочитане от Варна, който да продава спирачна помпа 22мм, както и следните щипки за задният мост:

Изображение

Потребителски аватар
ivchoto
Автомобил: SUBARU OUTBACK
Двигател: 2000

Мнениеот ivchoto » Нед 23 мар 2014 20:19

Имам от Б3-та спирачни тръбички ако ги искаш "подарък".Имам и серво със спирачна помпа,но не помня дали е 22мм,утре ще погледна и него "подарък".Ако ги искаш естествено. :beer

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Сря 26 мар 2014 15:26

Днес е добър ден за "Българската демокрация", както е лафа:

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

12м метална тръбичка с полиамидно покритие и 16 гайки с външна резба 10x1.0 за смешни пари, спрямо медни такива тръбички... До петък ще е хубаво ако намеря и конусна дъска за правене на тръбички и през уикенда да ги мятам, че много утече пак работата :newsm66 Междувременно все още се търси спирачна помпа 22-милиметрова и евентуално ако някой има запазен кантар, ако не ще търся нов сигурно, а може на първо време и пак така както си беше само с маркучи...

И една High - teck преса за пружинките на апаратите :mhihi

Изображение

Само срещу 14 лева и 40 стотинки ама от старите...

Изображение

Тук пък стругар ми направи ограничителните пръстени/втулки за палците на спирачните апарати, които също държат и пружинката... Такава част отделно от апарата не се продава или поне аз не намерих из магазините за авточасти:

Изображение

Тука го играя "тръбогип" :mhihi

Изображение

Изображение

Изцяло в творчески безпорядък както винаги..

А на тези снимки, макар и с лошо, телефонно, качество може да се види готовият комплект тръбички, с които съм подменил всичко от спирачната помпа до задните колелета, като на предницата по-натам ще се прави ъпгрейд с по-големи спирачки (280мм) и тогава ще сменя тръбите и отпред. Ако на някой му е интересно мога да направя 2-3 снимки покрай развалцовката на тръбите, но в нета има доста снимки, а и клипчета, от които се добива добра представа за начина на работа с тази т.нар. "конусна дъска".

Изображение

Изображение

Една снимчица и на кантара, който взех от колегата ogi.73 и съм много доволен като цяло. Ако търсите втора ръка такъв кантар може да вземете от пасат или от друг голф, като отворите за спирачните тръби трябва да са 4 на брой. Поне при голфа до задният мост стигат 2 тръби от спирачната помпа.

Изображение

Ето и една схемичка, как точно трябва да бъдат свързани тръбичките и как се монтира кантара на задният мост:

Изображение

Нови жила и маркучи "и те тава е"

Изображение

Както споменах по-горе ще има ъпгрейд на 280мм и отпред скоро време, благодарение на колегата dessident

Изображение

Изображение

Изображение

Диагнозата е ясна - колата ще спира, но по-натам. Първо ще ги рециклирам както направих и със спирачните апарати отзад :smile

Последна промяна от Rumbata_1 на Пет 15 авг 2014 10:29, променено общо 5 пъти.

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Сря 26 мар 2014 21:56

Колега, не знам как са ти спирачките сега без кантар, но горещо те съветвам да не го пренебрегваш :mhihi

Потребителски аватар
PeshoVW
Автомобил: VW Golf II
Двигател: EZ
Контакти:

Мнениеот PeshoVW » Нед 30 мар 2014 8:36

Какво става колега, защо така искаш да заключиш темата. Мисля на всички ни е интересна работата по-колата и начина по-който я свършваш. :rolleyes

Потребителски аватар
Rumbata_1
Двигател:

Мнениеот Rumbata_1 » Пет 15 авг 2014 8:54

Имаше "малък" застой по темата, но не и по колата :mhihi

Малко car care :arrow

Започвам с измиването на двигателния отсек с обезмаслителя, който бях показал по-рано:

Изображение

Държа да отбележа, че този препарат се оказа доста агресивен и е хубаво да избягвате да пръскате с него по незащитени алуминиеви детайли. Не съм забелязал да има проблем с уплътненията. Желателно е да се разреди с вода поне 1:1. Аз лично пръсках с пулверизатор, но ако Ви остане препарат в пулверизатора по-добре го върнете в оригиналната опаковка, защото разяжда пластмасата и после може да направи големи мизерии в зависимост от това къде е оставен. А като работите с водоструйката имайте едно на ум и не пръскайте продължително време над нивото на свещите, защото може да влезе вода и после да имате проблем с паленето. Крайният резултат не е върха на сладоледа, но сега е малко по-приятно за окото като се отвори капака.

Продължавам с една пастичка за връщане на блясъка по бордовете:

Изображение

Изображение

Някакви дреболии за под седалката... :mhihi

Изображение

Изображение

На скоро обухме голфи и с нови патъци - Bridgestone Potenza RE002 195/50/15. За сега още не мога да дам кой знае какви впечатления за самата гума, защото са на има-няма 300 километра. Возията стана малко по-мека. Хубавото е, че имат протектор за борда на джантите, което на скоро ги спаси от едно по-близко паркиране до бордюр.

Изображение

Изображение

Сдобих се и с едно Thule за тавана, както се вижда от снимките. Универсално, но става за голфа. По-натам ще търся оригинално със заключващ механизъм, но на първо време това е добре.

Сега да пусна и някоя друга снимчица на колата, да не каже някой, че само се ремонтира и не се кара..

Изображение

:Mr Green Fun

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Пет 15 авг 2014 18:18

Супер е голфа,перфектен е отвсякъде.
Румба,нещо за окачване мислил ли си?

Потребителски аватар
dr.atom
Автомобил: Golf MK2 GTI
Двигател: KR 1990

Мнениеот dr.atom » Съб 16 авг 2014 0:25

Сега виждам темата и нямам думи.Много професионална работа с внимание към всеки деайл!Поздравления за страхотната кола,на пръсти се броят такива!
Поздрави

Върни се в “Моят Volkswagen”