Golf mk1 Cabriolet

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Golf mk1 Cabriolet

Мнениеот Gigabyte » Вто 31 май 2011 21:10

Да представя и моята кола :) Имам я от няколко месеца ,колата е 1993година от последните бройки ,води се Classic изпълнение ,който включва: различна от обикновенните единички тапицерия ,борд.компютър(MFA),електрически гюрук ,HVAC системата за парното(много голяма грешка на VW) ,15ки лети джанти модел Estoril ,GTI окачване и GTI спирачки(на 239мм вентилирани и барабани отзад) ,стабилизиращи щанги като на GTI и хидравлика. Няколко снимки от първия и ден при мен: :)

Чакаща пред КАТ с по-гоелмия и зелен батко :mrgreen:

Изображение

Вече на излзане от Враца-та :JC_boogie:

Изображение

И същата вечер решени на 10градуса да се гъзареем малко :banana

Изображение

И от това изкарване имаше сигурно 1 месец ,в който си стоя мирно и на топло в гаража. За този един месец закупих повечето консумативи които трябва да сменям като се постопли(ремък,ролка ,филтри и масло - взех Mobil 10w40).

В един отново студен ноемвриийски месец решихме да изкараме Голфи с Дидо ,като това беше и повод да почистиме с него дебитомера и дросела(има лоши спомени той от тая операция). Чистихме го с спрей за чистене на карбуратори и Shell Start Gas и се усети веднага ефект. Беше се наслоило доста масло по клапата ,маркучите и дебитомера. Малко изчезна замислянето при подаване на газта.

След това колата отново престоя в гаража около 1 месец ,като замислях ъпгрейд на аудиото в кабриото. Като го купих имаше неработещ плеър Tevion и оригиналните mid-ове heavy metal zork Сложих старият ми плеър от Jetta-та Pioneer DEH30MP ,който свири много доволно:

Изображение

Свиреше приятно с mid-овете ,но винаги може още. След коледа направихме един лек trip отново с didoriginal до Лом. От там се върнахме със усилвател Hi-Fonics Centurion X - 1x320w на 4ома ,Pioneer D257D2 и захранващи кабели 8квадрата.

Изображение

Mислех да оставя сглабането и правенето на кутяи за пролет ,но още след 2дена откакто ги взех ,един приятел(Сашко) почна да ме навива да я правим и така навръх нова година бяхме готови с касата ,кабелите прекарани и свиреше яката в кабриото :bp: В началото на януари я тапицирахме също с филц за колони и стана перфектна.

Също за предна линия избрах Hertz DT16:

Изображение

Също реших да затъмня с тъмно фолио предните и страничните мигачи.Предните станаха добре ,но на страничните малко се изложих ,но ме задоволява за сега :) Също за тва време си прекарах и aux кабел за телефона от СД-то :) Откакто взех колата имах проблеми с оборотите на студен двигател. Всеки който питах все различно ми казваше. Поръчах си стъпково моторче от G60 от форума и го смених с моето и изненада - колата почна да държи перфектни оброоти дори и студена. Сега се чудя какви свещи да избера ,за да сменя сегашните ,че не ми харесва работата на мотора и като ,че ли не доизгаря бензина добре. Ето някои снимки на колата до сега :)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

След това понаправих някои неща по външния и вътрешния вид на колата:

1.Купих си лайстни за всички панели (хромовите) ,както и сложих хромовите подложки на дръжките(да са в тон) 2.Накрайник за задното гърне 3.Оправихме задния капак ,предния капак(отвътре беше кипело и беше много зле ),задните вежди(имаше точки от камъчета) и ги боядисаха. 4.Цялостно пастиране на цялата кола 5.Направих си кори за багажника ,тапицирах си ги и лека циганийка за осветление :)) Ето някои снимки:

Изображение Изображение Изображение Изображение Изображение
След това дойде и реда на събора в Крушун. Mного приятно си прекарахме ,времето беше тотално с нас(тен хванах ,глава ме болеше от слънце :laugh1: ). Бях с много смесени чувства като тръгнах и в Оряхово валеше ,но към Плевен слънцето зарадва очите ми и веднага имаше roof down из ПлИевен ,където се чакахме да пътуваме с плевенската група :gamer4: Нямаше по-мръсна кола при тях от моята :lol:

Изображение

От там газ към Крушуна ,едвам намерихме място на поляната (мнооого коли имаше тази година ,догодина не ми се мисли :) ). По пътя видях преди поляната една чешмичка и газ натам да мием ,добре че едни коли ни услужиха с няколко шишета и Краси с оранжевата единичка с кърпа за подсушаване за което благодаря! Измихме ,обикаляхме поляните ,колите ,ходихме до водопада и привечер се подредихме останалите 4 единички за награждаване. Много се зарадвах ,че някой уважава труда ми и получава признание за всичко което съм правил по колата. Взех 2ро място ,на Иво бялата единичка 1во :) Ето някои снимки от награждаването и след това:

Изображение
Изображение
Изображение

Изображение

Да добавя и някои дребни нещица свършени от мен:

1.Оправих си вратите ,сега се затварят като хладилник :))
2.Почистих колектора и маркучите на всмукателя ,както и дросела много старателно.
3.Изведох маслените пари в околната среда и вече не трябва да се цапат маркучите.
4.Сложих компютър от PF 107 кончета, след като изгорих един от PB :twisted: scare .
5.Сложих си джантите от мк3-ката ,15" Mille Miglia 7J Et35

Кабриото обра точките и по баловете :JC_boogie: Карахме един приятел на бал :) Ето някоя снимка от вчера :

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
и моя милост:
Изображение

Двете палатки мк1 & mk3:

Изображение

След това дойде и ред на нови джанти ,защото петолъчките са за по-модерна кола според мен и не тичат на мк1-то. Бартеросах ги с един пич от форума. Марката им е MiM ,реплика на BBS са ,15ки 7J Et38. Сложих им 5мм фланци закупени от колегата dinkonikolaev . Ето вече монтираните джанти :)

Изображение
Изображение
Изображение

Мисля да им направя емблемите на капачките като на BBS-ите ,защото така не мога да ги възприема :Mr Green Fun
Скромно от мен ,това е за сега :) :да:

Последна промяна от Gigabyte на Чет 17 яну 2013 16:06, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
vackooo
Автомобил:
Двигател: 1.8 20VT AEB

Re: MK1 Cabriolet>

Мнениеот vackooo » Вто 31 май 2011 21:18

Пич притежаваш съкровище пази си го :!: :!:

Потребителски аватар
pavkomk2
Автомобил: Jetta mk2
Двигател: 112 PB -- 139 KR

Мнениеот pavkomk2 » Вто 31 май 2011 23:16

Колата е страхотна, а на живо още повече.. :) Успех занапред :да:

Потребителски аватар
dinkonikolaev
Автомобил: VW Golf 2 GTI Golf 3 Variant
Двигател: PF AAM

Мнениеот dinkonikolaev » Сря 01 юни 2011 2:25

Хехее от кога я чакам тая тема :) Браво много добре се получава чакаме още развитие :)

ОФФ:радвам се че фланците са ти свършили работа :) джантите доста и ходят :P

Потребителски аватар
TGM
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот TGM » Сря 01 юни 2011 11:43

Реши се най-после да пуснеш тема а :mrgreen: Страхотно е кабриото много безаварийни километри ти пожелавам!
ПП: и шофьорския да го вземеш без грешка :!:

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 01 юни 2011 11:57

Супер е колата, видяхме я на Крушуна! Определено си я пази и развивай колега! :beer

Потребителски аватар
hidalgo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот hidalgo » Сря 01 юни 2011 12:48

vackooo написа:Пич притежаваш съкровище пази си го :!: :!:

Феноменален. scare Голфа е един път. :bowdown :bowdown :bowdown

Потребителски аватар
D1D00
Автомобил: Volkswagen Golf GT
Двигател: ABD 1994

Мнениеот D1D00 » Сря 01 юни 2011 12:52

Голфчето наистина е много готино, поддържано и запазено, респект за това :да: Не се срещат много вече такива единички по улиците... В малките колички има много потенциал стига да са добре поддържани mhihi За маслото си оцелил марката, защото наистина е добро, карам с такова Mobil 10W40 вече 3 смени и двигателя мърка с него, какво по добро от това за 21 годишна кола :wink:

Потребителски аватар
tupalka
Автомобил: Passat B6
Двигател: BMR

Мнениеот tupalka » Сря 01 юни 2011 19:02

Страхотна количка, ако измислиш и едни 9жи джанти да се разкрачи малко, направо ще избиеш рибата!!! :bowdown

Потребителски аватар
bandidko1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bandidko1 » Сря 01 юни 2011 20:37

Отличен екземпляр, много добра стойка ... мога само да ти пожелая само напред :да:

Потребителски аватар
skary9
Автомобил: Vw MK3
Двигател:

Мнениеот skary9 » Чет 02 юни 2011 1:46

Крайно време беше да пуснеш тема и тук :)
Колата е убиец, давай напред :да:

Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Мнениеот Gigabyte » Вто 12 юли 2011 18:04

Както бях писал в техническия ,голфа изведнъж протече яко бензин отдолу. От единия маркуч на бензиновия филтър яко течеше бензин. Реших да сменя всички маркучи отдолу и скобите с нови :)

Изображение
Изображение

И една снимка от днес:

Изображение

Потребителски аватар
PabloEscobar
Автомобил: BMW E91
Двигател: M57D30O2

Мнениеот PabloEscobar » Вто 12 юли 2011 18:32

:bowdown

BatNas-VR6
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот BatNas-VR6 » Вто 12 юли 2011 18:46

Голфа е убиец :bowdown :да:

Потребителски аватар
zzzzzzz
Автомобил: Golf Mk3
Двигател: ADD

Мнениеот zzzzzzz » Вто 12 юли 2011 20:21

Страааашен. Ако имах пари щях да зарежа 3-ката и да си взема 1-ка...Внимавай как мислиш да го "тунинговаш", щото като гледам освен от джанти от друго няма нужда. Евентуално възтановяване на купе, тапицерия, гюрук, табло, сва онва и т.н. :wink: Иначе всичко друго си ти е бомба!

Върни се в “Моят Volkswagen”