Бях споменавал на niksi, че искам да се сдобия с кожен салон и климатроник за моята Б3-ка. Един хубав ден той ми звънна и ме попита дали все още имам подобно желание - аз потвърдих. Оказа се, че негов съсед е оженил едно Г60 и го продава на части. Веднага се амбицирах и отидох при него да го разпитам. Идея си нямах как вървят цените на тези части, затова се посъветвах с него преди да отида да видя колата. Взех номера на собственика, обадих се и си уговорихме среща. Когато пристигнах на мястото заварих Дзверо в този му вид:

Както се вижда от снимките, ударът не ми изглеждаше прекалено силен и непоправим. Коженият салон беше много запазен, климатроника работещ, имаше всички екстри за модела, без най-големите глезотии, като например подгряване на седалките. Та го попитах колко пара ще поиска за цялата кола. Цената, която обяви не беше много по-голяма от сумата, за която ме подготви niksi само за салона и климатроника, така че си стиснахме ръцете. Колата стигна до niksi, където бе проверен двигателя, компресора и като цяло състоянието на автомобила, той ме увери, че си струва да бъде поправен. Поседя известно време при него като междувременно вече беше с нов интеркулер, след което с репатрак бе откаран при уж познат тенекиджия. Ето там започна и голямото приключение... След около 5 месеца чакане и ежедневно ходене до сервиза и телефонен тероризъм, колата достигна следното състояние:

Както се вижда, вече беше паднал сняг, та взех в двора на сервиза, да се уверя и за работещото синхро.

Междувременно, първата маска, която бях купил й били счупени ушите и не ставала. Купих чисто нова, тя пък била виетнамска и също не ставала за нищо, та най-накрая открих при италианеца оригиналдЪ като нова. С броните също имах приключения, но виетнамската някак си стана... Купона беше пълен. Тенекиджията се разболя, лежа в болница, после с кръста го закъса и разгеле след около месец дойде време за боя:

Е, след няма и седмица най-накрая си взех звяра. Бях му купил 4 чисто нови зимни гуми и от тенекиджията, отидох директно при гумаджията. Обух го, купих му касетофонче, което на следващият ден монтирахме и така и го подкарах:

Голям кеф беше по снега. Една буца лед от камион реши че е точно сега момента да се отлепи и да падне пред мен, та и новата броня понесе доста поражение, но слава Богу нямаше други щети. Дойде и края на зимата. Снега се стопи и се отвориха красивите софийски кратерчета. Колата отиде на цялостно почистване, пране на мокет и таван, освежаване на коженият салон и пастиране. Грейна отвсякъде. Е нещеш ли едно кратерче ме изненада излизайки изпод един Голф 2-ка и една от хубавите ми зимни гуми на няма и 2000 км. замина. Има си балон, изкривих джанта... Чудесно беше... Вече се бях сдобил и с нови джанти 16-ки, които веднага след закупуването им, отидоха на пясъкоструй и прахово боядисване. Реших да купя 4 нови летни гуми за 16-ките, пък балонестата зимна и джантата да ги оправям преди новият зимен сезон. Е така и стана:

Към новите джанти имаше нови болтове, втулки и т.н. премеждия...

Следва продължение...