The black MK IV

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
p.kolev
Автомобил:
Двигател:

The black MK IV

Мнениеот p.kolev » Съб 25 авг 2012 10:44

Здравейте колеги. Най-накрая се наканих и аз да пусна тема за автомобила, с който се сдобих още преди около година - а именно Golf 4 TDI помпа-дюза с код на двигателя ASZ, година на производство 2003. Колата беше на наши познати и още, когато бях в 11 клас имах честта един ден да я покарам. Страшно много ми хареса съотношението на разход на гориво и вървене(ускорение). След дълги кандардисвания успях да убедя собственика да ми я продаде :D А ето го и голфа в първоначалния му вид
Изображение

Критериите, по които търсих такъв голф бяха, да има задължително климатроник, борд компютър и 4/5 врати. Този отговаряше на всички мои изисквания. Естествено и стандартните за голф екстри като ABS,ASR, 4 airbag-a,ел стъкла и огледала,плитко рекаро(за жалост без потгрев). Имаше тук-там външни забележки.Задната броня беше леко натисната и боята се беше понапукала, но колата я взех с каско и тази щета не беше заведена и от застрахователната фирма ми я изплатиха. Естествено бронята беше оправена веднага. Колкото до мотора, километража, когато я купих, показваше 67 ххх километра. Със сигурност е бил въртян(според мен де), но до сега нямам никакви оплаквания по него. Когато я взех смених всички консумативи(ремъци,ролки,филтри,масло,антифирз и т.н.). Колата беше със затъмени задни прозорци, предните също бяха леко затъмни с форлио. Няколко пъти имах проблеми с управниците на реда на излизане от София, искаха да ме спират от движение, но се разбрахме по някакъв начин. Също така отпред и отзад е с оригинални черни емблеми, които си пасват идеално с цвета на колата. Оригиналните джанти 16" също са боядисани в цвета на колата. Забравих да спомена, че колата е с алуминиев интериор. Ето още няколко снимки от една слъчева варненска фотосесия :D
Изображение
Изображение

Ето и един хубав градски разход в неделна утрин обаче mhihi
Изображение

Последна промяна от p.kolev на Съб 25 авг 2012 16:13, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
p.kolev
Автомобил:
Двигател:

Re: The black MK IV

Мнениеот p.kolev » Съб 25 авг 2012 10:55

Предните дискове и накладки бяха за смяна.Дисковете имаха ръб и мисля, че бяха леко криви. И не след дълго време колата се сдоби с Brembo Max 288mm дискове и накладки ATE. Разлика в спирането ведната открих, особено при по-продължително спиране с по-голяма скорост. За сега съм доволен от дисковете,въпреки многото оплаквания от клиенти, че се кривяли. За сега да чукам на дърво моите са ок, надявам се и за напред да е така. Ето и една снимка: Изображение

Когато купих колата, нямаше зимни гуми. На мен ми се налага да пътувам до по-отдалечени места от Варна, където има доста сняг през зимата и не можех да рискувам да карам с летни гуми. За това се сдобих с 4 чисто нови 16" BF Goodrich Winter G с размер 205/55/16. Ето и една снимка, която може да ви поразхлади в горещите летни дни :D
Изображение

И така зимата си отмина и трябваше да се купуват нови летни гуми. Нещо не ми се караше отново с тези 16ки. Оставих ги тях за зимни и голфи се сдоби с 17" BBS с гуми 225/45/17 Continental Sportcontact. С тях визията доста се промени и така колата ми харесва повече. Естествено и поведението в завои е съвсем различно.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
onazi
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9 TDI

Мнениеот onazi » Съб 25 авг 2012 11:04

Охо, ново попълнение и то хубаво!

Последна промяна от onazi на Съб 25 авг 2012 11:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
p.kolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p.kolev » Съб 25 авг 2012 11:07

Доста съм си мислил, дали да сменя окачването, но мисля, че така колата не изглежда съвсем висока. А и неискам да е непроходима, защото всички знаете какви са ни пътищата и не мисля да я съсипвам. За това за сега остава на това положение.
Още от няколко години съм запален аудио маник и особено в SPL-a. За това нямаше как да оставя колата с оригиналното аудио.
Накратко за компонентите:
Плеър: Pioneer Deh-p88rs: http://www.onlinetrading.bg/product/pio ... i-end.html
Предна линия: за момента остава оригиналната вързана към плеъра :(
Subwoofer: Emphaser X4 SPL: http://www.amazon.de/dp/B000LP6HCY/ref= ... 2_503899c0
Усилвятел за суб-а: Emphaser 13000SPl
Battery: Ground Zero GZBP12-2500: http://www.ground-zero-audio.com/de/pro ... 22500.html
Захранващ кабел: Sinuslive B50-4м http://imageshack.us/photo/my-images/440/p1040581g.jpg/
Сигнален кабел: Velleman със позлатени накрайници - прекарах направо 2, с намерение другия да е за бъдещия усилвател за предна линия http://imageshack.us/photo/my-images/828/p1040510i.jpg/
Кондензатор: Rodek 40F с волтметър и амперметър http://www.xxlaudio.de/auto-hifi/stromv ... tt/a-1581/
Плюсова клема с бушон на Connection: http://130.com.ua/uk/product/battery-cl ... voltmeter/

Тази година колата посети 2 аудио събора - единия в Бистрица, а другия Tuning Show 2012 в Интер Експо център София. В бистрица станах 2ри с резултат 143.6 дб на 32хз, а в София станах първи в клас Experienced.
Изображение

Изображение

Последна промяна от p.kolev на Съб 25 авг 2012 11:28, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
p.kolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p.kolev » Съб 25 авг 2012 11:10

Изображение

Изображение

Ето и два клипа, за да добиете бегла представа :D scare
https://www.youtube.com/watch?v=JQAx3zU ... ata_player

http://www.youtube.com/watch?v=GBCiTO3m ... r_embedded

Потребителски аватар
p.kolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p.kolev » Съб 25 авг 2012 11:20

Също така предните врати бяха изолирани с шумоизолация STP. За жалост, средствата стигнаха само за предните врати, но обезателно цялата кола ще бъде обесшумена. Разлика веднага се усети - предните врати свирнаха доста по-добре, а и шума при пътуване понамаля значително. Това ме стимулира да изолирам цялата кола, но ще видим кога ще дойде и този ден. Ето снимки преди и след изолацията :)

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Съб 25 авг 2012 14:40

Това с изолацията звучи доста зарибяващо. Хубави джанти.

Успех за напред :да: !

Потребителски аватар
p.kolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p.kolev » Съб 25 авг 2012 15:54

Morfei, благодаря, има още доста неща по колата, които съм намислил да правя. Първото мисля да е трилъчев волан, защото този супер много ме дразни вече. Някой колега ако продава с airbag да пише. А също така и челен интеркулер, че в тея жеги оригиналния нещо идва малък mhihi :)

Потребителски аватар
TedoM
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот TedoM » Съб 25 авг 2012 16:13

Много хубаво голфче колега, да ти е живо и здраво и много безаварийки снего ;) Само защо си го крил толкова време ме интересува :beat_butt2

Потребителски аватар
p.kolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p.kolev » Съб 25 авг 2012 16:35

Ами все нямах време да седна да напиша тема и да кача снимки, а и все пак трябваше да има някакво развитие по колата... Иначе сега голфчето си спи в гаража, защото съм в чужбина за няколко месеца, защото проекта гълта доста средства и няма как, но като се прибера ще наваксам :)

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Мнениеот К.Одаджийски » Нед 26 авг 2012 7:28

Бе как устискват тия стъкла да се не счупят, егати баса :bowdown

Потребителски аватар
p.kolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p.kolev » Нед 26 авг 2012 10:43

Ами държат се, имах притеснение за предния, но все-още се държи. Зимата, когато е студено, няма да смея да пускам така, защото в студа 100% ще замине :D

Потребителски аватар
p.kolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p.kolev » Нед 02 сеп 2012 15:44

Изображение

Потребителски аватар
p.kolev
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот p.kolev » Вто 02 окт 2012 10:48

Малко раздвижване по темата: преди 2-3 дена се прибрах от чужбина и смених всички филтри и маслото. Сложих въздушен K&N. Също така има и лека промяна по визията - вече е с черни фарове.
Изображение

Изображение

Потребителски аватар
wassilzaza
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wassilzaza » Вто 02 окт 2012 12:08

Фаровете са станали супер, браво! Аз чак сега виждам темата :да: Успех за напред да става все по-хубава колата и много безаварийни километри :)

Върни се в “Моят Volkswagen”