Много време се чудих дали да пусна тема за моето старо Поло и накрая се престраших

История:
След 4 броя VW Derby в семейството накрая и аз се качих на VW. Полото е в мен от вече 3 години. За този период съм сменил и променил много неща по него. Като всеки потребител на космодиск

Колата е 1985 година HZ мотор и беше в що годе добро състояние, но на прибиране от Крушуна тази година ми изби гарнитурата на главата (окончателно), та започнах леко по леко да я разглобявам с цел подмяна на мотора. Доста време се чудих дали да е този или друг или въобще дали цялата кола да не замие към някой пункт, но в крайна сметка реших, че ще я оправя. Проекта за сега върви бавно, но капка по капка нещата се случват. Свалих цялата предница и започнах да чегъртам от ръжди и боклуци всяко болтче. Голяма част от нещата вече са изчистени и грундирани, което ще се види по- долу в снимките. Междувременно ми изпадна едно друго поло и средствата за закупуването му ме върнаха малко назад, но то е така да се каже само "за возене".

Основната идея за сега е да търся по- голям мотор, който живот и здраве ще монтирам на пролет, а до тогава ще споделям как върви реставрацията на някой от нещата и съответно подмяната им. Ще съм благодарен на съвети от ваша страна в трудностите, които срещам по време на разглабянето и подмяната на частите.
На снимките по- долу колата изглежда доста добре за своите 27 години, но всъшност има доста неща за правене, които не се виждат. Пример са задната врата, трябва да се подменят двете странични, спирачки отзад няма (или поне не работещи)и още куп дребни пипкави глупости с които мисля да Ви занимая в тази тема. Ще започна с изваждането на мотора от коша, за да бъде отремонтиран и съответно да подменя спирачната помпа, кормилната рейка с накрайниците и да изкърпя и боядисам наоколо. За сега нямам намерение да променям цвета на колата, но някой ден мисля да бъде или светло син металик или оранжев перлен металик. И двата цвята съм ги откраднал

Искам и да изкажа специални благодарности към колегата Hary_ , който ми предостави безвъзмездно голяма част от нещата необходими за този проект и за това, че неуморно участва в него