VW POLO MK2 реставрация

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
OZZY_
Автомобил:
Двигател:

VW POLO MK2 реставрация

Мнениеот OZZY_ » Сря 26 сеп 2012 17:44

Здравейте !
Много време се чудих дали да пусна тема за моето старо Поло и накрая се престраших :D

История:
След 4 броя VW Derby в семейството накрая и аз се качих на VW. Полото е в мен от вече 3 години. За този период съм сменил и променил много неща по него. Като всеки потребител на космодиск :lol: и аз бях скептично настроен когато го взех (полото), но в последствие се оказа, че тази кола е учудващо запазена и здрава. След 3 месеца каране реших да подменя салона, защото старите седалки буквално се разпадаха и цялата кола беше в конци и дунапрен. Тази елементарна процедура ми драсна клечката и от там отремонтирах почти цялата предница, която до този момент беше напълно оригинална без единия кормилен накрайник. Изнамерих решетка с халогени, нова филтърна кутия, джанти от Polo GT (само 3 но все пак нещо), греди за багажника, промених осветлението на таблото като го замених с диодно такова, взех още едни гуми с алуминиеви джанти и така колата стана на практика проект. Постоянно излизаше някоя идея за промяна на нещо дребно, но все дреболии.

Колата е 1985 година HZ мотор и беше в що годе добро състояние, но на прибиране от Крушуна тази година ми изби гарнитурата на главата (окончателно), та започнах леко по леко да я разглобявам с цел подмяна на мотора. Доста време се чудих дали да е този или друг или въобще дали цялата кола да не замие към някой пункт, но в крайна сметка реших, че ще я оправя. Проекта за сега върви бавно, но капка по капка нещата се случват. Свалих цялата предница и започнах да чегъртам от ръжди и боклуци всяко болтче. Голяма част от нещата вече са изчистени и грундирани, което ще се види по- долу в снимките. Междувременно ми изпадна едно друго поло и средствата за закупуването му ме върнаха малко назад, но то е така да се каже само "за возене". :)

Основната идея за сега е да търся по- голям мотор, който живот и здраве ще монтирам на пролет, а до тогава ще споделям как върви реставрацията на някой от нещата и съответно подмяната им. Ще съм благодарен на съвети от ваша страна в трудностите, които срещам по време на разглабянето и подмяната на частите.

На снимките по- долу колата изглежда доста добре за своите 27 години, но всъшност има доста неща за правене, които не се виждат. Пример са задната врата, трябва да се подменят двете странични, спирачки отзад няма (или поне не работещи)и още куп дребни пипкави глупости с които мисля да Ви занимая в тази тема. Ще започна с изваждането на мотора от коша, за да бъде отремонтиран и съответно да подменя спирачната помпа, кормилната рейка с накрайниците и да изкърпя и боядисам наоколо. За сега нямам намерение да променям цвета на колата, но някой ден мисля да бъде или светло син металик или оранжев перлен металик. И двата цвята съм ги откраднал :oops: от форумни автомобили.

Искам и да изкажа специални благодарности към колегата Hary_ , който ми предостави безвъзмездно голяма част от нещата необходими за този проект и за това, че неуморно участва в него :beer
Прикачени файлове
IMG_5474.JPG
IMG_5384.JPG
Крушуна 2012
IMG_5045.JPG
IMG_4312.JPG

Последна промяна от OZZY_ на Сря 26 сеп 2012 19:41, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
OZZY_
Автомобил:
Двигател:

Re: VW POLO MK2 реставрация

Мнениеот OZZY_ » Сря 26 сеп 2012 17:48

... вече в процес на ремонт и разглобяване
Прикачени файлове
Снимка0851.jpg
Снимка0705.jpg
Вече в процес на ремонт
Снимка0657.jpg
Мисля това да са джантите в края на проекта (тези отзад)
Снимка0179.jpg
IMG_5515.JPG
HZ 1050

Потребителски аватар
OZZY_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OZZY_ » Сря 26 сеп 2012 18:10

Нещата са на този етап :)
Прикачени файлове
IMG_7299.JPG
Двете гадини дет ми ядат заплатата :D
IMG_7291.JPG
IMG_7292.JPG
IMG_7295.JPG
Моторетката е готова за вадене... само трябва да измисля къде да я прибера
IMG_7290.JPG

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Сря 26 сеп 2012 18:12

Успех колега и се записвам веднага за темата, че са големи симпатяги тези модели! :да:

Потребителски аватар
negodnika
Автомобил: Golf MK II GTI+GL
Двигател: PB+EZ
Контакти:

Мнениеот negodnika » Сря 26 сеп 2012 20:25

Ако забодеш един ABF, ще се получи доста пъргава колица 8)
ПС: И за проект на Polo MKII с АBF не се сещам. :D

Потребителски аватар
OZZY_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OZZY_ » Сря 26 сеп 2012 21:01

nokiangage написа:Успех колега и се записвам веднага за темата, че са големи симпатяги тези модели! :да:

Благодаря колега, раадвам се, че имаш интерес към проекта. Все пак ти ме светна за гарнитурата на главата, но аз на своя отговорност продължих да карам ;) Поздрави :)

negodnika написа:Ако забодеш един ABF, ще се получи доста пъргава колица 8)
ПС: И за проект на Polo MKII с АBF не се сещам. :D

Чудя се дали ми е необходимо тази кола да е бърза или да е мощна, за да мога с нея да си дърпам караваната. Разглеждам мотори около 75 кончета с предно разположен тампон. Не успявам да открия по- мощен такъв освен двувалките при които има много играчка пък и са по- скъпи. АКо е със заден тампон (ако въобще го казвам правилно) преправянето по коша е неизбежно, а нямам такива познания в тази област и рискувам нищо да не се получи. :)

Потребителски аватар
vilden
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот vilden » Пет 28 сеп 2012 5:44

:да:

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Пет 28 сеп 2012 9:35

Oбикновено сме малко такива хора , ценители на този тип коли - масата решава че това е кола , която не си заслужава и не пипат нищо по нея докато стане за морга или я продават за "почти без пари" след което я очаква същата съдба. Аз също наливам средства и части и се опитвам да поддържам един голф 2, но завиждам благородно на тези, които разбират и имат място сами да си правят нещата.Колкото до възрастта на автомобила - колкото повече остарява , толкова по ценен става в оригиналния си вид,т.е. да няма излишен "тунинг" .Намирането на части става все по-трудно, а коментарите от собствениците на автоморги са: "тази кола няма живи набори" , "няма ли да го махаш тоя таралясник" , или още като кажа : "трябва ми за голф 2... " още преди да продължа отговора е "нищо нямам" mhihi , дори една лайстна ,която не са могли да поставят едни автобояджии са ми я хванали към ламарината с вида централно :beat_butt2 , просто все едно съм оставил някоя каруца за ремонт.. (сори за офф-а , много се впуснах в подробности).А това поло дори и в момента е рядкост , след още няколко години - съвсем , така че дано не те напусне мерака колега, ще следя темата :)

Потребителски аватар
Angel Stavrev
Автомобил: VW Polo 86c 2f
Двигател: AAU 1994

Мнениеот Angel Stavrev » Вто 02 окт 2012 21:35

Давай колега!С каквото можеш ще помагаме,макар че 86ц вече наистина са рядкост щом аз срещам трудности с моя 2ф,НО все пак ако можем да бъдем с нещо полезни.. свиркай..

п.с.Колата ти въобще не е толкова зле колкото я представяш.Имаш една добра база за старт.Приготви се за много нерви и търсене на нужните неща..

Потребителски аватар
OZZY_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OZZY_ » Вто 02 окт 2012 22:08

Angel Stavrev написа:Давай колега!С каквото можеш ще помагаме,макар че 86ц вече наистина са рядкост щом аз срещам трудности с моя 2ф,НО все пак ако можем да бъдем с нещо полезни.. свиркай..

п.с.Колата ти въобще не е толкова зле колкото я представяш.Имаш една добра база за старт.Приготви се за много нерви и търсене на нужните неща..

Благодаря за подкрепата колега! :) Нервите са нещо което не присъства в този проект, но за частите с 2F напълно те разбирам. Успоредно с с бялото Поло поддържам едно 2Ф и найстина откачам от факта, че не мога да намеря халогени, калобрани и още куп наглед елементарни неща,за да придобие желания от мен изглед.

и за да не съм много ОФФ малко прясни снимки от началото на бояджийските приключения.
Прикачени файлове
IMG_7283.JPG
планките на кормилната рейка
IMG_7289.JPG
държачите на радиатора

Потребителски аватар
Angel Stavrev
Автомобил: VW Polo 86c 2f
Двигател: AAU 1994

Мнениеот Angel Stavrev » Вто 02 окт 2012 22:19

Халогени търсим няколко човека из форума тука повече от 6 месеца да не кажа година.Това ще ти е последната грижа.
п.с.В момента има едно поло 2ф в София на части може да поровиш там,ако нещо ти трябва.Ако те интересува колегата пиши на лично да не спамя повече

Потребителски аватар
BukTop
Автомобил: Impreza WRX + Polo 2F GT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот BukTop » Сря 03 окт 2012 8:08

Халогени се намират, ама скъпо...
Успех с проекта! ;)

snuupy93
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот snuupy93 » Сря 03 окт 2012 8:42

Страхотен проект, следя го с интерес, ще се получи нещо много интересно. 2Ф-чето също ти е страхотно.

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Сря 03 окт 2012 9:55

BukTop написа:Халогени се намират, ама скъпо...
Успех с проекта! ;)

Вчера видях един чичка с яко надрано, очукано GT и имаше идеални фарове за мъгла :banghead: Аз карах направо той сви в дясно иначе щях да го приклещя да ги свалям mhihi

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 03 окт 2012 11:54

Рядкост голяма са халогените.
Аз доста време ги събирах......
А и като се рециклират с рефлектори и лупи от нови халогени за голф3 светят чудно + хубави крушки (Osram NB или Osram Cool Blue)
Бялото HZ ли остава?
Успех с проекта :mrgreen:

Върни се в “Моят Volkswagen”