ABF - Пуканка

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

ABF - Пуканка

Мнениеот batko_miro » Нед 30 сеп 2012 0:52

Привет ,
Реших и аз да се разпиша в раздела. VW Golf 3, произведен ‘96г. с мотор 2.0 16V, код ABF. Купих я миналата година от автокъща в Плевен. Историята е такава, че не исках кола с която да се състезавам(не че тази е), бях тръгнал за един голф с мотор 2E, но се оказа в много окаяно състояние, напълно несъответстващо на снимките от обявата. Както и да е, реших да поразгледам какво друго има и попаднах на тази, като бях малко предубеден за разхода и вървежа, все пак не исках кола 150 к.с. Предубежденията ми изчезнаха с натискането на педала на газта на излизане от Плевен mhihi.

Ето в това състояние беше като я взех:

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Волана беше протрит, тавана увиснал, шофьорската седалка прокъсана на обичайното място, единия халоген без стъкло и още дребни забележки, които не е нужно да изброявам. По принцип колата я взех само за каране, без да пипам нищо по нея, но не съм такъв човек mhihi

Последва обслужване на мотора и цялата предница. Окачването е амортисьори bilstein с пружини eibach. За зимата си взех едни 15“ джанти, които обух със зимни гуми Michelin, и междудругото сложих тесен нож, да не рина сняг по улиците:

Изображение

Изображение

Ръцете ме сърбяха и си бях наумил, че ббс-а няма да го карам с корозирали и окислени бордове и с надрана боя. Разглобихме джантите, бордовете бяха полирани за 2 дни и си ги прибрах. Още седмица си играх със средите да ги подготвя за боя и ето резултата:

Изображение
Изображение

Покарах на Калояново.

Изображение
Изображение
Изображение

Попрочетох малко за изпълненията на мк3, поговорих си с един виден тройкаджия(той си знае кой е mhihi ) и след оглед на наличния състав(288мм спирачки, генерация, лайстни по праговете, „червена ръчна“, кожен волан с червен шев, километраж и т.н.), установих че колата ми е т.нар „юбилейка“ mhihi . Да ама беше със скоростен лост от VR6. Да си ги нямаме такива, волана беше претапициран супер кадърно, лоста заменен, увисналия таван-черен, барабар с плафона, дръжките и сенниците.

Изображение
Изображение

2-3 снимки от ходения насам-натам:

Изображение
Изображение
Изображение

Фаровете светеха добре, но бяха с натрошени щипки и рефлекторите се разхождаха насам-натам от време на време. След безуспешно търсене и още по-безуспешно намиране на здрави двусекционни фарове, успешно си купих Lippstadt, рано или късно всеки опира до тези фарове. mhihi

Изображение
Изображение

В последствие монтирах и ГИ, бензина започна много скъп да ми идва mhihi . По интериора мисля зимата да сложа гумени стелки, а по модел от текстилните да си направя нови такива, тъй като не намирам по магазините с точната кройка и с червени кантове. Седалките също няма да са тия. Да, и фланци ще има, но джантите ще останат тези не само заради автентичния вид, а най-вече заради здравината им. С течение на времето разбрах, че някой в Италия се е опитвал да се прави на бояджия, лака по предния капак и тавана се люпи на безобразие, за момента мисля вариант зимата да го поприкрия, а напролет може да я огрее цялата mhihi Хубавото в цялата история е, че по купето няма грам ръжда :mrgreen: Ами това е, със сигурност съм пропуснал нещо, колата се кара всеки ден, ето и най-прясната снимка :) Поздрави!

Изображение

Последна промяна от batko_miro на Сря 03 апр 2013 23:12, променено общо 5 пъти.

Потребителски аватар
Sparco_stz
Автомобил: vw golf mk2
Двигател: ez

Re: MK3 ABF - Пуканка

Мнениеот Sparco_stz » Нед 30 сеп 2012 1:01

Колата изглежда запазена.Мислил ли си за друг цвят на капаците на фаровете,така нещо се губят (лично мнение).
Успех занапред :beer

Потребителски аватар
GTI 16V ABF
Автомобил: VW Corrado
Двигател: 2.8 VR6 - AAA

Мнениеот GTI 16V ABF » Нед 30 сеп 2012 2:43

Sparco_stz написа:Колата изглежда запазена.Мислил ли си за друг цвят на капаците на фаровете,така нещо се губят (лично мнение).
Успех занапред :beer

За тоя цвят на колата черни капаци трябва поне спорет мен :beer
Иначе евала колата е уникална :да:

Потребителски аватар
Div Selqnin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Div Selqnin » Нед 30 сеп 2012 8:45

аз до колкото знам юбилейките са и с дълбоко рекаро :beer

и аз съм за друг цвят на капаците колата бяла с капаците друго бяло е дразнещо :beer :beer

Много безаврийни

По-здрави!

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Нед 30 сеп 2012 8:49

Div Selqnin написа:аз до колкото знам юбилейките са и с дълбоко рекаро

Салона в момента е плитко рекаро от триврат мк3. Няма да са тия седалките съм написал по-горе ;)
Капаците на фаровете бяха тъмно лилави, отдалеч стояха като черни и като подарени. Черни капаци биха се вързали и с черна решетка, а аз нямам намерение да сменям цвета на тази. Капаците остават бели докато се намерят прозрачни :talk:

Последна промяна от batko_miro на Нед 30 сеп 2012 9:08, променено общо 1 път.

draganeski
Автомобил: Mk3 GTI
Двигател: ABF

Мнениеот draganeski » Нед 30 сеп 2012 9:04

Най-накрая тема за този Голф! Екстра е колата и успех за напред! :bowdown

Потребителски аватар
Golf_Diesel_
Автомобил: Vw Golf 5 TDI
Двигател: BMM

Мнениеот Golf_Diesel_ » Нед 30 сеп 2012 9:33

Крайно време беше в този раздел да се появи кола със силистренски номер. :D Айде градски само безаварийни и като си идваш насам пиши!
Иначе преди сякаш повече ми харесваше предницата с оригиналните фарове. :mrgreen:

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Нед 30 сеп 2012 9:46

Golf_Diesel_ написа:Иначе преди сякаш повече ми харесваше предницата с оригиналните фарове. :mrgreen:

Има нещо вярно. Оригиналните фарове са в процес на възстановяване, като приключа ще видим какво ще измислят бръмбарите в главата ми mhihi

Потребителски аватар
vaso18
T.N.T.
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaso18 » Нед 30 сеп 2012 9:57

колицата е супер видях я на Узана хареса ми много

Последна промяна от vaso18 на Нед 30 сеп 2012 11:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Нед 30 сеп 2012 10:49

Забравяш за една трансформация през м. март. mhihi

Потребителски аватар
batko_miro

Мнениеот batko_miro » Нед 30 сеп 2012 10:59

Тъй тъй, Пижо и Пенда mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Нед 30 сеп 2012 11:46

Евалата, колата е супер. Според мен обаче трябва да пръснеш капаците на фаровете черни, така ще контрастират и ще изглеждат по-яко.

Потребителски аватар
vlado0o^
Автомобил: GTI Edition
Двигател: 1994 2.8 AAA

Мнениеот vlado0o^ » Нед 30 сеп 2012 13:49

Супер е пуканката!Аз пък мислех че всички юбилейки са с климатроници,а пък тази не е :)Аа и едно освежаване на черните елементи по екстериора ще и дойде много добре.Не е задължително с пистолет за горещ въздух,вече има какви ли не препаратчета които вършат работа :)На бялото много ще контрастират :beer

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 30 сеп 2012 15:08

batko_miro написа:
Golf_Diesel_ написа:Иначе преди сякаш повече ми харесваше предницата с оригиналните фарове. :mrgreen:

Има нещо вярно. Оригиналните фарове са в процес на възстановяване, като приключа ще видим какво ще измислят бръмбарите в главата ми mhihi

Виж там измисли ги тия щипки, и пиши ако се разделяш с тези mhihi :twisted:

pitman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pitman » Нед 30 сеп 2012 16:32

колега такак както ти е момента колата е страхотна, тия юбитата са страхотни коли качваш се и караш не бараш нищо много е симпатична с хелата !!!

Върни се в “Моят Volkswagen”