Jetta TX Mk2 1.6D

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
GOLF_SB_1991
Автомобил: VW JETTA MK2
Двигател: JP

Jetta TX Mk2 1.6D

Мнениеот GOLF_SB_1991 » Пет 23 ное 2012 23:31

Здрколеги искам да ви запозная с моят автомобил , а именно VW jetta mk2 модификациа TX производство е 1988г. с морор 1,6 чист дизел . Закупена е януари 2005 година като семеен автомобил и до 2010г е каран почти само в един окраг Ловешки :mrgreen: Аз си я шофирам от 2 години близо като в последните нчколко месеца настъпиха доста ремонти и подобрения по нея. Всичко започна с закупуването на табло с оборотмер от Турбо дизеловиа вариант което не беше лесно защото вече не се срещат много такива с инсталциата която е с две букси ето го и него намерено поставено и вече 24 500км работи безотказно :)

Изображение

Изображение

а ето и една снимка на автомобила преди 4 години

Изображение

доста време не правих никакви промени освен от към аудио системата в колата която се промени няколко пъти първоначално с едно цд марка Sony ето и снимка

Изображение

после преминах на среден клас Pioneer а именно

Изображение

и от март месец вече съм с истински висок клас а ето го и него 6 сериа
Изображение

вече имах качествено Цд и трябваше да се поставят и тонколони на марката поне за мен това е наи доброто всеки си има мнение де :Mr Green Fun а ето и колонките за задната кора 4 бр елипси

Изображение
това е завършениа вид а ето така изглеждаха по време на напасването :screwy

Изображение

за предните врати добавих друг модел елипси ето ги и тях :)

Изображение

така бяха известно време до намирането на капаци и облицоването на дървениа материал
ето ги готови

Изображение

за задните врети взех малки 10 сантиметрови колонки ето ги по време и след поставчнето им

Изображение

за таблото намерих малко по трудно зашото размера е по специален а именно 8см а аз държах на марката но не след дълго излезе оферта и бяха взети и за там колонки ето ги

Изображение

имах вече доста колонки в колата но само за звук от към басс се започна от една самоделка с два говорителя а те бяха 10ка с марка Thunder и една 12ка с марка BM audio X bass ето и снимки по време на работа по самоделката и след закупуване на профисионална басс каса

Изображение

ето и една каса с която бях за месец за една 12ка и с говорител BOSS audio

Изображение

а ето и първата каса с място за 2по 12 инчови говорителчета която застана идеално в багажника :)

Изображение

Изображение

така ето и първият авто усилватил заложих на стар модел но много здрав и качествен за момента

Изображение

не след дълго изпадна добра оферта за един BM модел vt-12kr 450w rms :screwy и го взех на момента ето го и него :) 9 кила само

Изображение

след закупуването му вече не ми достигаше мощност и трябваше да подменя усилвателя с по сериозен като ватове взех по евтините но здрави за мен Thunder два броя модели 4110 и 4111 ето ги и тях

Изображение

исках да имам качествен басс на марката и изпадна оферта за един модел 306dvc с каса ето го и поставен

Изображение

това е за момента от към аудио на колата а промените започнаха и по вънтния вид имах замисал да купувам амортисиори но реших да е направо едно окачване а именно Weitec ultra gt с зелени прожини 40/40 закупено от колега от форума ето примерна снимка на окачването

Изображение

имах окачване та намерих и едни 15 ки с гуми 195 /50 марката на джантите е Gotti CUP 7j et 25 та ето и как застанаха и ножа вече бе на 10 санта от земята

Изображение

Изображение

изпадна ми и решетка с тесните ребра и надпис Turbo Diesel ето я поставена вече и лико освежена

Изображение

смятом че това е точната решетка за автомобила понежесъм и с тясна броня

един ден случаино от един голф за скраб изпадна и вотекс барче с часвник ето го как застана при мен :banana

Изображение
на снимката се вижда и копчето за подгрев на седалките за сега само копче търсят се и седалки с инсталациа :!:

при пътуването ми за националниа събор на пистата в село калояново колата ми отказа да вкл перка явно блокира или изгоря на др ден бе сменена с такава на BOSCH с две степенни и копче за принудително пускане ето и релетата за перката

Изображение

скоростите на автомобила вече се предавха тотално че реших да мине на едно и нов съединител скоростите са от колегата Петър Томов (alpine) а съединителя е чисто нов комплект на марката ЛУК ето и снимка на старите скорости и съединител

Изображение

Изображение

по време на смяната се установи че и централниа тампон отпред на мотора е заминал и се закупи нов оригинален ето снимка на стариа и новиа псотавен

Изображение

Изображение

предни няколки дни две сутрни автомобила ми отказа да запали и замерих напрежението на акумолатора на запалено бе едва 12.4волата направи се пълен ремонт на генератора и в момента всичко е 6 подменихме и ремъка с нов ето снимка

Изображение

Автомобила посети и няколко събора тази година ето стикерите :applause:

Изображение

преди около месец ми изпаднха и лаистни гти с таблеките ето една снимка още не са на колата понеже ще има има леки заигравки с вратите че са се поизприщили с годините ето примерна снимка за кои лаистни говоря mhihi

Изображение

стремя се към вида на колата от следната снимка но с малко разлика

Изображение

Идеята ми е да се намерят вежди от г60 но да си остане тясната броня и да поставя лаистните с табелките джантите от снимката са намерини 16 ки 7,5 j ако всичко е по план до крач на месеца ще ги претежавам :P

после ще доиде и момента на фланците и гумите понеже са с междуболтово разтояние 5по 112 а в момента съм на 4по 100 като цяло това са ми вижданията за бъдещето на автомобила предстои ми и обслужване на двигателч основно благодаря за отделеното време колеги ще допулвам темата скоро с нова информациа и снимки :обичам ви

Последна промяна от GOLF_SB_1991 на Вто 13 авг 2013 22:21, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
GOLF_SB_1991

Re: JETTA TX DIESEL POWER

Мнениеот GOLF_SB_1991 » Пет 23 ное 2012 23:39

ето една снимка на колцата с есенен пеизаж

Изображение

Потребителски аватар
RoadRunner
Автомобил: VW Golf
Двигател: ASZ 2003

Re: Jetta TX diesel power

Мнениеот RoadRunner » Пет 23 ное 2012 23:56

Много ми харесва в каква посока си тръгнал да развиваш колата... Успех!

Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Мнениеот S_T_I_N_G » Съб 24 ное 2012 8:55

Изглежда супер .
Късмет с колата колега и все така да си я стягаш и да се грижиш за нея :)
Както е тръгнало ще стане супер :) :drive

Потребителски аватар
GOLF_SB_1991

Мнениеот GOLF_SB_1991 » Съб 24 ное 2012 21:10

вече намерих още една важна част широк нож за тясна броня ето и снимка оргинален в перфетно състояние :)
Изображение

Mishonti
Автомобил: C220
Двигател: CDI 2007

Мнениеот Mishonti » Нед 25 ное 2012 22:34

Джетата е хубава, ще следя темата, успех ти пожелавам :да:

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Нед 25 ное 2012 23:11

Записвам се задължително. Браво, че толкова време е в добри ръце, а не е станала на пералня вече....

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пон 26 ное 2012 0:02

Джетата е хубава, а съм сигурен, че ще стане и още по-хубава... Поздрави и успех колега! :beer

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Пон 26 ное 2012 22:44

Koлега,ако си взел ножа от една обява в продавалник "предна джука за голф 2",значи си ми го взел под носа :lol: :beat_butt2 :D
Със здраве да си я караш,в добра насока си тръгнал,много безаварийни и чакаме новите джанти :beer

Потребителски аватар
AE86
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989

Мнениеот AE86 » Вто 27 ное 2012 16:16

Аз какво да кажа ? :) Поредната добре пипната джета със стил.Говорили сме си много пъти и продължаваме да си говорим :да: Радвам се,че голфчетата с раничка се увеличават.Успех и само нагоре :да:

Потребителски аватар
pavkomk2
Автомобил: Jetta mk2
Двигател: 112 PB -- 139 KR

Мнениеот pavkomk2 » Пет 30 ное 2012 0:23

Браво Тошка.. колата ще стане супер, но както съм ти казал бавно ама славно. Недей да бързаш прави нещатата с чувство(както се казва) :mrgreen: айде успех и продулжавай в същия дух. :beer

Потребителски аватар
GOLF_SB_1991

Мнениеот GOLF_SB_1991 » Пон 03 дек 2012 0:08

благодаря ви колеги за думите в петак 30.11 си взех колата от ремонт сега ще изброя сменените неща а утре и снимки за да се види точно
лагерите на двете задни колела марка SWAG
Преден десен маншон на каре
Трите филтара- горивен . маслен и въздушен
Масло 15w40 марката е Q8
лагери тампони на макферсони марка SWAG
фтулки на носачите от към купето и колеото марка SWAG
антифриз SWAG
Термостат на BEHR
два предни спирачни апарата от голф 3 с големите накладки че предните бяха различни.....
нови предни накладки следователно марката е Woking
тампони на стабилизрищата щанга всичките по нея марката им е SWAG
шарнирни болтове марка Swag и двата отпред
обтяжна ролка на ангренажен ремък марката е ruville
ангренажен ремък на марката Roulunds
гарнитура на капак на клапаните марка Victor Reinz
по време на ремонта се установи че нафтовата помпа е с прекалено износени втулки и елемент в следствие на което ангренажния ремък не върви направо спрямо ролката и затова беше много износен а самата ролка била от бензиновиа мотор и разпробивана за да се сложи големите глупости на предните собственици нямам думи за което след това др което не бе предвидено е че двата ми предни спирачни апарата са от различен модел вследтвие на което няма как колата да спира добре а и десниа почти му бе излязло буталото понеже не е бил за този модел накладки та сменихме двата апарата с такива от голф 3 закупи се нова нафтова помпа на която се смениха уплътненията и се нарапви основен ремонт мина на стенд в момента колата работи по съвсем др начин .Заради не правилно зацепен ангренаж съм карал така години с 1 зъб по напред от правилното каза маистора свали се капака на клапаните и следователно се смени и гарнитурката колата мина на стенд и сега е бетон всичко по предницата утре ще кача снимки на старите части и новите поставени колеги вече я покарах към 400км никакви проблеми :applause: това е за сега новото :обичам ви

Потребителски аватар
GOLF_SB_1991

Re: Jetta TX diesel power RECARO GTI-EDITION

Мнениеот GOLF_SB_1991 » Нед 23 дек 2012 16:09

здр колеги в петак получих един подарак за коледа а ето и снимка :)
Изображение

Изображение

Изображение

остава да се намери черен мокет и кори за вратите :) това е за сега :banana

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Re: Jetta TX diesel power Recaro GTI-EDITION

Мнениеот vucata » Нед 23 дек 2012 16:12

Супер мераклия ! Хубаво е, че си се погрижил за колицата така обстойно. Рекарото преправя ли го или влезе без проблем :beer

Потребителски аватар
Div Selqnin
Автомобил:
Двигател:

Re: Jetta TX diesel power Recaro GTI-EDITION

Мнениеот Div Selqnin » Нед 23 дек 2012 16:51

хмм не съм успял да те видя на Узана иначе добре се разиват нещата :beer :beer

Върни се в “Моят Volkswagen”