Реших и аз да се похваля - от Ноември 2012 съм горд собственик на VW New Beetle 2002, 1.9TDI.
Колата е супер, разбира се има някои дребни забележки, които мисля да отстраня - предната решетка около халогените е счупена и багажника малко по-трудно се затваря. Противно обаче на много колеги от форума, двигателят е перфектен. Не гори масло, мърка като котка, върви без проблем, гори 6.4/100 в гр. Варна

Интериорът е малко гаден - пластмаските ме дразнят леко, но все пак. Пълна с екстри (климатик, ел. стъкла, ел. огледала, подгряване на седалките, ABS, ESP и др.). Първоначалното обслужване беше малко скъпо - около 650-700 лв с работата (масло, 4 вида филтри, ролки и ремъци, диагностика и изчистване на грешките от бордовия компютър), обаче майсторите си свършиха перфектно работата и останах доволен. Извънградско разхода пада на 5/100

Данъка и е 24 лв на година, частите са на много добри цени и са издръжливи (проучих нещата преди да закупя колата), макар че за сега не се е налагало да купувам

Този модел има дефект в жабката, която лесно се прецаква. Нова оригинална от Порше струва около 160 лв, така че по-внимателно с нея.
Като цяло съм изключително доволен, за двойка е перфектна, за човек с дете също, за семейна кола не става. Носи и на тунинг.
Препоръчвам на хората, които се чудят каква малка градска кола да си купи, да изберат New Beetle!