МК 2 Hella sport

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
ncarskii
Автомобил:
Двигател:

МК 2 Hella sport

Мнениеот ncarskii » Чет 28 фев 2013 13:57

Здравейте !!! След като баща ми си закупи нов автомобил стария естествено го остави на мене! Колата е VW Голф МК2 1986 година 1.3 (55)hp. Слабичък е , но ми е доста икономичен. В момента не го карам,бях го зазимил! И сега съм исправен пред една дилема-дали да закупя нов автомобил за около 2-3 хиляди лева или да започна с реставрация на голфчето ? Има Hella елементи по него и мисля че доста може да се наточи :biggrin Мнение ! :)

Ето и някоя снимка !
Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
AE86
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989

Re: МК 2 Hella sport

Мнениеот AE86 » Съб 02 мар 2013 18:31

Основата я имаш.Ако не е зле купето,говоря за ръжди и удари мисля,че е по-добре да инвестираш тези пари точно в тази кола.Махни тоя циганийски бед луук с изолирбанд от малките фарове.Дай още няколко снимки ако може ;) Иначе тясна броня,малък прозорец,4 квадратни фарчета....добро начало.Аз си падам по точно този вид ;) :respekt I Love OldSchool :respekt Успех и нека Силата бъде с теб :lsabre

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Пет 11 окт 2013 7:58

Чакай малко да повторим - 1.3 55 коня... аз не виждам смисъл да се наливат пари в кола с тоя мотор :twisted До 2 бона ще си намериш прилично мк2 ГТИ пък вече не знам ти към какво си се ориентирал. Много хора в форума се захващат да правят engine swap, но честно казано аз не виждам смисъл да се подменя почти всичко по колата като може да си купиш оригинално GTI. Ако питаш мене за този бюджет бих заложил на мк3 2.0 115 коня, климатиче, газ :drunk
В крайна сметка си помисли струва ли си. Колата не е кой знае каква основа, но вече става по-сложно ако си емоционално привързан към нея ...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 11 окт 2013 8:00

То тук всички сме емоционално обвързани към колите си. Докато не се опаричим малко и не си купим по-нова и хубава :mhihi И тогава емоционално се развързваме от тях :Mr Green Fun Разбира се има и изключения, които си ги карат доживот.

Потребителски аватар
pavkomk2
Автомобил: Jetta mk2
Двигател: 112 PB -- 139 KR

Мнениеот pavkomk2 » Пет 11 окт 2013 11:48

stefan4o написа:То тук всички сме емоционално обвързани към колите си. Докато не се опаричим малко и не си купим по-нова и хубава :mhihi И тогава емоционално се развързваме от тях :Mr Green Fun Разбира се има и изключения, които си ги карат до живот.

Не е проблема в парите колега винаги можеш да си купиш нова кола... утре теглиш заем и готово ето я колата ама не е там работата аз лично по ми харесва да си излеза със старата кола и да знам че където мина хората ще се обръщат и като спра някъде да ме питат как съм я поддържал така много е запазена и щом им кажа, че е 1987г. още по забавно става.. Всеки си е различен нека всеки да си кара това което му прави удоволствие, а не какво казали хората :) а за колегата с хубавото голфче да продължи напред :)

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Пет 11 окт 2013 12:03

извинявам се предварително, ама кой ви каза да ОАкате така предния капак :gruebel
ако искаш да си правиш 2ката има доста примерни теми в тоя форум как трябва да изглежда Голф 2 :beer

Потребителски аватар
Koko95
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: ATD

Мнениеот Koko95 » Пет 11 окт 2013 22:42

b1z0na написа: в тоя форум как трябва да изглежда Голф 2 :beer

От кога колата трябва да изглежда по даден начин а не по начина по който на собственика му харесва? :no

Колега за 2-3 хиляди лева няма да си купиш много по добра кола освем ако двойчето не е напъпило :mrgreen

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 12 окт 2013 6:14

pavkomk2 написа:аз лично по ми харесва да си излеза със старата кола и да знам че където мина хората ще се обръщат и като спра някъде да ме питат как съм я поддържал така много е запазена и щом им кажа, че е 1987г. още по забавно става..

Следя ти темата съвсем често и с интерес, не ми се иска да повярвам, че някой направил такава хубава Джета го е правил заради хората. Предполагам, не си искал да излезе точно така (или не си се изказал правилно, не знам).
По темата на автора - ако няма ръжда наистина можеш да я освежиш колата. Нищо, че е с малък мотор. Ако я е подхванала задачата ще стане по-трудна (според мен е по-добре да се търси същата кола със здраво купе, доколкото това е възможно).

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Съб 12 окт 2013 10:22

Koko95 написа:
b1z0na написа: в тоя форум как трябва да изглежда Голф 2 :beer

От кога колата трябва да изглежда по даден начин а не по начина по който на собственика му харесва? :no

Колега за 2-3 хиляди лева няма да си купиш много по добра кола освем ако двойчето не е напъпило :mrgreen

нямах предвид точно да прекопира друга кола, а да се ориентира в изкуството на изчистения тунинг и придържането към оригиналната визия ... :beer

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 12 окт 2013 11:36

Колега, въобще не си давай парите за този барутник! Дано не се сърдиш, ама колата е над 24 години! Колко мислиш, че ще изкара още?? Дори купето да няма никаква корозия (В което се съмнявам) Най-много още 2 до 3 години ще я караш и ще ти омръзне! И после колата няма продаване! Колкото и пари да си налял в нея, на вторични суровини, това не ги инетрсува, железото си държи цена 30 стотинки и не го интерсува за тунинга по колата! Това е моето виждане! Карай си я и не влагай излишни пари, по-красива няма да стане! Виж технически я потдържай да те вози и това е! А пък за тунинг, си купи един Голф 4-ка или Бора, и си прави експерименти, поне знаеш, че ще му се нарадваш поне 10 години! :th_up

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Съб 12 окт 2013 13:57

my heart iS iCe написа:Колега, въобще не си давай парите за този барутник! Дано не се сърдиш, ама колата е над 24 години! Колко мислиш, че ще изкара още?? Дори купето да няма никаква корозия (В което се съмнявам) Най-много още 2 до 3 години ще я караш и ще ти омръзне! И после колата няма продаване! Колкото и пари да си налял в нея, на вторични суровини, това не ги инетрсува, железото си държи цена 30 стотинки и не го интерсува за тунинга по колата! Това е моето виждане! Карай си я и не влагай излишни пари, по-красива няма да стане! Виж технически я потдържай да те вози и това е! А пък за тунинг, си купи един Голф 4-ка или Бора, и си прави експерименти, поне знаеш, че ще му се нарадваш поне 10 години! :th_up

Браво бе, добре че има и хора, които НЕ мислят като теб!

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 12 окт 2013 14:06

Weezy И какво толкова лошо съм казал? Ако си се засегнал, ме извини, не е било с такава цел! Сега, че гледам твърде реално на нещата, това е друга бира! Но по-добре да се откаже на време, отколкото да закопа в тая кола 3 бона и после да я даде на вторични! А най-добре е да си купи друга и да я тунингова, а тази да му е ежедневка! Това е моето мнение. Сега, че вие имате друго, нямам нищо против, момчето пита и аз му казвам каква е истината! :th_up

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Съб 12 окт 2013 14:17

Карай си колата и не се подвеждай да си купиш КОШНИЦА за 2-3 хилки, за тези пари няма да намериш читава кола освен ако не търсиш тук във форума. Аз продадох прекрасен стоков KR за без пари, и сега карам по нова, но в пъти по скъпа за поддържане кола да не говорим, че на Голфа единственото което правих 5 години е да му сипвам газ, а ела ме питай с това TDI в какъв филм съм.
А най-добре е да си купи друга и да я тунингова

Това ако ми го обясниш как става за 2-3 хил. лева, ще съм ти благодарен цял живот :eek

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Съб 12 окт 2013 14:38

rufkata написа:
А най-добре е да си купи друга и да я тунингова

Това ако ми го обясниш как става за 2-3 хил. лева, ще съм ти благодарен цял живот :eek

Ем по-добре да купи кола за 3 бона и да влага пари в нея, отколкото да влага 3 бона в кола която струва 400 лева! Нищо лично но според мен 1-вото е по оправдано! Нека колегата да не се сърди, всеки си има гледна точка, и дано направи правилния избор! Спирам да пиша в темата на колегата, и късмет в тунинга! Или на на наш език Money Pit :icon_lol

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Съб 12 окт 2013 14:49

Да ама той казва, че разполага с 2-3 хилки следователно ще му е трудно(невъзможно) да купи кола за 3 и да започне да налива. Да спомена, че хелските грозотии на предницата бяха модерни преди 15 години, мое мнение разкарай първо тях.
Успех :th_up

Върни се в “Моят Volkswagen”