Пасат Б3 Оптичен Тунинг

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Cockobg
Автомобил:
Двигател:

Пасат Б3 Оптичен Тунинг

Мнениеот Cockobg » Пет 08 мар 2013 9:16

Здравейте колеги,дойде време и аз да напиша до къде стигнах с развитието на колата.Преди около година се сдобих с Пасат б3 седан 1.8моно небесно син металик,с климатроник,ел.огледала,рекаро салон,бордови компютър и мн.други..(Предварително се извинявам за снимките,но повечето са правени с телефон)
Ето така пристигна при мен:
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

Абсолютно веднага ми направиха впечатление калъфките на седалките(помислих че седалките са скъсани) и след като ги махнах се оказаха в доста добро състояние(като цяло салона беше перфектен).Оказа се че предишният собственик е возил куче на задната седалка,тъй като имаше доста косми а и миришеше леко на куче..Позатопли се малко и разглобих всичко до метал и всичко за пране..
Изображение

Разбира се с помощта на брат ми който "няма" Голф и не е :love.vwclub

Изображение
Изображение
Изображение

Изпрах и изчетках всичко и мокетчето и салона блеснаха(нямам снимки на изпраният салон,защото забравих да го снимам :banghead ,но по натам в темата се вижда как е станал),след което всичко се сглоби по обратният път..
По-принцип съм луд на тема музика и като видях сд-то и двете колонки в вратата се :horror

Изображение

и веднага предприех разтоварване на портмонето :mhihi
(не съм правил снимки на монтираните компоненти,но и това ще стане :smile )
в багажника се сдобих с 12"

Изображение
Изображение
Изображение

Изрязах задната кора(дървената и металната)и сложих
Изображение

след което преминах към компонентна система за отпред
Изображение

и добавих в таблото
Изображение
Изображение
Изображение
CD-то има и зелена светлина която пасна страхотно на поцветката на цялото табло и климатроника..

Тъй като колата е с АГУ не пожелах да слагам по мощна музика(притеснява ме думкането да не повлияе на газта),но определено мога да кажа че музиката се получи мощна и чиста :yeahaaa ..

Покарах известно време и ми направи впечатление,че пасата е доста шумен(те всички б3-ки май са много шумни)и когато си забравях cd-то направо се дразних,затова последва цялостно разглабяне(отново)и поставяне на звуко и виброизолация
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
след което отново зглабяне и мога да кажа че ефекта е умопомрачителен,колата изобщо не се чува да работи(вече можеше да си чуем приказката в нея) :a040

Мина известно време и нещо започнах да се дразня на таблото(изглеждаше ми доста демоде)и затова реших да го накичя с едни алуминиеви рингове

Преди
Изображение

След
Изображение

След това обаче започна да ме дразни волана,тъй като на пасатите е грозничък(стана ми модерно таблото за него :mhihi )и си поръчах от голф
Изображение

Монтирах го,но веднага нещо ми прищрака,че трябва да го претапицирам(а и без това си търсих оправдание да сменя скъсаният маншон на скоростният лост и да претапицирам и топката)
та :
Преди
Изображение

След
Изображение

Изображение
п.с.Тук може да се види салона след прането :mhihi

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

След цялото това "модернизиране"на пасата,започнах да се чудя какви джанти да му взема за лятото и се спрях на една мечтана от мен джанта още отпреди години а именно
Изображение

Прилагам снимки на джантите и гумите с които смятам да я обуя като се позатопли(монтирал съм ги на предните колела,само за да ги снимам,като се затопли ще ги сложа и на 4-те и ще направя повече снимки)

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение

По-натам смятам да осъществя още доста от нещата които съм замислил да му правя на пасатора,но просто засега бюджета ми е ограничен,тъй като си имам и други разходи а и гумите(195/55/15)и джантите ме одрусаха доста..
Еми засега е това,надявам се да ви хареса накъде върви моят проект..
Безаварийни километри колеги и до скоро :drive :vwknee

Последна промяна от Cockobg на Нед 10 мар 2013 21:21, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Freakylol
Автомобил:
Двигател: asz++

Re: Пасаторчо в оптично развитие

Мнениеот Freakylol » Пет 08 мар 2013 9:21

Харесва ми, ще следя темата и успех :th_up :beer

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 08 мар 2013 9:35

Много стеганто изглежда Passat-а, както и в другата тема бях писал цвета е перфектен, OZ-тките са застанали точно на място и са в много добро състояние :eek - качвай колега снимките на 4-те монтирани такива като ги сложиш. :bowdown за мерака, успех с развитието и единствено бих предложил (надявам се да не се обидиш :drunk ) бели мигачи на калниците и едни тъмни стопове и колата ще се промени доста :rolleyes Поздвави.

Geimara
Автомобил: Passat B5 and Golf Mk6
Двигател: 18Т APU 20 TDI DSG

Мнениеот Geimara » Пет 08 мар 2013 12:39

Браво, колега, много запазен пасат, има много и хубави екстри. Харесва ми цялосната ти идея за него. Много безаварийни ти пожелавам!

Потребителски аватар
Cockobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cockobg » Пет 08 мар 2013 16:51

Благодаря колеги,а относно жълтите мигачи и стопове,гледах тази снимка на която доста ме кефи пасата с тях и затова още не съм ги сменил :mhihi Изображение

Потребителски аватар
Winner25
Автомобил: VW Passat B4 B6
Двигател: ABS BKC

Мнениеот Winner25 » Пет 08 мар 2013 21:08

Поздравления за колата, много добре изглежда :th_up Ще споделиш ли какъв материал си използвал за изолация?

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Пет 08 мар 2013 21:33

:th_up Ти сам ли си прави волана, манщона и топката или при тапицер си ги носил ? Успех! :th_up

Потребителски аватар
mitko85
Автомобил: E91
Двигател: M47

Мнениеот mitko85 » Пет 08 мар 2013 21:56

Отдалече личи, че си мераклия и правиш всичко с много желание, няма нищо излишно по пасата(единствено волана и хрома по таблото не ми се връзват, може би щото съм фен на ОЕ визията). Успех с развитието, може да му сложиш едни оранжеви мигачи отпред(за проба), на снимката която си показал по-горе стоят добре.

Winner25 написа:Поздравления за колата, много добре изглежда :th_up Ще споделиш ли какъв материал си използвал за изолация?

Живо се интересувам и аз.

Потребителски аватар
slaveiko67
Автомобил: Golf 3 GT TDI
Двигател: AFN 96g

Мнениеот slaveiko67 » Пет 08 мар 2013 22:10

Поздравления за ентусиазма и изпълнението на подобренията на Пасата.Много Добър избор на джанти :th_up Струват ми се много познати! :screwy
Ще следя темата с интерес! :th_up

Последна промяна от slaveiko67 на Нед 10 мар 2013 19:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Cockobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cockobg » Съб 09 мар 2013 0:42

Относно топката и волана носих ги на тапицер и за 130 лв.постигнах това което се вижда(на живо е още по красиво,но съм снимал с телефон)..
а относно
може да му сложиш едни оранжеви мигачи отпред(за проба), на снимката която си показал по-горе стоят добре.

да кефи ме така и бих му сложил жълти за проба,но всяко нещо с времето си,защото както споменах някои от последните подобрения ми излезнаха скъпи(като се има в предвид че всичко съм направил за около половин година а джантите гумите и претапицирането ги платих февруари тази година и кисията се опразни)..
относно изолацията съжалявам но немога да се сетя каква марка беше,защото я правих преди повече от половин година,ако не се лъжа беше на асвалтова основа,но ми излезна доста по евтино(вносна беше) от фирмите които предлагаха тази опция..

Потребителски аватар
boqn _8228
Автомобил: Passat b5.5 1.9 tdi
Двигател: AVF

Мнениеот boqn _8228 » Нед 10 мар 2013 14:31

кой тапицер колега защото е пипнато като хората воланчето, а пасата му трябват едни по големи капли че тези се губят.
Успех :love.vwclub

Потребителски аватар
Cockobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cockobg » Нед 10 мар 2013 18:33

boqn _8228 написа:кой тапицер колега защото е пипнато като хората воланчето, а пасата му трябват едни по големи капли че тези се губят.
Успех :love.vwclub

Тапицера ми е световно неизвестен от квартала ми(Красно Село)а за джантите не съм съгласен,на живо ако ги видиш ще си промениш мнението..п.с.Не съм тръгнал да правя тунинг проект който да е за изложение а който да ми харесва..Колата все пак е ежедневка и по големи джанти биха попречили на тази и функция :smile :th_up

Потребителски аватар
Cockobg
Автомобил:
Двигател:

Re: Пасат Б3 Оптичен Тунинг

Мнениеот Cockobg » Пон 11 мар 2013 6:24

:arrow

stanev11
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stanev11 » Пон 11 мар 2013 18:19

пасата е слънце,само безаварийни километри с него.Нещата ги пипаш с мерак. :th_up

Потребителски аватар
Cockobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Cockobg » Вто 12 мар 2013 11:51

Благодаря колеги за положителните отговори :smile

Върни се в “Моят Volkswagen”