The yelloW One 16V 9A ! lock

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
Jouzev94
Автомобил: Golf MK II GTI
Двигател: 9A+KR+ABF....

The yelloW One 16V 9A ! lock

Мнениеот Jouzev94 » Пон 11 мар 2013 23:22

Колеги както съм казвал в няколко теми притежател съм на легендарната машина голф 2 та от както я купих имам мечта да я направя супер колица,но все не достига време,пък то пари никога не е имало та сега започнах проект...До сега горе долу започнах началните неща ще прикача и снимки за прогреса.. мисля,че до 2-3 месеца ще успея..Започнах от джантите естествено намерих италиански 15-ки 7Jh2 след това дойде време на броните взех нова задна и предна броня от морга вдъхнах им малко животец когато ги взех (преди 5-6 месеца) и сега проекта ми започна от преди месец както казах взех джанти свалих номера доло на бронята свалих капака за точкова заварка... баща ми е механик и заварчик.. та поне от заварки не мога да се оплача след това мисля кит боя .. и да се изчисти както се трябва..също така мисля да го направя по някакъв по-уникален за мен начин голфа е сив на цвят искам предния и задни капак както и предната и задната броня да ги направя черен мат както и вътрешността на джантите..от вътре положението беше много зле ..но салона е рекаро поне това е хубавото мисля,че и на него мога да му вдъхна животец идеята ми е такава че изхвърлих задните седалки претапицирах старите тенекии :D и на мястото на седалките мисля да сложа една голяма туба.. евентуално която вече сглобих що годе добре поне и музиката да е в час..сложиш ново осветление на таблото над копчалъците и там където е са регулиращите врътки за парното..в момента съм поръчал спойлерчето под предната броня..отпред сложих некви рязани ниски пружини от 3-ка и предницата се смъкна надолу още не съм сложиш джантите за да видя с колко още ще легне към земята и тук идва вече другата част от запитването в момента я карам с мотор EV 112 магаренца,но искам смяна на мотора с ABF или KR искам голфчету ми да лети на пътя принципно и сега си лети ама вече двигателя е на съсипване смесва масло с бензин много леко,но все пак се усеща а пък не ми се ремонтира принципно имам познанията,но искам нещо по голямо все пак като се отвори капака е желателно гледката да е DOHC..та ако някой има идейки може да споделя ще уважа всяко мнение :)Иначе все пак колата е карана по състезание както се вижда на снимките ударих калник сега ще се купува боя за оправянето му смених 3 скоростни кутии от безразсъдното ми шофиране :D докато открих перфектната кутия от сеат толедо 90 ГТ :D нов внос блъснат и аз намазах :D след това счупих сумати карета иначе казано лятото го карах само за състезание и такива в момента предна и задна проня както и капака са черни имах си нещо на предвид тогава но се получи цигания голяма както и да е сега ще оправям грешките си искам да направя нещо което като го видят хората да го харесат и когато аз го карам да ми е приятно,че имам голф от 89 та година който привлича погледите.. за сега мисля че се искат
джанти - изпълнено
вежди над калници - изпълнено
широки брони - изпълнено
боядисване преден/заден капак броня предна/задна джанти вътрешност Черен мат - скоро ще стане
изхвърляне на непотребните работи като седалки дръжки и други и претапициране отзад - изпълнено
колата ще е само 2 местна :D
резтаврация на рекарото - предстой
смяна на двигател - предстой (ако и евентуално някой окаже помощ в търсенето)
сваляне на номер и китосване на капак - почти изпълнено
слагане на кристални фарове - предстой
закупуване на оригинални халугени - предстой
пребоядисване и китосване на ударения калник и леко изкривената страна - предстой
сменяне на оригиналните стопове с нещо по добро,но не нещо от тип Перник style ..
слагане на антикрило на багажника (не само за парлама) зашото гоуфи на 200 се отлепя сериозно от пътя .. :D
та така това са нещата леко по леко проект Black DOHC ще се изпълни :Р
в DOX качих снимки други така,че ако имате желание проверете ги ето линкове :)
183585_202078143152160_1297473_n.jpg
първоначално като го купих яко разглобяване да кажем преди 2 години :D
188465_202078213152153_2850665_n.jpg
тук махахме изпарителя защото копелетата бяха урезелили гоуфи с газ .. а евентуално една хубава кола си е на бензин
20120704_162110.jpg
тук тъкмо бях свалил боята на новата броня .. но пасна идеално след преправяне от моя страна добавяне на нови вътрешни планки бронята заспа на колата
183585_202078143152160_1297473_n.jpg
първоначално като го купих яко разглобяване да кажем преди 2 години :D
188465_202078213152153_2850665_n.jpg
тук махахме изпарителя защото копелетата бяха урезелили гоуфи с газ .. а евентуално една хубава кола си е на бензин

http://dox.bg/files/dw?a=4fe119557c
http://dox.bg/files/dw?a=e98e03fd92
http://dox.bg/files/dw?a=dc7d0c0bbf
http://dox.bg/files/dw?a=dc9bf18c39
http://dox.bg/files/dw?a=3c811dfbc7
20120704_162110.jpg
тук тъкмо бях свалил боята на новата броня .. но пасна идеално след преправяне от моя страна добавяне на нови вътрешни планки бронята заспа на колата
http://dox.bg/files/dw?a=3c437076b9
http://dox.bg/files/dw?a=665f208964
http://dox.bg/files/dw?a=ebddbb8323
Прикачени файлове
188660_202078086485499_2295242_n.jpg
тук монтирах спортна изпускателна система Walker с резонатор и спортно гърне но вида тук е още отчайващ
20120704_161115.jpg
махане на грозните брони ..

Последна промяна от Jouzev94 на Пет 06 фев 2015 20:15, променено общо 15 пъти.

Потребителски аватар
Jouzev94

Re: Голф мк2 тунинг разработки

Мнениеот Jouzev94 » Пон 11 мар 2013 23:36

Нещо от преди часове
Прикачени файлове
20130309_105957.jpg
старите 14 ки който мисля да продам :D поради финансови причини
20130309_105908.jpg
новите който взех на що годе сносна цена лягат идеално на главините ..
20130309_114006.jpg
проекта по осветлението но тук не е оше довършено
20130302_163346.jpg
сваления доло номер искам да седи така изпъкнал все пак да е различно от останалите трябва да се отличавам с нещо

Последна промяна от Jouzev94 на Съб 17 авг 2013 17:19, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Пон 11 мар 2013 23:47

още малко снимки
Прикачени файлове
20130309_110059.jpg
както казах интериора е в окаян вид приемам всякакви идеи да се надяваме креативни и добри
20130309_121453.jpg
ии ето просто да видим как ще седи джантата на главината
20130311_140105.jpg
малко недовършена тук работата не е оформено още както трябва сега ще разпробия дупчици за щипки евентуално като ги разпробия ще ги намажа дупките първо с грунд да не хваща ръжда все пак всяка ръжда е грозна и поражда проблеми то дори и малка да е след това слагам щипки да държат тапицерията за ламарините :D

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Вто 12 мар 2013 9:31

Честито ама си хванал грешната посока :wink

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Вто 12 мар 2013 10:19

IvailoOo написа:Честито ама си хванал грешната посока :wink

Че защо пък ще ми е грешна посоката..

Потребителски аватар
Mario951
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mario951 » Вто 12 мар 2013 10:54

Честито колега интересно ми е как ще я развиеш колата, но повечето колеги са си стриктни традиционалисти и за тях това което правиш е равносилно на това да променяш библията едва ли не :Mr Green Fun И аз си харесвам напълно ОЕМ вида, но не си налагам мнението всеки си прави това което на него си му харесва :smile Само единствено като съвет мога да кажа че тази решетка самоделка дето я мислиш няма да седи изобщо добре...тея неща може да ги оставим на Лада-джиите :biggrin

П.П Но пробвай си де не виждам защо повечето хора държат всички Голф-ове да са си ОЕМ както са излезли от Wolfsburg преди повече от 20 години.Не е като да е рядък автомобил като не Ви харесва какво прави просто си подминавайте според мене не да давате излишни акъли как не прави правилното нещо...

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Вто 12 мар 2013 11:07

Честно казано не ми пука особено кой как си прави колата,просто съм минал по този път и след време това омръзва,главно защото нищо не пасва като хората или просто защото разбираш че е грозно. Вярно всеки има вкус,но все пак давам нещо подобно на съвет,а не се опитвам да му кажа,че колата му не струва или нещо такова. ДАвам пример : вместо тази "home-made" решетка можеш да сложиш една OEM с 4 фара и емблема. Вместо да сваляш номера долу,да си въведеш броните във вид или нещо друго. На тези коли почти нищо "афтърмаркет" не стои като хората. Както и да е,не ме разбирай погрешно..и успех :th_up

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Вто 12 мар 2013 11:58

Мм мерси че не сте някакви негативни мнението ви малко или много би оказало някакво влияние но не искам стокова двойка а нещо различно то до колкото решетката посочих още горе че ако не се получи ще я сменя с изчистена... без емблема но нищо не ми коства да пробвам а колкото до вида всеки човек може да създаде свой собствен дизайн/стил който му харесва :)

Потребителски аватар
CoZmO
Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
Контакти:

Мнениеот CoZmO » Вто 12 мар 2013 12:23

Jouzev94 написа:Мм мерси че не сте някакви негативни мнението ви малко или много би оказало някакво влияние но не искам стокова двойка а нещо различно то до колкото решетката посочих още горе че ако не се получи ще я сменя с изчистена... без емблема но нищо не ми коства да пробвам а колкото до вида всеки човек може да създаде свой собствен дизайн/стил който му харесва :)

Правилно, колега. Пробвай, пък или ще достигнеш до извода че не става хубаво, или пък ще ти хареса. Аз също съм на мнение че си трябва оригинална решетка с емблема. Но всеки има собствен вкус. За стоповете - една черна хелла ще заспи. Продължавай в същият дух.

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Вто 12 мар 2013 19:29

С всичките тия доработки, които си направил и които си замислил да правиш, колата ти няма да стане по-спортна :wink
Ако искаш да си различен, според мен ще е по-добре да приведеш колата в ОЕМ вид, малко останаха читавите и нетунинговани двойки :wink А и колко от връстниците ти карат голф 2-ки? Не вярвам да са много, ако въобще има такива.
Не смятам, че кола от тези години е заслужила това, което смяташ да сториш ти, с твоята 2-ка.
Един колега е споменал по-горе, че тук всички са стриктни традиционалисти - донякъде е така, но тук хората (повечето) държат на колите си и не им е приятно, когато някой се гаври по този начин с любимата им марка коли :wink
Не искам да приемаш мнението ми като заяждане, а като съвет! И аз съм на твоите години, но за моя огромна радост минах по пътя на тунинга (мрежички и пр.), когато все още нямах кола. :icon_lol

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Вто 12 мар 2013 19:54

Както казах и преди всеки си има гледна точка на някого му харесва на някого не,но това с гавренето мисля,че беше доста пресилено изказване но ваша си работа аз ще правя каквото искам да постигна надявам се след като завърша проекта си на някого да му хареса а и да не му хареса аз ще си го харесвам всеки може да изразява и да прави свободно това което иска :) та до колкото "мрежичките" който казаха другите може да си сложа решетка без емблема но на VW събора специално ще сложа отрязаната (за всички злобарчета с своето си мнението както беше казал един от колегите по-горе като на някого нещо не му харесва да не коментира и да подминава а колкото до това колко от хората на моите години карат такива коли точно това мислене пак ви прави идентични и еднакви ... не е толкова важно да си еднакъв по-добре е да си различен .... :)

Потребителски аватар
Weezy
Автомобил: VW Golf mk2 1987
Двигател: JP
Контакти:

Мнениеот Weezy » Вто 12 мар 2013 20:00

Един въпрос :
Кое е по-добре - да си като всички други добре изглеждащи, или да си един единствен, но смешен?
Въобще не разбра какво искам да ти кажа, така си и мислих. :smile
Както и да е, прави каквото искаш с колата си, все пак правиш твоята кола, а не моята.
Успех с проекта. :th_up

Потребителски аватар
Jouzev94

Мнениеот Jouzev94 » Вто 12 мар 2013 20:16

Weezy написа:Един въпрос :
Кое е по-добре - да си като всички други добре изглеждащи, или да си един единствен, но смешен?
Въобще не разбра какво искам да ти кажа, така си и мислих. :smile
Както и да е, прави каквото искаш с колата си, все пак правиш твоята кола, а не моята.
Успех с проекта. :th_up

Не принципно напълно те разбрах какво имаше на предвид и аз нито целя да се заяждам нито нищо,но ти сам каза,че хората на моята възраст не карат такива коли а причината е че винаги на другите мама и тати им помагат а сега с това искам да покажа,че това което го искам,мога да го постигна колкото до приличането или идентичността не мисля мисля да съм различен :)

Потребителски аватар
spar4o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот spar4o » Вто 12 мар 2013 20:22

Айде и аз да се намешам в спора с решетката. Само като идея ще вметна една две картинки да видиш дали няма да ти хареса.Различно е, малко разправия е но е определено нещо което не е виждано. Ето за какво говоря.

Ето тази ми е любимата снимка

Изображение

Изображение

Изображение

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 12 мар 2013 20:25

Какво не им харесвате на мрежите пък? Така комарите вместо да се размазват по решетката и труповете им да гният там, ще изгарят от двигателя, понеже ще се залепят директно на него и така ще се получава нещо като онези древните ритуали с изгарянето на починалите icon_idea

Върни се в “Моят Volkswagen”