Колеги както съм казвал в няколко теми притежател съм на легендарната машина голф 2 та от както я купих имам мечта да я направя супер колица,но все не достига време,пък то пари никога не е имало та сега започнах проект...До сега горе долу започнах началните неща ще прикача и снимки за прогреса.. мисля,че до 2-3 месеца ще успея..Започнах от джантите естествено намерих италиански 15-ки 7Jh2 след това дойде време на броните взех нова задна и предна броня от морга вдъхнах им малко животец когато ги взех (преди 5-6 месеца) и сега проекта ми започна от преди месец както казах взех джанти свалих номера доло на бронята свалих капака за точкова заварка... баща ми е механик и заварчик.. та поне от заварки не мога да се оплача след това мисля кит боя .. и да се изчисти както се трябва..също така мисля да го направя по някакъв по-уникален за мен начин голфа е сив на цвят искам предния и задни капак както и предната и задната броня да ги направя черен мат както и вътрешността на джантите..от вътре положението беше много зле ..но салона е рекаро поне това е хубавото мисля,че и на него мога да му вдъхна животец идеята ми е такава че изхвърлих задните седалки претапицирах старите тенекии :D и на мястото на седалките мисля да сложа една голяма туба.. евентуално която вече сглобих що годе добре поне и музиката да е в час..сложиш ново осветление на таблото над копчалъците и там където е са регулиращите врътки за парното..в момента съм поръчал спойлерчето под предната броня..отпред сложих некви рязани ниски пружини от 3-ка и предницата се смъкна надолу още не съм сложиш джантите за да видя с колко още ще легне към земята и тук идва вече другата част от запитването в момента я карам с мотор EV 112 магаренца,но искам смяна на мотора с ABF или KR искам голфчету ми да лети на пътя принципно и сега си лети ама вече двигателя е на съсипване смесва масло с бензин много леко,но все пак се усеща а пък не ми се ремонтира принципно имам познанията,но искам нещо по голямо все пак като се отвори капака е желателно гледката да е DOHC..та ако някой има идейки може да споделя ще уважа всяко мнение :)Иначе все пак колата е карана по състезание както се вижда на снимките ударих калник сега ще се купува боя за оправянето му смених 3 скоростни кутии от безразсъдното ми шофиране :D докато открих перфектната кутия от сеат толедо 90 ГТ :D нов внос блъснат и аз намазах :D след това счупих сумати карета иначе казано лятото го карах само за състезание и такива в момента предна и задна проня както и капака са черни имах си нещо на предвид тогава но се получи цигания голяма както и да е сега ще оправям грешките си искам да направя нещо което като го видят хората да го харесат и когато аз го карам да ми е приятно,че имам голф от 89 та година който привлича погледите.. за сега мисля че се искат
джанти - изпълнено
вежди над калници - изпълнено
широки брони - изпълнено
боядисване преден/заден капак броня предна/задна джанти вътрешност Черен мат - скоро ще стане
изхвърляне на непотребните работи като седалки дръжки и други и претапициране отзад - изпълнено
колата ще е само 2 местна :D
резтаврация на рекарото - предстой
смяна на двигател - предстой (ако и евентуално някой окаже помощ в търсенето)
сваляне на номер и китосване на капак - почти изпълнено
слагане на кристални фарове - предстой
закупуване на оригинални халугени - предстой
пребоядисване и китосване на ударения калник и леко изкривената страна - предстой
сменяне на оригиналните стопове с нещо по добро,но не нещо от тип Перник style ..
слагане на антикрило на багажника (не само за парлама) зашото гоуфи на 200 се отлепя сериозно от пътя .. :D
та така това са нещата леко по леко проект Black DOHC ще се изпълни :Р
в DOX качих снимки други така,че ако имате желание проверете ги ето линкове :)
http://dox.bg/files/dw?a=4fe119557c
http://dox.bg/files/dw?a=e98e03fd92
http://dox.bg/files/dw?a=dc7d0c0bbf
http://dox.bg/files/dw?a=dc9bf18c39
http://dox.bg/files/dw?a=3c811dfbc7
http://dox.bg/files/dw?a=3c437076b9
http://dox.bg/files/dw?a=665f208964
http://dox.bg/files/dw?a=ebddbb8323
The yelloW One 16V 9A ! lock
- Jouzev94
- Автомобил: Golf MK II GTI
- Двигател: 9A+KR+ABF....
The yelloW One 16V 9A ! lock
- Прикачени файлове
Последна промяна от Jouzev94 на Пет 06 фев 2015 20:15, променено общо 15 пъти.
- Jouzev94
Re: Голф мк2 тунинг разработки
Нещо от преди часове
- Прикачени файлове
Последна промяна от Jouzev94 на Съб 17 авг 2013 17:19, променено общо 1 път.
- Jouzev94
още малко снимки
- Прикачени файлове
-
- малко недовършена тук работата не е оформено още както трябва сега ще разпробия дупчици за щипки евентуално като ги разпробия ще ги намажа дупките първо с грунд да не хваща ръжда все пак всяка ръжда е грозна и поражда проблеми то дори и малка да е след това слагам щипки да държат тапицерията за ламарините :D
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Честито ама си хванал грешната посока 

- Jouzev94
IvailoOo написа:Честито ама си хванал грешната посока
Че защо пък ще ми е грешна посоката..
- Mario951
- Автомобил:
- Двигател:
Честито колега интересно ми е как ще я развиеш колата, но повечето колеги са си стриктни традиционалисти и за тях това което правиш е равносилно на това да променяш библията едва ли не
И аз си харесвам напълно ОЕМ вида, но не си налагам мнението всеки си прави това което на него си му харесва
Само единствено като съвет мога да кажа че тази решетка самоделка дето я мислиш няма да седи изобщо добре...тея неща може да ги оставим на Лада-джиите 
П.П Но пробвай си де не виждам защо повечето хора държат всички Голф-ове да са си ОЕМ както са излезли от Wolfsburg преди повече от 20 години.Не е като да е рядък автомобил като не Ви харесва какво прави просто си подминавайте според мене не да давате излишни акъли как не прави правилното нещо...

П.П Но пробвай си де не виждам защо повечето хора държат всички Голф-ове да са си ОЕМ както са излезли от Wolfsburg преди повече от 20 години.Не е като да е рядък автомобил като не Ви харесва какво прави просто си подминавайте според мене не да давате излишни акъли как не прави правилното нещо...
- IvailoOo
- Автомобил: Audi A4 B7 Avant
- Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW
Честно казано не ми пука особено кой как си прави колата,просто съм минал по този път и след време това омръзва,главно защото нищо не пасва като хората или просто защото разбираш че е грозно. Вярно всеки има вкус,но все пак давам нещо подобно на съвет,а не се опитвам да му кажа,че колата му не струва или нещо такова. ДАвам пример : вместо тази "home-made" решетка можеш да сложиш една OEM с 4 фара и емблема. Вместо да сваляш номера долу,да си въведеш броните във вид или нещо друго. На тези коли почти нищо "афтърмаркет" не стои като хората. Както и да е,не ме разбирай погрешно..и успех 

- Jouzev94
Мм мерси че не сте някакви негативни мнението ви малко или много би оказало някакво влияние но не искам стокова двойка а нещо различно то до колкото решетката посочих още горе че ако не се получи ще я сменя с изчистена... без емблема но нищо не ми коства да пробвам а колкото до вида всеки човек може да създаде свой собствен дизайн/стил който му харесва :)
- CoZmO
- Автомобил: Passat Golf Scirocco Allroad A6C4
- Двигател: PG EX EG BAU CAS AEL
- Контакти:
Jouzev94 написа:Мм мерси че не сте някакви негативни мнението ви малко или много би оказало някакво влияние но не искам стокова двойка а нещо различно то до колкото решетката посочих още горе че ако не се получи ще я сменя с изчистена... без емблема но нищо не ми коства да пробвам а колкото до вида всеки човек може да създаде свой собствен дизайн/стил който му харесва :)
Правилно, колега. Пробвай, пък или ще достигнеш до извода че не става хубаво, или пък ще ти хареса. Аз също съм на мнение че си трябва оригинална решетка с емблема. Но всеки има собствен вкус. За стоповете - една черна хелла ще заспи. Продължавай в същият дух.
- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
С всичките тия доработки, които си направил и които си замислил да правиш, колата ти няма да стане по-спортна
Ако искаш да си различен, според мен ще е по-добре да приведеш колата в ОЕМ вид, малко останаха читавите и нетунинговани двойки
А и колко от връстниците ти карат голф 2-ки? Не вярвам да са много, ако въобще има такива.
Не смятам, че кола от тези години е заслужила това, което смяташ да сториш ти, с твоята 2-ка.
Един колега е споменал по-горе, че тук всички са стриктни традиционалисти - донякъде е така, но тук хората (повечето) държат на колите си и не им е приятно, когато някой се гаври по този начин с любимата им марка коли
Не искам да приемаш мнението ми като заяждане, а като съвет! И аз съм на твоите години, но за моя огромна радост минах по пътя на тунинга (мрежички и пр.), когато все още нямах кола.

Ако искаш да си различен, според мен ще е по-добре да приведеш колата в ОЕМ вид, малко останаха читавите и нетунинговани двойки

Не смятам, че кола от тези години е заслужила това, което смяташ да сториш ти, с твоята 2-ка.
Един колега е споменал по-горе, че тук всички са стриктни традиционалисти - донякъде е така, но тук хората (повечето) държат на колите си и не им е приятно, когато някой се гаври по този начин с любимата им марка коли

Не искам да приемаш мнението ми като заяждане, а като съвет! И аз съм на твоите години, но за моя огромна радост минах по пътя на тунинга (мрежички и пр.), когато все още нямах кола.

- Jouzev94
Както казах и преди всеки си има гледна точка на някого му харесва на някого не,но това с гавренето мисля,че беше доста пресилено изказване но ваша си работа аз ще правя каквото искам да постигна надявам се след като завърша проекта си на някого да му хареса а и да не му хареса аз ще си го харесвам всеки може да изразява и да прави свободно това което иска :) та до колкото "мрежичките" който казаха другите може да си сложа решетка без емблема но на VW събора специално ще сложа отрязаната (за всички злобарчета с своето си мнението както беше казал един от колегите по-горе като на някого нещо не му харесва да не коментира и да подминава а колкото до това колко от хората на моите години карат такива коли точно това мислене пак ви прави идентични и еднакви ... не е толкова важно да си еднакъв по-добре е да си различен .... :)
- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
Един въпрос :
Кое е по-добре - да си като всички други добре изглеждащи, или да си един единствен, но смешен?
Въобще не разбра какво искам да ти кажа, така си и мислих.
Както и да е, прави каквото искаш с колата си, все пак правиш твоята кола, а не моята.
Успех с проекта.
Кое е по-добре - да си като всички други добре изглеждащи, или да си един единствен, но смешен?
Въобще не разбра какво искам да ти кажа, така си и мислих.

Както и да е, прави каквото искаш с колата си, все пак правиш твоята кола, а не моята.
Успех с проекта.

- Jouzev94
Weezy написа:Един въпрос :
Въобще не разбра какво искам да ти кажа, така си и мислих.![]()
Успех с проекта.
Не принципно напълно те разбрах какво имаше на предвид и аз нито целя да се заяждам нито нищо,но ти сам каза,че хората на моята възраст не карат такива коли а причината е че винаги на другите мама и тати им помагат а сега с това искам да покажа,че това което го искам,мога да го постигна колкото до приличането или идентичността не мисля мисля да съм различен :)
Айде и аз да се намешам в спора с решетката. Само като идея ще вметна една две картинки да видиш дали няма да ти хареса.Различно е, малко разправия е но е определено нещо което не е виждано. Ето за какво говоря.
Ето тази ми е любимата снимка

Ето тази ми е любимата снимка

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Какво не им харесвате на мрежите пък? Така комарите вместо да се размазват по решетката и труповете им да гният там, ще изгарят от двигателя, понеже ще се залепят директно на него и така ще се получава нещо като онези древните ритуали с изгарянето на починалите