Здравейте фенове,
Искам да споделя с вас една завършена реставрация на един Голф 2 Кънтри.
Колата е в семейството ми от преди няколко години , а преди това беше на приятел , който я беше купил преди 10 години.
Брат ми започна реставрацията , а аз я довърших, защото той нямаше вече нерви да търси части за нея и замалко щеше да я продаде.
Жалко, че нямам снимки от преди реставрацията, но имам доста след като вече е станала едно бижу.
За Голфа искам да кажа, че е реставриран с оригинални части, като последните няколко успях да се сдобия едвам преди две седмици.
За сега слагам няколко снимки, като завършен проект, а ще се пробвам да намеря и снимки преди реставрирането.
Голф 2 Кънтри
- nokiangage
- Автомобил: Passat B3 - 35i
- Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
- Контакти:
Re: Голф 2 Кънтри
Истинско красиво Country колега, петата джанта ако я боядисате в съшия цвят като другите ще бъде супер...
Дайте повече информация за развитието по колата в детайли, със сигурност ще има интерес 

- microelement
- Автомобил: Audi B5
- Двигател: AFN
- Контакти:
Е ти изби рибата с тая красива джипка
Дай малко повече подробности около кънтрито
Ще следя темата със сигурност.Наистина рядка находка е 

Дай малко повече подробности около кънтрито

- Weezy
- Автомобил: VW Golf mk2 1987
- Двигател: JP
- Контакти:
Това кънтри не беше ли на феста?
- brabus
- R-циклопедист на VW
- Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
- Двигател: 1991 2003
- Контакти:
Точно така. Това Кънтри беше на Фест 2013.
Собственикът се казва Явор
Собственикът се казва Явор

- dobrin
- Чингис хан
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Уникален автомобил, който видях за първи път на феста. Просто безупречен. 

- driver
- Автомобил: diesel
- Двигател:
Респект! Колата е убийствена! 

- Jaw
- Автомобил: Audi RS3
- Двигател:
Малко да ви разкажа за колата, когата брат ми я купи. Предният собственик я беше карал само по чукари и покрай клони и дървета. Беше външно в почти укаяно състояние, нямаше здрава лайсна или вежда, за ролбарите да не говориме, че нямаше неогънат. Боята беше матирала и на две врати имаше ръжда. Предното стъкло беше много зле, но пък човека си го поддържаше като ходова част и двигател. Беше купувал пружини, виско муфа и др. Хубавото също беше, че вътре на седалките винаги е имало някакви калъфи и салона се е запазил. Днес търсих снимки, от преди започването на реставрацията, но уви не ги намерих.
Сега почвам с това,което е правено по Кънтрито.
Намериха се първо перфектни врати, за да се заменят ръждясалите. Започна голямото търсене на вежди и прагове и бяха закупени чисто нови двете задни вежди, предна лява вежда и десен праг. Другата предна вежда и праг ги нямаше нови. Кънтрито отиде на бояджия и излезна преди 3-4години в състоянието , както е сега. През това време се закупиха лайсните на вратите, като най-трудно се намериха емблемите "Синхро". После се започна със салона. Седалките се направиха с нова естествена кожа , а плата по средата си остана оригиналният. Тавана стана с тъмно сив плат. Волана го направих кожен, скоростният лост също. Сложих мокра печка "Ебершпахер" чисто нова. Ролбарите ги направих с нови тръби, че старите нямаха изправяне. Скоро мисля и прагове да правя от тръби. Много трудно намерих джантите, който са в момента на колата(защото търсих да нямат ужулено) и като ги купих отидоха и те при бояджията.Скоро ще бъде боядисана и резервната джанта черна. Няколко дни преди Феста намерих и другият праг и вежда и всичко си стана както трябва.
След Феста направих предните спирачки от 239мм. на 280мм. като бяха сменени шенкели, супорти, спирачни апарати, дискове и др. Сега колата спира в пъти по-добре. Смених и задните барабани, накладки и цилиндърчета. Сложих 20мм. фланци "Момо" на всички колела.
Поствам малко снимки:
Сега почвам с това,което е правено по Кънтрито.
Намериха се първо перфектни врати, за да се заменят ръждясалите. Започна голямото търсене на вежди и прагове и бяха закупени чисто нови двете задни вежди, предна лява вежда и десен праг. Другата предна вежда и праг ги нямаше нови. Кънтрито отиде на бояджия и излезна преди 3-4години в състоянието , както е сега. През това време се закупиха лайсните на вратите, като най-трудно се намериха емблемите "Синхро". После се започна със салона. Седалките се направиха с нова естествена кожа , а плата по средата си остана оригиналният. Тавана стана с тъмно сив плат. Волана го направих кожен, скоростният лост също. Сложих мокра печка "Ебершпахер" чисто нова. Ролбарите ги направих с нови тръби, че старите нямаха изправяне. Скоро мисля и прагове да правя от тръби. Много трудно намерих джантите, който са в момента на колата(защото търсих да нямат ужулено) и като ги купих отидоха и те при бояджията.Скоро ще бъде боядисана и резервната джанта черна. Няколко дни преди Феста намерих и другият праг и вежда и всичко си стана както трябва.
След Феста направих предните спирачки от 239мм. на 280мм. като бяха сменени шенкели, супорти, спирачни апарати, дискове и др. Сега колата спира в пъти по-добре. Смених и задните барабани, накладки и цилиндърчета. Сложих 20мм. фланци "Момо" на всички колела.
Поствам малко снимки:
- Jaw
- Двигател:
Искрено се радвам, че Кънтрито Ви харесва. През годините, когата първо брат ми , а после и аз го съживявахме беше много трудно, но сега като го карам се чувствам горд, че съм шофьор на тази кола. Не мога да ви опиша чувството, как всеки ден на светофари или пред някой магазин, като съм спрял как ме гледат, някой и разпитват, някой и даже се излагат , като ме питат как съм вдигнал този Голф така 

- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Много ми е приятно да чета темата и следя прогреса, кънтрито си ми е мерак от доста време, но за сега компенсирам със синхро бусове :)Надявам се на някоя бус сбирка да намериш време да се видим отново 

- Jaw
- Двигател:
Ще се постарая да дойда на сбирката в Турция, за която ми спомена
п.п. Бусовете са си мания. На жена ми и показах кемпера и тя ми вика " Ей такава кола ни трябва, а не това Кънтри, с малък багажник"

п.п. Бусовете са си мания. На жена ми и показах кемпера и тя ми вика " Ей такава кола ни трябва, а не това Кънтри, с малък багажник"

- PACH
- Bus Master
- Автомобил: VW Bus T3 Syncro
- Двигател: 1.9 M-Tdi
- Контакти:
Jaw написа:...Бусовете са си мания. На жена ми и показах кемпера и тя ми вика " Ей такава кола ни трябва, а не това Кънтри, с малък багажник"
Жена ти е наш човек, дойдете ли на някоя сбирка и не знам какво ще правиш после. На феста един от шкодажиите изгоря, направи една силна вечер с бус клуба и вече му търсим бусче :)
- volodya iliev
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APT 2000 4MOTION
Просто уникална кола жалко,че нямах възможността да я видя на живо а за брат ти просто мога да кажа,че е един много точен човек и винаги може да се разчита на него за каквото и да било.
- Golf_Diesel_
- Автомобил: Vw Golf 5 TDI
- Двигател: BMM
- chochov_w
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: гти
мога да ви кажа едно голяма евала ,малко кънтрита има в тоя вид на пътя