Golf с Голфър (Мк3)

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
YordanGergov
Автомобил: Golf III
Двигател: AEE

Golf с Голфър (Мк3)

Мнениеот YordanGergov » Пет 19 апр 2013 19:45

Здравейте. Реших и аз да си покажа колата, какво й "причинявам", как тръгнах и аз по сектата и ...така. Та всичко по реда си.

НАЧАЛОТО:
Преди 2 години събрах пари за кола и се почна търсенето. Нямах някакви претенции. Най-общо не исках да е френска и не исках да е... Голф, заради "пернишката слава". След няколко дни лутане и в последният възможен ден, именно представител на тази порода ми хареса.
Изображение

1,6 с двигател АЕЕ 1997г., с климатик (в последствие разбрах, че не е заводски), ABS, предни ел. стъкла и допълнително поставени халогени. Жабар без грам ръжда и джанти OZ, какво повече може да искаш от него :mhihi
Срам-несрам купих го (оказах се прав де още търпя бъзици от време на време :icon_lol ).

ДРАЗГИТЕ:
Всичко хубаво до тук. Ама лошото беше че това "тук" беше до края на първия месец. Тогава се почна голямата каръщина, поне според мен. Точно на 30-тия ден пустинякът спря да пали. След малко паника :mrgreen се оказа , че е някакъв датчик. От тогава взех да чета повечко форума и да се ориентирам кое как и защо. За жалост ремонта излезе златен... по моя си вина. Съмнения за бензин в маслото - платформа София-Плевен – датчик...какво да се прави.

Последва кривене на желязна джанта- не сериозно ама си се стреснах.

През това време ми гепиха няколко чистачки...викам си карай...
Следващото не е много за коментиране...бордюр...50км/ч...кофти гума
Изображение
Тогава почнах малко да кипвам ама викам ще мине.
Е не мина...Още няколко чистачки...Една сутрин мигач заедно с фасунката и блендата. В същия ден отидох до Оутлета на Царското... на паркинг вътрешен... пластмасовата решетка на броняна...
Почна съединителя да буксува- смени се
Лампата на маслото започна да свети на празен ход...смяна на масло...свети...смяна на маслена помпа...свети...добавка - не свети...
Започна да си пали когато иска и отидох при уж познат, а трябваше да питам първо тук. Сменена капачка, палец и датчик на Хол. Е оказа се, че е бобината.
Следваща изцепка...вали дъжд реших да сменя чистачките изпуснах рамото и... сещате се...+ от ситуацията- новият джам има сенник :mhihi
Блокира ABS и едното колело не спираше, беше голям фън една седица докато разбера защо на всяко спиране свирят гуми и трака ABS-a
(така като се замисля колкото тя ми е направи толкова и аз на нея)

НОВО НАЧАЛО:
След кофти периода, през който мислих и да я махам, колата се закрепи и спря да ме ядосва. Помирихме се общо взето
Изображение
Изображение
Преминахме в режим бензин-каране и до сега всичко е добре :bishop

ГОЛФ С ГОЛФЪР:
Еми почна се :mhihi
Нямам много средства и всичко е бюджетно и гледам сам да го правя.
Първо исках да си оправя музиката. В задните врати имам някакви евтини LG-та от техно... и радио JVC, а отпред бях с временни говорители от каквото изпадне :mrgreen

И по коледа имаше подаръци
Изображение
Изображение

Не съм фен на автомобилните говорители и си взех нормални - по един нискочестотен в предна врата и по един за средни и високи в таблото. От резултата съм повече от доволен. Металните рингове са от колегата Petrolhead , :bowdown като ги получих ме беше яд че човека не е от София да го почерпя. В сравнение с други оферти за тези детайли неговата беше като услуга направо.

От резултата съм повече от доволен.

След това се вгледах във фаровете. Единия пропускаше вода, другият беше със счупени щипки.
Изображение
Изображение
За тях вече досаждах на доста колеги на лични за това няма да ги споменавам всичките.
Да кажа само, че са с ксенон и габарит на мястото на дългите.

И за сега до тук
Изображение
Със зимните гуменки на паркинга на Феста.

Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Изображение
Жабарска му работа :screwy

Изображение
Преди началото на пролетта беше на ортопед да му пооправим кокалите. Нови задни амортисьори, тампони заден мост, тампони предни, носач и накрайник в следствие на онази случка с джантата. Всичко друго според майсторите отпред е здраво въпреки факта, че на тази кола се почна редовното ми каране ... един вид учих се на нея :drive

За напред искам джантите да оправя, но не съм харесал цвят...същия, друг.. още не е ясно.
И да позатъмня малко задните прозорци с нещо доближаващо се до фабрично, но финанси...събираме, но бавно :love.vwclub

Поздрави
Йордан Гергов

Потребителски аватар
golfvr66
Автомобил: Golf 3 - 4
Двигател: ABU 1Y ABS ARL

Re: Golf с Голфър (Мк3)

Мнениеот golfvr66 » Пет 19 апр 2013 19:51

Браво голфчето е много добре. :th_up

Потребителски аватар
rufkata
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Seat Ibiza 1.9 TDI 305 Nm
Двигател: 1.9 TDI ASV

Мнениеот rufkata » Пет 19 апр 2013 19:54

За сега важното е, че си превъзмогнал тежкия период :biggrin . Честито и много безаварийни километри ти желая :th_up

Потребителски аватар
staraplanina
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот staraplanina » Пет 19 апр 2013 19:55

Супер тема колега :)
Дълго и безаварийно шофиране!

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Мнениеот nokiangage » Пет 19 апр 2013 20:36

Интересна история си имате двамата с колата :bowdown , успех занапред с модификациите и ще следя темата... :drunk

Потребителски аватар
microelement
Автомобил: Audi B5
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот microelement » Пет 19 апр 2013 22:31

Честито голфче :th_up Разсмя ме с тая тема :mhihi Успех за напред и ще следя новите неща :th_up

Потребителски аватар
smirkb0y
Автомобил: Seat Leon FR
Двигател: ARL+

Мнениеот smirkb0y » Съб 20 апр 2013 12:09

Интересно ми е, ще следя. :)

Потребителски аватар
NenoW_99
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NenoW_99 » Съб 20 апр 2013 13:08

Колега обнадежди ме, аз се занимавам с един мотор и сега съм в такъв период на трошене :banghead .Евала за търпението количката е хубава да си я караш със здраве :smile :love.vwclub

Потребителски аватар
YordanGergov

Мнениеот YordanGergov » Пет 10 май 2013 15:37

Благодаря за съпричастността :mhihi Ама преживяването продължава.

Тръгнах на Цветница за Рилския манастир и като се разхлопа... Викам 'айде този път вече ме изостави Голф-а. То само гумата искала да ме изостави. Хлъзгави болтове не искат да си седят на мястото. Взех му едно филтърче за купето да го поглезя малко да не ми е сърдит нещо,подлакътниче му сложих,а той се разрева - единият фар пълен с вода. Така и не разбрах от къде. Лепих мазах дано да остане сух.
Ето и подлакътника и минаването към летния пакет стелки :mhihi
Изображение

Изображение

И още нещо замислих да подменя, но не съм събрал всичко
Изображение
Един вид бленди ми трябват опушени, ако на някой му се дават/подаряват съм насреща :mrgreen

И сега имам няколко питания. Филтърът на купето как се закрепва към рамката, която го държи. Тия дни ще го слагам и да знам дали ми трябва нещо допълнително.
И също да питам ... какво е това
Изображение

Подмята се в багажника от както съм я купил. Не знам какво е, но си го пазя вече 2 години и половина почти :mhihi

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Пет 10 май 2013 15:45

Колега
това е пластмаса която седи на една бяла щипчица навътре пред капачето за бушоните и леко се крепи и на него.Запълва там разстоянието... не зная дали ще ме разбереш,ако не пиши лично,ще ти обясня :)

Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Мнениеот S_T_I_N_G » Съб 11 май 2013 13:49

Браво колега че не си се предал след всичките премеждия и проблеми с Голфър-а :)))
И това с фара и разреваването беше добро :)))
Поздрави за това как се грижиш и как си правиш количката :) :c010

Потребителски аватар
YordanGergov

Мнениеот YordanGergov » Вто 14 май 2013 14:24

vwg3 написа:...

Мисля, че разбрах къде да го наместя :th_up . Утре ще имам време да свърша тази работа.
А сега се загледах в тези мигачи.Те са едно сиво стъкло само, а не като белите ми оранжево и над него бяло. Та като мига мигача няма ли сега да свети някакво сиво просто. Какво трябва да направя, за да свети оранжево- крушка ли има с такава светлина или трябва да комбинирам двата мигача и да си направя един мелес от тях... Или пък съм в пълна заблуда и да ме светне някой да не съсипя и двата чифта :newsm66

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Вто 14 май 2013 14:40

Аз съм с такива черни мигачи и бленди и им сложих оранжеви крушки 21 вата,иначе се вижда едно бяло и рискуваш някой да те отнесе докато се чуди тва бялото за какво мига :mhihi

Потребителски аватар
YordanGergov

Мнениеот YordanGergov » Вто 14 май 2013 16:29

:mhihi Вече чакат в магазина и утре се надявам да ги сложа :love.vwclub

Потребителски аватар
YordanGergov

Мнениеот YordanGergov » Сря 15 май 2013 16:22

Направих каквото можах :mrgreen
Пластмасовата решетка си е на мястото горе долу, филтъра се намърда и той.
Нямам черни бленди и се наложи по най-българския начин да си направя .. с боя останала от пластмасите :mhihi
Имах малко ядове с мигачите...да спестя 10 лева да не купя нови. Наложи се приспособяване на щипките за блендите, но горе долу ги закрепих

Изображение

Изображение

Май остана за халогените да измисля само нещо...

Върни се в “Моят Volkswagen”