Здравейте колеги. Дълго време мислих дали да направя тема и за моят автомобил и ето,че се престраших.Колата е Голф 2 1,3 МH от 1988г. Имам я от 7 месеца и съм много доволен.Не е нищо особено,но съм вложил доста усилия да я направя това което е сега.Естествено като повечето стари коли си има кусурите,но постепенно ще стане това,което заслужава да бъде.
С уважение Пешо
Голф 2 от Добрич
- wishsalor
- Автомобил: Passat B5 variant x2
- Двигател: AFN 97-98
- Контакти:
Re: Голф 2 от Добрич
Много готино голфче, поне на снимките така изглежда. Колега, качи по хубави снимки, да му се порадваме и ние.
Пожелавам ти само хубави моменти с него+дълга и безаварийна експлоатация!
Пожелавам ти само хубави моменти с него+дълга и безаварийна експлоатация!
- tonkogtd
- Автомобил: Golf GTD Polo GTI
- Двигател: JR-1991 BJX-2006
Браво за голфа колега,че и с четирите фара,черната емблема отпред,лети джанти-абе направо един път.МК2-ките са железни коли-имам го вкъщи и не се продава доживот.
- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
Личи си меракът около тази кола, със здраве да си я караш и подобряваш. 

-
- Автомобил: Golf 2
- Двигател: 1.3 MH 1988
Малко пресни снимки от тази сутрин.
На места има подпухнала боя и предишния собственик е пръскал на места със спрей та ще се правят и тези забележки,но няма как трябва да има занимавка всеки ден. 

- microelement
- Автомобил: Audi B5
- Двигател: AFN
- Контакти:
Гумите не са неговия размер.
Иначе е лачена двойка

Иначе е лачена двойка

-
Какви трябва да сложа според теб колега
? Тези са 195/70/14 

- tonkogtd
- Автомобил: Golf GTD Polo GTI
- Двигател: JR-1991 BJX-2006
Сложи му гуми 185/60R14 и карай.
- microelement
- Автомобил: Audi B5
- Двигател: AFN
- Контакти:
tonkogtd написа:Сложи му гуми 185/60R14 и карай.
А баш

-
Благодаря колеги.Ще го имам в предвид при покупката на следващите гуми.
Понеже не съм фен на ниските автомобили избрах гуми с тая височина след като я "повдигнахме" отзад .Явно леко съм сбъркал. 

-
- Автомобил: Golf II 1.3
- Двигател: 2 G
Колега аз бих ти препоръчал да си й сложиш гуми по предписание 155 а задните може и да са мааааалко по широчки/при мен са:предни 155, а задните 165/ По простата причина ,че всички възли са конструирани така че двигателя да не се товари излишно имам предвид предните гуми защото те са двигателните. При по широки предни гуми се оказва допълнително съпротивление/натоварване/върху феродовия диск, също така и върху разхода /макар че някои пренебрегват тази част/
Зимните ми са на отделни джанти и са също 155. За зимата даже препоръчват по тесни гуми /в случая при нас както са предписани 155 е добре и замата с изключение на ЛЕД не съм имал проблеми
Поне при мен поне е така.
Колата си е твоя и ти си преценяваш и решаваш. Всичко добро и лек ден
Зимните ми са на отделни джанти и са също 155. За зимата даже препоръчват по тесни гуми /в случая при нас както са предписани 155 е добре и замата с изключение на ЛЕД не съм имал проблеми
Поне при мен поне е така.
Колата си е твоя и ти си преценяваш и решаваш. Всичко добро и лек ден

- Koko95
- Автомобил: MK4 TDI
- Двигател: ATD
Лъскава машинка и както вика един приятел собственик на MK II "бетон марка" но вярно тия гуми са прекалено високи и не устоичиви. А до колегата с цвичките. 155 е трабанкова гума за мене , прекалено тясна и не устоичива. По широките гуми не качват разхода толкова колкото по големи и тежки джанти. 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
golf4eto99 написа:Колега аз бих ти препоръчал да си й сложиш гуми по предписание 155
Кое е това предписание за гуми 155? В книжката на колата пише съвсем други размери
-
- Автомобил: Golf II 1.3
- Двигател: 2 G
Колега, едва сега се върнах по назад и видях учудването ти, което е и нормално.
Става дума, че двигатела ми е 1.3 и не смятам, че при по-широки гуми например като 175 , 185 , 195 на това "двигателче" няма да му е много комфортно. Откровено казано, че наистина с моите 155 няма фаца, но пък и аз не съм привърженик на високите скорости. Също така и когато го купих голфчето си беше с неговиси "голфови" джанти 5Jх13 / 4_ри летни и 4_ри зимни "SAVA". Така че всеки си преценява и е нормално други от колегите да не са съгласни с мен.
При положение, че някой от колегите появява интерес и няма да му е излишно да прочете нещо в по-вече /ще има и такива, които може и да са попадали на този или подобен материал/
http://www.pitstopbg.com/service/content/view/44/25/
А иначе по програма от AUTO-DATA за JETA и GOLF 2 има препоръчителни предложения
155/80/13 и 175/70/13
Според препоръките на "MICHELIN" :
155/80/13, като се има в предвид и мощността на двигателя
Става дума, че двигатела ми е 1.3 и не смятам, че при по-широки гуми например като 175 , 185 , 195 на това "двигателче" няма да му е много комфортно. Откровено казано, че наистина с моите 155 няма фаца, но пък и аз не съм привърженик на високите скорости. Също така и когато го купих голфчето си беше с неговиси "голфови" джанти 5Jх13 / 4_ри летни и 4_ри зимни "SAVA". Така че всеки си преценява и е нормално други от колегите да не са съгласни с мен.
При положение, че някой от колегите появява интерес и няма да му е излишно да прочете нещо в по-вече /ще има и такива, които може и да са попадали на този или подобен материал/
http://www.pitstopbg.com/service/content/view/44/25/
А иначе по програма от AUTO-DATA за JETA и GOLF 2 има препоръчителни предложения
155/80/13 и 175/70/13
Според препоръките на "MICHELIN" :
155/80/13, като се има в предвид и мощността на двигателя
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Аз следвам единствено препоръките на Фолксваген. Други не ме интересуват. Мишлен не произвежда автомобили, а само гуми за тях. Оттук насетне е по-меродавно да се счита мнението на производителя на АВТОМОБИЛА. Приложено ти пращам книжката на автомобила си, за да се увериш, щото явно не ми хващаш вяра.