Употребявани автомобили Porsche 924 S
„Пуристите“ сред феновете на Porsche му се подиграваха: двигател на Audi отпред, голям капак отзад – това не може да бъде истинско Porsche. И въпреки това е точно такова! Поне след 1986 година, когато в 924 S започна да се монтира 2,5-литровият четирицилиндров двигател на 944. Той е еластичен и може да се шофира с рядко превключване на предавките, освен това е икономичен. Дори и при бързо шофиране по магистрали се задоволява с около 10 л/100 км. Качеството на каросерията също е безупречно – благодарение на цялостното поцинковане ръждата изобщо не е проблем. Перфектният спортист за всекидневието! Това междувременно явно е станало ясно за мнозина, защото цените на екземплярите в оригинално състояние са се повишили значително.
Извод
Това е много препоръчителен автомобил и съветът ни е категоричен: купувайте! 924 S е чистокръвно Porsche, напълно подходящо за всеки ден и (все още) евтино.
Технически данни
Работен обем 2494 куб. см
Мощност 110 kW/150 к.с.
Въртящ момент 190Нм/3000/мин
Максимална скорост 215 км/ч
Тестов разход на гориво 10,5 л/100км
СО2 емисии 249 г/км
Собственото тегло 1080 кг
Когато отидох до Пловдив за да разгледам колата още от първия миг е харесах. В момента съм решил да реставрирам целият автомобил. Ето малко снимки и информация до момента.
Това са снимки преди да купя автомобила.
Специалната вечер покупката на Поршето.
Моята фотосесия :)
:P
Ето процеса и до момента разглобен е интериора, инсталацията и газовия инжекцион. Мисля че до края на зимата ще съм подменил всичките кабели на инсталацията за това имам схеми.