volkSWAGen Golf MK4 — BlueMotion.

Разкажете, споделете, похвалете се със своя Volkswagen - тук всеки може да има тема
Потребителски аватар
oL1pS
Автомобил: R32D G4
Двигател: AHF +++
Контакти:

volkSWAGen Golf MK4 — BlueMotion.

Мнениеот oL1pS » Нед 11 авг 2013 11:14

Добър ден, на всички бъдещи колеги Изображение

Слееееееееед адски дълго търсене на кола се спрях на VW Golf MK4. Преди това на какво ли не се спирах..

Първата ми кола, на която се научих да карам и заобичах е Opel Astra '95 г. - толкова си я обичах , че даже не исках да я продам , но си беше на възраст , а и както добре знаете не им се носи добре славата (макар, че имаше ръжда единствено на задните вежди). Изпуснахме я, и не се беше карала близо година , след това се съживи и дълго ми служи вярно. :bowdown

Ето снимки и на нея - просто няма как да не отбележа присъствието й :a045 ...
Изображение

Изображение

Най-накрая се спрях на първоначалният ми избор за кола , а именно VW Golf 4 :)
Просто нямаше как да не избера него.. :11

Относно историята на колата, всичко започва в Италия , където е била карана дълги години и през май тази година е била докарана. Дълго време е стояла в един автосалон в Ямбол и въобще не е била карана дооооооооста време... :no
И преди 4 дни :11 си смени града , доста неща има да се правят по нея. Не работят екстрите , които всъщност има копчета по купето и просто ДЪН греда.. не работят, иска да се свали целия салон (по самата врата - дръжката има някаква гумена защита и е супер надрана , така , че трябва да се махне до пластмаса (п.с. ако някой знае как да се свали по-лесно да се обажда... - пробвах с нокът , но е АДСКИ голяма мъка :scare3 )), по предницата също се иска лек ремонт , че нещата започват да се обаждат лека по лека...
Колата е '99 набор, 1.9 TDI :icon_lol и по талон пише , че теглото й е 1387 кг?! не мога да повярвам колко е тежка.. (на един авер колата му е 1375 кг. , а е седан (Renault Mégane 2007) ...

Снимки ще има в най-скоро време , за сега имам само това :mrgreen

52171f60025d11e38c0122000aa802dd_7.jpg
volkSWAGen Golf 4 MK

See ya soon :love.vwclub

Последна промяна от oL1pS на Пон 12 авг 2013 21:56, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Luciano
Автомобил: Golf IV
Двигател: 1.9TDI AHF
Контакти:

Re: volkSWAGen Golf MK4

Мнениеот Luciano » Нед 11 авг 2013 11:52

Честито и със здраве да си я караш.
За всичко, което те мъчи или ще те мъчи по колата има писано много.
Приятно четене :mrgreen :c020

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Нед 11 авг 2013 11:56

Честито !Добър избор .За какви парички се сдоби с нея ,Колега?По Мегана ,всичко е пластмаса и затова е по лек.

Потребителски аватар
S_T_I_N_G
Автомобил: GOLF 4 1.8 T
Двигател: AGU GU GU GUUUUUU

Мнениеот S_T_I_N_G » Нед 11 авг 2013 12:12

Браво за колата колега :)
Наистина чакам снимки на количката интересно ми е за какво става дума и в какво състояние е и какво точно имаш да поправиш или оправиш :)
Много километри ти пожелавам с нея :))

Потребителски аватар
microelement
Автомобил: Audi B5
Двигател: AFN
Контакти:

Мнениеот microelement » Нед 11 авг 2013 12:56

Честито гоуфче :biggrin
Трябва да си я взел доста евтино за да прежалиш това че има толкова за правене

Потребителски аватар
adr3nalinchy
Автомобил: Volkswagen Golf MK4
Двигател: AGU

Мнениеот adr3nalinchy » Нед 11 авг 2013 14:56

microelement написа:Трябва да си я взел доста евтино за да прежалиш това че има толкова за правене

Обикновенно става така но с малко мерак и повечко пари се оправя зависи пак какъв е проблема. За гуменото покритие аз използвах ключа на колата става бавно но не драска и се получава добре.
Честито и много безаварийни километри ти пожелавам :beer :th_up

Потребителски аватар
oL1pS
Контакти:

Мнениеот oL1pS » Нед 11 авг 2013 21:25

Даам , има доста изписано и ще се чете : )))

microelement написа:Честито гоуфче :biggrin
Трябва да си я взел доста евтино за да прежалиш това че има толкова за правене
rokera671 написа:Честито !Добър избор .За какви парички се сдоби с нея ,Колега?По Мегана ,всичко е пластмаса и затова е по лек.

Доста евтино за едни , за други не , а за трети е добре, но просто очаквах да работи всичко по нея , за цената на която я взехме.. 4.500 BGN това беше цената , която искаше човека от салона , естествено имаше и лек коментар , но... както и да е.. лека по лека ще си я направя такава каквато я желая :)

Да , Мегана е наистина доста добра кола! :)))

S_T_I_N_G написа:Браво за колата колега :)
Наистина чакам снимки на количката интересно ми е за какво става дума и в какво състояние е и какво точно имаш да поправиш или оправиш :)
Много километри ти пожелавам с нея :))
Снимки ще има доста , обещавам :)))
хахха , списъка е дълъг , за това лека по лека ще споделям :)
Ще се постарая! :mrgreen

microelement написа:Обикновенно става така но с малко мерак и повечко пари се оправя зависи пак какъв е проблема. За гуменото покритие аз използвах ключа на колата става бавно но не драска и се получава добре.
Честито и много безаварийни километри ти пожелавам :beer :th_up
Така е , винаги даваш повече. Не ми харесват няколко неща в нея , но след време ще се възстановят и подобрят :)))
Пффф съсипва ме :D, няма такава мъка.. тия дни ще пробвам с ключ, дано да стане :bishop

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 11 авг 2013 22:05

:th_up :th_up уцелил си най-добрия двигател на дизела така че карай смело и лека полека всичко ще си дойде на мястото и на последно място като те хване манията да сменяш всичко наред тогава става лошо :)

Да си я караш с мерак и удоволствие, много безаварийни километри :) :love.vwclub

Потребителски аватар
lubo007
Автомобил: GOLF 5 TDI
Двигател: BKC

Мнениеот lubo007 » Пон 12 авг 2013 0:52

честито и от мен. Ще я гледаме по Пловдив :)

Потребителски аватар
DiMiTaR_k
Автомобил: VW Golf MK5
Двигател: R32 DSG

Мнениеот DiMiTaR_k » Пон 12 авг 2013 8:11

Колега, първо честита придобивка със здраве да си я караш и много безаварийни километри.

P.S. Гуменото покритие на дръжките се маха с пластмасова линийка най лесно. :th_up

NoFeArr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NoFeArr » Пон 12 авг 2013 11:32

Да се намеся в темата за Гуменото покритие... защо се мъчите с линиики и ключове и т.н. .... не става ли ако свалите елементите с гуменото покритие и да ги почистите с препарат... например обезмаслител Меглио (една жълта течност в шишенце с пръскалка).

Аз съм чистил такова гумено покритие на друга марка автомобил по този начин с Меглио и стана доста лесно и бързо, след като напръсках с меглиото с твърда четка и гъбичка малко ги тръкнах и после обилно изплакване с вода, и като изсъхнаха ги напръсках с спрей за табло (от тези който продават в магазините по левче) правил съм процедурата с махането на покритието на 2 коли и става.... мисля че и при голфчетата ще е на същата основа това гумено покритие и ще се махне с меглиото....

Поздрави! :beer

Потребителски аватар
Anonymous88
Автомобил: VW Vento - VW Golf IV- VW Golf IV
Двигател: 1z 1996 - AJM 2000 116++ - ALH

Мнениеот Anonymous88 » Пон 12 авг 2013 12:12

Честито Колега! Много да те радва Дзвера и да ти служи вярно! Безброй безавариини километри!

И аз от няколко дни съм горд собственик на Голф 4 1.9 ТДИ AJM и след като го обслужа и имам малко свободно време ще се "похваля" и аз! :love.vwclub :love.vwclub :love.vwclub

Потребителски аватар
oL1pS
Контакти:

Re: volkSWAGen Golf MK4 — BlueMotion.

Мнениеот oL1pS » Пон 12 авг 2013 22:24

Благодаря на всички :beer

Пфф.. това покритие е толкова гнусно и изнервящо, самата гума лепка (от топлината) и адски трудно се маха , пробвах с Меглио получава се донякъде , но на места ми избелва пластмасата , пръснах с един спрей за бляскав вид на таблата , но уви стой си сиво... вода + хубава гъба и яко жулене :no

Anonymous88 написа:Честито Колега! Много да те радва Дзвера и да ти служи вярно! Безброй безавариини километри!

И аз от няколко дни съм горд собственик на Голф 4 1.9 ТДИ AJM и след като го обслужа и имам малко свободно време ще се "похваля" и аз! :love.vwclub :love.vwclub :love.vwclub
Доста хубаво се управлява :11 , очаквам новини и от теб (все пак заедно стартираме xD) има време за модификации :drunk

BlueMotion Family
Изображение
Една от причините поради която избрах МК4 :love.vwclub

и сега два странни въпроса :no
1. Относно климатроника, интересува ме , коя е най-подходяща програма за колата :eek
1.1 Когато пусна AUTO - не ме задоволява температурата
1.2 Когато пък пусна ECON - духа леко студено (ПС. Какво по-дяволите прави точно ECON)
1.3 Обикновено изключвам AUTO/ECON намалям до максимум със синьото и става адски студ :Mr Green Fun
Изображение

2. Тези букси ми стояха в багажника скрити отдолу под кората , да не би да са за CD Changer? или :gruebel
Изображение

Последна промяна от oL1pS на Сря 02 окт 2013 12:45, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
6669
Автомобил: VW Golf IV GTI TDI Exclusive
Двигател: AHF 1999

Мнениеот 6669 » Пон 12 авг 2013 22:45

Буксите са за СД чейнджър Пайнер, не за оригинален. А относно климатроника - Econ(от Economy) изключва компресора на климатика и дефакто работи само на парно. Ако не пише нито Ауто, нито Econ то тогава работи на климатик :c020

Потребителски аватар
oL1pS
Контакти:

Мнениеот oL1pS » Пон 12 авг 2013 22:50

6669 написа:Буксите са за СД чейнджър Пайнер, не за оригинален. А относно климатроника - Econ(от Economy) изключва компресора на климатика и дефакто работи само на парно. Ако не пише нито Ауто, нито Econ то тогава работи на климатик :c020

Ясно.. , така и предполагах и аз просто исках още 1-2 мнения , благодаря за бързата реакция :th_up

Върни се в “Моят Volkswagen”